自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

家人收到張樂悠卡,但之前話明年2月使用,而家收到,係咪提早左呢

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

未用得住.

大宅

花花姐 發表於 21-10-30 17:15
家人收到張樂悠卡,但之前話明年2月使用,而家收到,係咪提早左呢
早d 寄到你手,費事咁憫寄,遲左收到又鬧一餐
應該係咁

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

政府將於2022年2月27日把長者及合資格殘疾人士公共交通票價優惠計劃(二元優惠計劃)合資格年齡降至60歲。
現時(二元優惠計劃)合資格年齡是65歲,若您家人未夠65歲,就要等到2022年2月27日起才可以享用二元優惠。

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

若未夠65歲,現時使用是會照成人票價,要等到2022年2月27日起才可以享用二元優惠。
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

未用得住喎

子爵府

我都係前日收到,要等到2用先用得

珍珠宮

畀面勳章

未可以用

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

星期一到我申請,想知用八達通apps.定攞申請表申請易D?睇見apps.申請要上傳相片,但唔係太明點做!

水晶宮

makm 發表於 21-10-30 18:16
星期一到我申請,想知用八達通apps.定攞申請表申請易D?睇見apps.申請要上傳相片,但唔係太明點做!:question ...

我幫屋企人用8達通apps申請,都好容易呀

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

andre_mama 發表於 21-10-30 17:23
早d 寄到你手,費事咁憫寄,遲左收到又鬧一餐
應該係咁

早寄出,長者唔見咗,到時又係鬧

大宅

究竟我是誰 發表於 21-10-30 18:33
早寄出,長者唔見咗,到時又係鬧
總之乜都係人責任

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

andre_mama 發表於 21-10-31 15:59
總之乜都係人責任

說出重點

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

makm 發表於 21-10-30 18:16
星期一到我申請,想知用八達通apps.定攞申請表申請易D?睇見apps.申請要上傳相片,但唔係太明點做!:question ...

你試下攞表仲有冇
今日我在附近經過見貼左張紙寫form派曬
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

10月頭收到訊息,但媽媽仲未收到咭,打電話send電郵又冇人覆,唔知可以點做

子爵府

回覆樓主:

想問65歲以上都可以申請樂悠咭嗎?

首頁

尾頁

跳至