影視娛樂

跳至

首頁
45678...69

尾頁

男爵府

至愛Danny Chan

男爵府

竹青 發表於 21-11-4 11:15
號外主編鄧小宇係Danny未入娛樂圈時已報導佢
http://www.dengxiaoyu.net/News/View.asp?ID=794
...

忘記: 小孩子都會長大 —— 號外抽查接班人 1977 年 12 月 號 外

陳百強一定會 —— 紅紅紅
在香港有社交潛質的男孩子不是沒有﹐只是他們一般都不似女孩子那麼愛出風頭﹐因此﹐有潛質而又同時愛出風頭的男孩子很容易就會紅起來。

像陳百強﹐人長得標緻﹐又生在富裕家庭﹐先天條件已經勝人幾倍﹐只要再輕輕一推就能升上天。他除了經常上 discotheque* 玩到通宵達旦、間中又做模特兒參加時裝表演之外﹐也有時會在家彈下電子琴﹐前些時候他自己又作曲參加流行曲創作邀請賽﹐自己上台演唱﹐得了個第三﹐也總算給廣大的市民知道有陳百強這個人。不過陳百強決不會就此打住﹐他會繼續想辦法去出風頭﹐在未來十年內﹐我們一定會陸續聽到、看到更多有關陳百強的一切。

不少長輩都讚陳百強很識做人﹐很有禮貌﹐同輩中人則十分不滿他的塵氣﹐我們也知道他的確是相當 vain﹐《號外》心地一向不好﹐於是我們在這裡把他一捧﹐好令他更紅、更 vain﹐until he burns himself out。

男爵府

cakebite 發表於 21-11-4 13:42
忘記: 小孩子都會長大 —— 號外抽查接班人 1977 年 12 月 號 外
呢本咩報道,心地好差

伯爵府

2024年龍年勳章 2018父親節勳章

我最至愛嘅Danny仔...!!!佢d歌好多都聽到我咸...!!!
陳百強 - 關閉心靈
https://www.youtube.com/watch?v=A8a1-mC62CM

wcpcelia    發表於 21-11-14 12:05
happylife28    發表於 21-11-5 10:40

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

waterlilymonet 發表於 21-11-4 12:54
仲有粉紅色polo 恤…..
(反領唔反領亦可)

嘩!你講起就記得

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

cakebite 發表於 21-11-4 07:26
https://youtu.be/MZ5CnyNwNAc係fb見到段片, 有心動的感覺,原來佢叫陳百強
以前冇見過D片, 只聽到過下D歌. ...

Danny 小王子出現,香港真的與有榮焉!
靚仔不用說,氣質非凡丶才華橫溢,一件簡單casual chic 已經夠突顯,送比大家86 年的Danny 在麗晶酒店拍的封面,一個字 型,絕對timeless...再Danny 身上,沒有過時的感覺!

伯爵府

虎到金來勳章

redhot 發表於 21-11-4 10:33
下?!你三字頭會唔識陳百強?

我公司d3字頭既同事,都係完全唔識。所以我都覺得好怪

侯爵府

obligation118 發表於 21-11-4 13:10
一般人著白衫白褲好奇怪,但佢又著得好睇

如果身材好又靚仔應該唔奇怪嘅

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

TangTang 發表於 21-11-4 08:51

不再問究竟

真係好正! D歌詞有哂畫面,真正經典,聽多廿年都唔覺out

子爵府

回覆樓主:

覺得佢嘅氣質(唔係樣),有d似"都教授"

男爵府

https://youtu.be/MZ5CnyNwNAc係fb見到段片, 有心動的感覺,原來佢叫陳百強

呢段片係電影失業生結局,咁啱我琴日返睇呢部戲,片內陳百強,張國榮,鍾保羅都係主角,三個人依家都唔係到,唏噓
eva

男爵府

Cathy1121 發表於 21-11-4 14:03
Danny 小王子出現,香港真的與有榮焉!
靚仔不用說,氣質非凡丶才華橫溢,一件簡單casual chic 已經夠突顯 ...
嘩嘩嘩

男爵府

evavong 發表於 21-11-4 14:43
呢段片係電影失業生結局,咁啱我琴日返睇呢部戲,片內陳百強,張國榮,鍾保羅都係主角,三個人依家都唔係 ...
多謝你!我以為商場表演...

男爵府

TangTang 發表於 21-11-4 14:10
如果身材好又靚仔應該唔奇怪嘅
有D似都教授

男爵府

k_wong7 發表於 21-11-4 14:08
我公司d3字頭既同事,都係完全唔識。所以我都覺得好怪
佢過身時才一兩歲,真係未必知

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

danny 唱歌真係好聽

見過佢真人, 只可惜無影相......

traeh    發表於 21-11-4 23:12
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

侯爵府

cakebite 發表於 21-11-4 15:06
有D似都教授

我覺得Danny靚仔啲

cakebite    發表於 21-11-4 16:22

別墅

回覆樓主:

陳百強真係好令人惋惜,早排睇左啲片講當年為情所困,所以自殺,好心痛

伯爵府

虎到金來勳章

cakebite 發表於 21-11-4 15:08
佢過身時才一兩歲,真係未必知

但係電視,YouTube ,Facebook 。。。都成日有人提Danny,播佢d mv,所以我真係好驚訝,同埋佢地反而知家駒係邊個喎

公爵府

hashtag影視迷勳章

麟媽媽 發表於 21-11-4 11:02
陳百強係我唯一嘅偶像,當年我嘅男朋友去咗外國留學,寄咗一盒cassette帶錄音俾我, 入面就係有Danny呢隻歌F ...

First love現在仍在我的playlist上,好多時一邊揸車,一邊聽... Your first love won't be your last....

首頁
45678...69

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊