自由講場

跳至

首頁
45678...12

尾頁

男爵府

20162016 發表於 21-11-6 15:51
佢眼光好啫

多謝你讚我老公, 我代佢多謝你先

珍珠宮

回覆樓主:

如果你c6係甩毛大叔, 你又想match返佢, 咁咪唔駛點keep囉

如果你c6 好似3哥咁, 自己唔keep又過唔過到自己果關呀

男爵府

hiragana 發表於 21-11-6 16:36
如果你c6係甩毛大叔, 你又想match返佢, 咁咪唔駛點keep囉

如果你c6 好似3哥咁, 自己唔keep又過唔過到自 ...

說出重點來, 如果佢好似三哥咁, 我點敢咁放肆呀

揀個型英帥靚正, 定揀個甩毛大叔, 真係各有各好處呢

子爵府

2024年龍年勳章

保持美麗動人優雅同年齡有冇老公無關,係對自己有要求,開心就好,我相信我會努力靚到80歲

男爵府

anniekayan 發表於 21-11-6 16:57
保持美麗動人優雅同年齡有冇老公無關,係對自己有要求,開心就好,我相信我會努力靚到80歲
...

咁祝你靚到80歲啦

子爵府

當然唔駛為外表辛苦自己啦,但為身體健康就要節制一下。

男爵府

活出彩虹 發表於 21-11-6 17:15
咁祝你靚到80歲啦

我今年已入五, 有運動, 有照食零食, 有染髮, 我都係貪靚, 最緊自己舒服就好, 吾介意人點睇, 但吾想同老公一齊顯得比佢老, 最緊要自己開心, 我又吾覺得keep吓為難自己喎
我有一個幸福家庭, 大小姐Christy, 二小姐Chloe, 兩位小姐日日激到我飛起, 不過有佢地又真係好開心 :-D  :-D  :-D

男爵府

anniekayan 發表於 21-11-6 16:57
...

Yes fully agree . 我覺得健康最緊要,我都仲有幾年就50歲啦,最近兩年keep住每日都去運動,同埋盡量12點前去瞓覺,兩年來完全冇病過,仲瘦咗48磅, 我無戒口鍾意食就食雪糕薯片每日都食(適可而止),有運動就唔使驚食. 其實保持年青心態,有適量嘅運動同休息,就會自然keep 到。不過過咗40歲之後明顯皮膚係乾咗,不過我唔鍾意出去做facial , 唯有用護膚品keep 住,白頭髮就冇得搞,只可以每個月染。this is part of aging . 冇得逃避,佢點都會嚟搵你,唯有放鬆心態,做到幾多得幾多。

我今朝先至問老公,你估10年後我仲可唔可以着成咁出街,希望可以keep到。大家一齊努力

子爵府

2024年龍年勳章

活出彩虹 發表於 21-11-6 17:15
咁祝你靚到80歲啦

盡下力吧

子爵府

2024年龍年勳章

Meowbb_bb 發表於 21-11-6 18:05
Yes fully agree . 我覺得健康最緊要,我都仲有幾年就50歲啦,最近兩年keep住每日都去運動,同埋盡量12點 ...

你好fit睇得出既自律與自愛,我相信you look what you eat呢句話

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

飲食方面,應該是為了健康著想而"揀飲擇食",不是為了靚靚

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

活出彩虹 發表於 21-11-6 13:36
50+ 今年剛收經, 諗緊點解要食嘢就住就住?點解要染白頭髮?點解要塗抗皺護膚品?點解要去斑? 點解想做醫 ...

入五keep健康、自然就會美

洋房

我婆婆70仲日日化妝.著裙仔,好開心

侯爵府

我出年登六,班同事知道我就退休竟然冇人相信,話我係唔係五十歲提早退休,我幾乎要攞埋身份證出嚟咁滯,其實我冇染髮,白髮隱藏晒喺黑髮下面,無用護膚品,冇做運動,冇戒口(其實我知我咁嘅生活模式會好快死!),唔裝扮,可能個人肥騰騰,塊面漲卜卜冇乜皺紋啩!

珍珠宮

ycmami 發表於 21-11-6 18:40
我出年登六,班同事知道我就退休竟然冇人相信,話我係唔係五十歲提早退休,我幾乎要攞埋身份證出嚟咁滯,其 ...
公司咁快叫你退休

侯爵府

anna59 發表於 21-11-6 19:01
公司咁快叫你退休

我出年六十啦,所以老細叫定幾個同事接手我做開嘅工作!

子爵府

ChristyMum 發表於 21-11-6 18:03
我今年已入五, 有運動, 有照食零食, 有染髮, 我都係貪靚, 最緊自己舒服就好, 吾介意人點睇, 但吾想同老公 ...

Agree
我就黎40,之前完全零運動,做左ftm後吹波咁肥到成140磅,我都貪靚會化粧唔會永遠tshirt牛仔褲咁出街,但當自己d衫褲越買越大件,真係鏡都唔想照,我從來唔會理人點睇自己,但真係自己都唔想自己變成咁
跟住開始努力做運動減左20磅,衫都要買過晒但係再買細兩個碼未有白髮但都有染因為望落sharp d,facial就真係懶巳超過10年冇做
我都唔覺keep下係為難自己,做完運動都不知幾滿足,食野都係鍾意咩就食,因為有運動跟本唔會太大影響,但當然都開始留意飲食,係為健康唔係為靚,化個淡粧唔駛5分鐘就換黎自信,我都唔覺好辛苦,望住人講野都大聲d

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

登5啦,不過白髮keep住染,白得好快,一個月一次走唔甩,其他嘢。。 什麼去斑霜呀,去皺霜呀,所有護膚facial我全部都無做啦, 至於減肥keep fit,我舊年年尾試過168,又試過蔬果汁斷食法,兩樣都試咗幾個月之後,兩樣都好係減到㗎,但係甩頭髮甩得好嚴重,終於我停咗。。 而家順其自然算啦。。

水晶宮

活出彩虹 發表於 21-11-6 14:53
我上次m已經係半年前, 潮熱到而家仍然有, 前後兩三年到啦

醫生話要一年都冇m,先算係更年期啊

水晶宮

Meowbb_bb 發表於 21-11-6 18:05
Yes fully agree . 我覺得健康最緊要,我都仲有幾年就50歲啦,最近兩年keep住每日都去運動,同埋盡量12點 ...

你保養得好好!向你學習。

首頁
45678...12

尾頁

跳至