想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我搵唔返之前既post呀....請問買check體溫既探熱針咩牌子好???? 大約幾多錢????

複式洋房

男爵府

百零牌既探熱針,全線$439.00, 我都諗緊買唔買好?
p.s.萬靈 - 星期五用hk bank visa有9折回贈.
吉之島-jusco card 有95折

大家仲有冇更好既提意呢? thanks!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 busyguide 於 09-6-10 23:22 發表
p.s.萬靈 - 星期五用hk bank visa有9折回贈.

係咪俾婦女測排卵專用架 ? 一定要口探架喎

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 poohpooh1231 於 09-6-10 07:37 發表
我搵唔返之前既post呀....請問買check體溫既探熱針咩牌子好???? 大約幾多錢????

可以去龍城 或 藥房 買 水銀針 (好似有2位小數) - 約 40幾蚊. 又或普通水針口探針 - 10幾蚊

另可以去有藥劑師駐萬寧/屈記 買 , 有2個位小數婦用探熱針 , 約 200左右.

複式洋房

原帖由 busyguide 於 09-6-10 23:22 發表

咁我星期五去萬寧用hk bank visa買

複式洋房

原帖由 miffymiffy 於 09-6-10 23:34 發表

可以去龍城 或 藥房 買 水銀針 (好似有2位小數) - 約 40幾蚊. 又或普通水針口探針 - 10幾蚊

另可以去有藥劑師駐萬寧/屈記 買 , 有2個位小數婦用探熱針 , 約 200左右. ...

我想用電子個種, so 我都係份去萬寧問下人先....

複式洋房

thank you....alll.....

男爵府

原帖由 poohpooh1231 於 09-6-11 07:27 發表
咁我星期五去萬寧用hk bank visa買

Sorry, 但我指果隻係耳仔熱針,唔知係咪你要果隻....

瑪瑙宮

原帖由 busyguide 於 09-6-11 09:06 發表

Sorry, 但我指果隻係耳仔熱針,唔知係咪你要果隻....

量基礎體溫一定要用口探量, 耳探唔準架 , 因會較高溫少少.

大宅

上個月我係淘寶買口探2位小數電子探熱針, 加埋好多排卵紙 & 驗孕紙, 為返港幣都係 around $120! (不過準唔準就唔知啦~)

大宅

Hi~

我係用Citizxx, 可以儲120日既record! 都幾方便、準確! 係口探5分鐘!
不過我唔知幾錢, 係家姐比我既!

原帖由 poohpooh1231 於 09-6-10 07:37 發表

瑪瑙宮

原帖由 Bigwhite 於 09-6-11 14:00 發表
Hi~

我係用Citizxx, 可以儲120日既record! 都幾方便、準確! 係口探5分鐘!
不過我唔知幾錢, 係家姐比我既!

係咪check 排卵用? 之前好似見人講過 約 5-6百左右.

子爵府

我喺屈人寺買電子嗰 d , 問佢拎 , 話專係女性用 , 小數後兩個位 , $200 左右 !

別墅

原帖由 miffymiffy 於 09-6-11 10:44 發表

量基礎體溫一定要用口探量, 耳探唔準架 , 因會較高溫少少.

哎呀, 我一路用緊量耳仔0個隻.成400蚊tim !!
我都覺得唔準咖la, 因為我鐘意打側罰, "責"住0個邊一定係熱過唔"責"0個邊....

請問電子探口0個隻係唔係一"0都"就探到, 唔駛等好耐咖 ?

子爵府

原帖由 nataliewwf 於 09-6-11 15:32 發表

哎呀, 我一路用緊量耳仔0個隻.成400蚊tim !!
我都覺得唔準咖la, 因為我鐘意打側罰, "責"住0個邊一定係熱過唔"責"0個邊....

請問電子探口0個隻係唔係一"0都"就探到, 唔駛等好耐咖 ? ...

我嗰支會 "o都" 兩下 , 第一下係一分鐘時 , 快速測温 , 第二下係五分鐘 , 呢個就叫最準確温度 !

別墅

原帖由 Rachel-mi 於 09-6-11 15:43 發表

我嗰支會 "o都" 兩下 , 第一下係一分鐘時 , 快速測温 , 第二下係五分鐘 , 呢個就叫最準確温度 !

thx.
請問係咩牌子.

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

原帖由 nataliewwf 於 09-6-11 15:49 發表

thx.
請問係咩牌子.

個名好似係Terumo.

子爵府

原帖由 nataliewwf 於 09-6-11 15:49 發表

thx.
請問係咩牌子.

我唔得個名 , 不係係日本牌子 , 喺屈人寺買 , 小數後兩個位 , $200 左右 !

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

大約上兩個星期,
係萬x買,價錢$195,
個名係日本泰爾茂婦用口腔型電子體溫計,

英文係terumo, 希望幫到妳啦~

首頁

尾頁

跳至