自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

sandy1018 發表於 21-10-8 15:04
今次好認同內地方審美文化 其實香港都有好多真正靚仔,揀呢班出嚟化曬厚妝都覺得 ...

子爵府

12個醜八怪~學人做明星,真係吾知醜呀

大宅

大家等睇903頒獎禮啦,似曬駱駝果個edan 一定拎新人金獎,小儀好鍾意佢架,成日ig timeline 講佢,勁似d 人墜入愛河果隻咁款,而果個Anson lo 一定拎硬最喜愛大獎,鬼叫成班人識刷view刷投票,香港樂壇玩完

子爵府

回覆樓主:

都無乜人聽收音機. 點解903仲唔執.仲攪埋D小人音樂投票頒獎.

子爵府

睇過YouTube 佢地唱歌,我真係忍吾到10秒,跟本冇氣唱歌,仲走曬音,拎咩獎都係錢買番黎嘅

琥珀宮

畀面勳章

購物狂媽媽 發表於 21-10-9 22:38
大家等睇903頒獎禮啦,似曬駱駝果個edan 一定拎新人金獎,小儀好鍾意佢架,成日ig timeline 講佢,勁似d 人 ...

只識登大對眼個個?宣傳活動package 黎啫,話之佢攞咩獎啦

琥珀宮

畀面勳章

jrbady 發表於 21-10-10 00:30
睇過YouTube 佢地唱歌,我真係忍吾到10秒,跟本冇氣唱歌,仲走曬音,拎咩獎都係錢買番黎嘅 ...

全場走晒音,相反Gigi 走兩個音就講到佢唱得好差咁

珍珠宮

jollyma 發表於 21-10-8 08:37
但起碼個個有返自己個樣,以前Beyond , 太極都唔見得個個靚仔,總好過1號鼻,2號眼, 3號嘴, 不過要有返個 ...

Beyond和太極係樂隊,真正玩音樂!
鏡係男子组合,如Boyz、 草猛等。

男爵府

karshing 發表於 21-10-10 01:19
Beyond和太極係樂隊,真正玩音樂!
鏡係男子组合,如Boyz、 草猛等。

絕對同意!

Beyond 同太極之所以咁成功,係因為靠實力和才華,佢哋從冇化女人濃妝扮乸型,佢哋從出道開始已經係正正常常的男人,所以冇令人反感!

至於Boyz和草猛等組合,都冇標榜自己係靚仔,佢哋主力sell舞藝,而且人哋又真係有主打歌出到來喎,起碼一提起他們,總想到至少有幾首好聽又好heat的主打歌

大宅

littlesister 發表於 21-10-10 00:36
只識登大對眼個個?宣傳活動package 黎啫,話之佢攞咩獎啦

就係佢,但903頒獎禮都算係好多人心目中樂壇既指標,唔係個個心水清知佢地靠PR吹捧,佢除了viu 黎緊果套大制作電視劇外,仲有賀歲電影(吳君如鄭中基)及同毛姐果緊套新戲,到時我地就算唔睇viu tv, 都應該周圍都見到佢,老實講,佢同tvb果班後生仔感覺差唔多咋wor, 但人氣差咁遠

琥珀宮

畀面勳章

購物狂媽媽 發表於 21-10-10 02:16
就係佢,但903頒獎禮都算係好多人心目中樂壇既指標,唔係個個心水清知佢地靠PR吹捧,佢除了viu 黎緊果套大 ...

聲夢剛出道,咁比較唔公平,而且人地駛咁多旁門左道先搞到有咁既人氣,唔係人人做得出,呢d野要還既,睇幾時既啫

子爵府

回覆 littlesister 的帖子

佢地吾係一埸半埸走音,係根本未試過吾走音,次次都話吾夠休息,病左,所以表現蘭,其實係冇唱好過一次!

水晶宮

jrbady 發表於 21-10-10 14:05

佢地吾係一埸半埸走音,係根本未試過吾走音,次次都話吾夠休息,病左,所以表現 ...

其實要做到次次都走音都唔係易事

我只聽過呢首,全首歌都走音好犀利
https://m.facebook.com/topbeautyhk/videos/988304025360630/?extid=NS-UNK-UNK-UNK-IOS_GK0T-GK1C&refsrc=deprecated&ref=sharing&_rdr

happylife28    發表於 21-10-10 20:56

琥珀宮

畀面勳章

jrbady 發表於 21-10-10 14:05

佢地吾係一埸半埸走音,係根本未試過吾走音,次次都話吾夠休息,病左,所以表現 ...

佢地唔係sell 努力既咩?出道三年幾仲走晒音都叫好努力?相反Gigi 出道一個月走兩粒音就叫無實力,未見過咁唔穩定既新人,對個新人要高反而高咁多真係笑鬼左

琥珀宮

畀面勳章

ddkaka 發表於 21-10-10 14:11
其實要做到次次都走音都唔係易事

我只聽過首,全首歌都走音好犀利

其實全首歌都走音都真係幾難架?我見有狂粉話鏡就係要唱成咁先受歡迎喎,好勁既歪理

大宅

ddkaka 發表於 21-10-6 20:30
香港某啲人同內地人審美文化差異好大

大宅

回覆樓主:

其實唔靓本身無罪,但班fans又要吹到佢哋係男神,又要成日挑機。就算靓醜無一定標淮但都唔好咁離譜吖。

首頁

尾頁

跳至