自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我阿姨未期癌症,辛苦到不得了,哀求我幫他找私家醫生入院等去舒服啲去,我可以點做,好苦惱☹️求賜教(emoji)

ada0707    發表於 21-10-27 09:59

珍珠宮

Ianmammy 發表於 21-10-26 18:41
我阿姨未期癌症,辛苦到不得了,哀求我幫他找私家醫生入院等去舒服啲去,我可以點做,好苦惱☹️求賜教(emo ...

佢自己出錢冇問題,長期戰鬥,要好多錢的

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

在醫管局覆診?

男爵府

除非你係富貴人家,如果唔係就算係中產都一定負擔唔起

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

我阿姨未期癌症,辛苦到不得了,哀求我幫他找私家醫生入院等去舒服啲去,我可以點做,好苦惱☹️求賜教(emo ...

政府醫院唔收?
放下自在

珍珠宮

幾多歲

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

小星星1 發表於 21-10-26 18:45
佢自己出錢冇問題,長期戰鬥,要好多錢的
私家真係快過倒水

侯爵府

有冇得去靈實之類?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

痛得太犀利、可以入政府醫院政府、會同佢打嗎啡、直至分量身體負荷不到、安詳去世~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

水晶宮

C十真係燒$,其實正苦e院會幫打孖啡捨針

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

佢係咪自己出錢?有時老人家唔係怕死,只係想親友係身邊,上次我入私家醫院都見到有個阿婆係末期癌症,佢都係由政府轉去私家,因為疫情期間屋企人根本上入唔到去政府病房,但私家醫院就可以比屋企人入去,我諗呢個可能係就嚟去世嘅人嘅心願囉。

男爵府

睇中醫 可舒緩痛楚
無師自通,每天追求神蹟,鎮守潮汐,戒財色名食睡。無所從來,亦無所去。

伯爵府

大力大力 發表於 21-10-26 18:53
痛得太犀利、可以入政府醫院政府、會同佢打嗎啡、直至分量身體負荷不到、安詳去世~
...

對,最後佢一直瞓,可以減痛離開

珍珠宮

未必一定入私家,政府都有療養院,如果唔諗住醫好,去療養院環境會好少少。

伯爵府

叫醫生寫紙去靈實

大宅

麟媽媽 發表於 21-10-26 19:21
佢係咪自己出錢?有時老人家唔係怕死,只係想親友係身邊,上次我入私家醫院都見到有個阿婆係末期癌症,佢 ...

其實你講得啱,佢好抗拒入政府,之前試過兩次佢都大吵大鬧要出院,醫生姑娘都怕咗佢,佢而家根本辛苦到連嘢都講唔到,因為氣促得好辛苦,佢一聽到話送佢入醫院佢就情緒失控,我解釋佢聽入去做舒緩治療,佢就話政府幫唔到佢,生不如死又呢又撈,建議佢個仔揾醫院社工排療養院,佢個仔又全程躺平,話佢唔會說服到佢阿媽入,送佢入私家又唔知住幾耐,完全冇辦法預算,得我同我細佬諗辦法,真係唔知點算好,見到佢咁都好心痛,但佢唔肯合作,我都唔知點好,真係好苦惱(emoji)

侯爵府

Ianmammy 發表於 21-10-26 19:44
其實你講得啱,佢好抗拒入政府,之前試過兩次佢都大吵大鬧要出院,醫生姑娘都怕咗佢,佢而家根本辛苦到連 ...
既然係咁,你咪用佢嘅$送佢入私家醫院lor,

否則如果佢無錢,你會幫佢出?(可能講緊每日幾萬蚊)

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

政府醫院冇轉介?

大宅

cy101 發表於 21-10-26 20:05
政府醫院冇轉介?

而家問緊,但要等,有位先有得入,即使有,佢可能唔肯入去

男爵府

回覆樓主:

是什麼癌?
不如試下去沙田賽馬會善寧之家。

首頁

尾頁

跳至