論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

因姐姐不打算回家,機票係米都要比?我係用asia mile換。咁我依家係米要用回正價票代换錢比佢?

寶石宮

2023年兔年勳章

kit2004 發表於 21-10-8 13:13
因姐姐不打算回家,機票係米都要比?我係用asia mile換。咁我依家係米要用回正價票代换錢比佢?
...

續約? 續約時 不用折現機票
因應疫情 續約延期至新約1年內回鄉
如新約1年內未能回鄉 到時再算

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 笑得好勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

返印尼機票好貴,點計?

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

karen125 發表於 21-10-13 12:15
返印尼機票好貴,點計?

我係菲,諗住比3千佢。唔知算唔算多

水晶宮

Poyau 發表於 21-10-8 17:17
續約? 續約時 不用折現機票
因應疫情 續約延期至新約1年內回鄉
如新約1年內未能回鄉 到時再算

佢係第3份約,仲有幾個月就完。但第2份約都冇走不停extension of stay. 咁我係米要比兩套來回?

子爵府

回覆 kit2004 的帖子

先比一套來回机票及大價$,参考上次机票$,比$ 2xxx, 还價才比$3000左右 lor.

水晶宮

tongminnie 發表於 21-10-13 13:39
回覆 kit2004 的帖子

先比一套來回机票及大價$,参考上次机票$,比$ 2xxx, 还價才比$3000左右 lor. ...

因為佢話好麻煩,所以今次都唔返。現金代機票,咁我係米要比兩套機票既價錢?我諗住比3千咋。

子爵府

kit2004 發表於 21-10-13 13:47
因為佢話好麻煩,所以今次都唔返。現金代機票,咁我係米要比兩套機票既價錢?我諗住比3千咋。
...

我工人show朋友收$5xxx機票,每日$2xx假期表比我卑,我show我朋友比$12xx續約機票.....,工人最後只是告訴我,接受了我提出$2500, 我話再加少少比佢。

大宅

tongminnie 發表於 21-10-13 13:55
我工人show朋友收$5xxx機票,每日$2xx假期表比我卑,我show我朋友比$12xx續約機票.....,工人最後只是告訴 ...

早兩日我姐姐又係同我講數要5000,又係朋友收過,要求我買CX比佢直航返去

子爵府

zornia 發表於 21-12-21 19:02
早兩日我姐姐又係同我講數要5000,又係朋友收過,要求我買CX比佢直航返去
...

係走的話,就買張最平机票给他,如比錢就話人人工资不同,机票也不同

別墅

我而家個姐姐4月完約但扣埋大假個啲3月走得,唔諗住續
唔理佢有無搵到新僱主使唔使返菲律賓
寧願益航空公司都唔想益佢

假如我堅決唔肯折現換機票
係咪要跟佢日子去買?
假如到時停飛唔俾飛菲律賓,我有無責任幫佢改機票?

求指教(emoji)(emoji)‍♀️

首頁

尾頁

跳至