自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

有沒有人用緊可分享?夠暖嗎?雙人約$2000是否很抵?

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

香港咁熱,羽絨被太熱,其實普通棉被如果好凍加張珊瑚被在中間已經好夠

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

羽絨被之前覺得太熱用左兩年就掉左, 要好涷先啱用
後尾轉左全絲

複式洋房

香港都真係唔會凍成點...

子爵府

牛年勳章

TMC3012 發表於 21-10-3 21:32
羽絨被之前覺得太熱用左兩年就掉左, 要好涷先啱用
後尾轉左全絲
...

全絲夠暖嗎?
有冇推介呀

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好熱!

子爵府

熱血金章

我買俾我個仔,雅x婷,單人90%羽絨被,好似係匈牙利產地,好好,輕同好舒服,唔會好熱

珍珠宮

廷廷媽 發表於 21-10-3 19:25
香港咁熱,羽絨被太熱,其實普通棉被如果好凍加張珊瑚被在中間已經好夠
...
人人體質唔同, 舊年我雙腳經常凍到瞓唔到

要彈返起身, 換返條加綿既褲

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

但佢d羽絨被用用吓成日走晒落腳位,咁個身就凍到震

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Mingming12345 發表於 21-10-3 21:46
全絲夠暖嗎?
有冇推介呀

厚既基本都好夠暖呀,係勁果果幾日就差少少

呢輪好多都有平, 睇返全絲就ok, 有厚有薄記得唔好揀錯(我兩隻都有

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

後悔買羽絨被,後來改買大豆被,2舊幾,超暖,香港總有幾日得幾度,再加多張珊瑚被在底,暖到發滾,仲未夠,可以加多兩個熱水袋……這個組合比單買一張羽絨被平宜,而且靈活性大D,15度以下就只用大豆,1O度就加珊瑚,7度加熱水袋
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

象牙宮

scyu88 發表於 21-10-3 19:13

我怕凍, 冬天用暖毯。羽絨被。
羽絨唔係特暖。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

sjnl43 發表於 21-10-4 00:33
人人體質唔同, 舊年我雙腳經常凍到瞓唔到

要彈返起身, 換返條加綿既褲
就咁一張羽絨被唔夠加張珊瑚絨被做中層咁暖, 我去落雪地方玩就咁著羽絨褸係唔夠, 必須有中層同底層, 唔好漏左D身體既暖氣先要暖架....

男爵府

冬天而家都系蓋大豆被,如果十五度以下再加張毛氈已經夠暖。我本身好怕凍,已經2,3無蓋羽絨被

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

羽絨不會熱,但2000好似貴了點,我之前買uji 羽絨被開倉唔使1000,雙人的

珍珠宮

若買去外國可以,但香港真係用唔到的,我媽比咗一張我,但冬天我只是蓋冷氣被吧

首頁

尾頁

跳至