自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

乜連登仔一直都希留意聲夢學員架咩?咁都睇到?

反而我真係完全唔知添!

珍珠宮

依家啲年輕人好鍾意講呢啲惡毒說話架,黑暴期間日日咒人X全家,完全係莫名其妙地惡毒!

我既字典中,從來唔會存在呢啲X剩種、X全家說話,任何情況下都無可能會出現呢啲字眼!

30051273    發表於 22-1-29 15:00

珍珠宮

的確大多連登仔把口都好毒舌!以前八卦試過去連登睇留言,新年流流都係毒口毒舌,連自己屋企人都咀咒,完全百無禁忌,好恐怖!自此之後唔會再去連登,費事嚇親自己!

珍珠宮

不過,我剛剛去睇返,佢的確係講笑形式,完全無惡意咒人,可能隨口講出來,無意識咁刺傷到人!

我覺得鬧下佢等佢知衰,我覺得佢應該會知衰,佢本性應該唔係咁既人,唔需要煮死佢!

珍珠宮

原來佢細佬都係03年出世,佢根本唔係毒咒人,真係當講笑咁講,完全無諗過呢幾隻字有幾惡毒。

年輕人,經過呢件事之後,真係要切切實實學下點講野,可以講笑,但盡量不要用太負面惡毒字眼,更切記千萬不要在別人的傷口上撒鹽,講笑都唔得!

講開又講,近年DIDI姐成日係節目度鬧農夫係垃圾,雖然明知係節目搞氣氛,但聽落都好唔舒服!

珍珠宮

大家都唔需要太過上鋼上線既!

都話佢自己細佬都係03年出世,佢點會心地差到去咒佢細佬?咒佢細佬即係咒埋自已添喎。

佢最錯係無意識到X剩種呢啲字眼既惡毒深意,完全係口沒遮欄隨口UP。道咗歉就姑且暫時原諒佢,佢以後真係唔好再咁隨性講野傷害人喇!

珍珠宮

Hugo唔多講野,無出過聲講任何人!

之前睇過幾次佢地既see see tvb影片,Hugo好少出聲,最多笑笑口做下表情!

珍珠宮

tahnee 發表於 22-1-28 19:33
點解你知佢細佬03年?你同佢好熟架?
我見有JM講過麻!你睇晒相關留言就會知架喇!

珍珠宮

佢本來係參加V台架!可惜當時入唔到決賽!之後先參加TVB聲夢!

其實佢性格應該較適合V台,如果佢係V台藝人,呢度一樣會鬧爆佢!但起碼FB唔會洗板式狂鬧!亦唔會有網民去佢社交平台攻擊佢!

珍珠宮

siewbymum 發表於 22-1-29 15:15
如果係鏡其中一人講,估吓會唔會比人係咁放大,洗板...
呢度JM一定鬧爆佢,包括我在內!

但至少FB唔會洗板式炸開來攻擊,亦唔會有咁多 "網民" 走去佢個人社交平台侮辱攻擊佢!

呢度JM幾唔LIKE 12塊鏡都好,都唔會去佢地既個人社交平台嘈咁無聊,呢度鬧呢度散,殺傷力有限!

珍珠宮

Bloomberg 發表於 22-1-29 15:38

又唔好咁講,都有報導話炎小姐未參加星x前曾經參加造星3 ...
我知,話佢唔夠年齡唔俾玩呀麻!

珍珠宮

193鬧晒TVB觀眾係 X老野喎!佢唔係講笑,佢係有心咁咒罵TVB家庭觀眾係 X老野!但好多黃黑人拍晒手掌稱讚佢,傳媒/網媒/網紅夾埋一起吹奏佢敢言IG FANS狂升!

Cankk    發表於 22-1-31 10:57

首頁

尾頁

跳至