自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

兩個月前頭髮做咗highlight,啲highlight喺漂色的,請問何時可以電髮,還是頭髮漂染過一次後,以後就不可以電髮呢?想做digital perm

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

蘭開夏道 發表於 21-10-30 20:02
兩個月前頭髮做咗highlight,啲highlight喺漂色的,請問何時可以電髮,還是頭髮漂染過一次後,以後就不可以 ...

師傅話兩個星期,不過佢話最好先電髮後染髪,否則會甩色

男爵府

bufferzone 發表於 21-10-30 20:44
師傅話兩個星期,不過佢話最好先電髮後染髪,否則會甩色

咁快?有冇人試過?

伯爵府

兩個月前頭髮做咗highlight,啲highlight喺漂色的,請問何時可以電髮,還是頭髮漂染過一次後,以後就不可以 ...

有髮型師話唔得,不過我都試過隔咗大約五個月後電,個髮型師跟咗好多年,佢話識幫我就

男爵府

celiacc 發表於 21-10-30 21:48
有髮型師話唔得,不過我都試過隔咗大約五個月後電,個髮型師跟咗好多年,佢話識幫我就
...

你嗰時喺全頭漂嗎?電髮後有冇什麼問題出現呢?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

唔同色又唔同喎

侯爵府

牛年勳章

我跟開多年嘅日藉stylist兼salon老闆話漂咗唔可以perm,所以我有一兩次心思思想highlight佢都勸我唔好,因為佢知我久唔久都想perm

伯爵府

蘭開夏道 發表於 21-10-30 21:53
你嗰時喺全頭漂嗎?電髮後有冇什麼問題出現呢?

不是全頭,highlight d位。你全頭就可能會炒燶

男爵府

糯米米糍 發表於 21-10-30 22:02
我跟開多年嘅日藉stylist兼salon老闆話漂咗唔可以perm,所以我有一兩次心思思想highlight佢都勸我唔好,因 ...

可否pm是那間salon?

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

蘭開夏道 發表於 21-10-30 21:34
咁快?有冇人試過?

佢係咁講啦!不過如果你漂過,可能等耐啲好啲

大宅

我上年年尾全頭做過highlight

早排想電髮,但啲highlight仲係度

個髮型師都話唔可以

佢話做左highlight就唔可以電髮,一係就剪哂啲highlight先可以電,如果唔係啲頭髮會爛架

所以出現個啲肯幫你做既,都要小心

大宅

我髮型師話一年後

大宅

糯米米糍 發表於 21-10-30 22:02
我跟開多年嘅日藉stylist兼salon老闆話漂咗唔可以perm,所以我有一兩次心思思想highlight佢都勸我唔好,因 ...

其實韓劇大波浪果d可否電出黎 定其實係日日自己捲出黎呢

男爵府

ddjjbaby 發表於 21-10-30 23:07
我髮型師話一年後

明白,即要等啲highlights 甩哂才可,咁即喺染髮都不可以?

男爵府

蘭開夏道 發表於 21-10-31 05:51
明白,即要等啲highlights 甩哂才可,咁即喺染髮都不可以?

我今年2月做全頭漂,搵咗幾個師傅,有啲話一年先可以電,有個直頭話剪晒啲漂過頭髮先可以電,所以我唯有耐心等待明年2月試下電,呢家自己用電鬈搞,染髮係可以㗎

侯爵府

牛年勳章

CYCheung_FB 發表於 21-10-30 23:42
其實韓劇大波浪果d可否電出黎 定其實係日日自己捲出黎呢

電到類似但如果唔set唔吹唔整就無咁嘅效果,大部分雜誌電視見到好靚嘅perm其實都係set出嚟,日常自己打理除非電咗之後你都會每日吹靚先出街,如果唔係一般自己處理都無咁分明咁靚嘅wave

大宅

糯米米糍 發表於 21-10-31 08:17
電到類似但如果唔set唔吹唔整就無咁嘅效果,大部分雜誌電視見到好靚嘅perm其實都係set出嚟,日常自己打理 ...

感謝 收工啦咁

首頁

尾頁

跳至