自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

亞仔响外國,想寄蓮花清瘟膠囊比佢,問左DHL, 佢地話唔可以寄藥,請問仲有無咩方法可以?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

去郵局寄speed post 或e express 寫Chinese herbal supplement 就得。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

其實UK AMAZON 有得買喎,£15 一盒。

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

就算俾寄,當地俾唔俾藥物進口?

子爵府

Fedex express
***南無阿彌陀佛***

水晶宮

granja 發表於 22-2-15 11:40
就算俾寄,當地俾唔俾藥物進口?

新聞追擊|港父母搶購連花清瘟丸 寄英子女傍身
https://std.stheadline.com/realtime/article/1801979/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E6%96%B0%E8%81%9E%E8%BF%BD%E6%93%8A-%E6%B8%AF%E7%88%B6%E6%AF%8D%E6%90%B6%E8%B3%BC%E9%80%A3%E8%8A%B1%E6%B8%85%E7%98%9F%E4%B8%B8-%E5%AF%84%E8%8B%B1%E5%AD%90%E5%A5%B3%E5%82%8D%E8%BA%AB

水晶宮

petpet1117 發表於 22-2-15 09:33
亞仔响外國,想寄蓮花清瘟膠囊比佢,問左DHL, 佢地話唔可以寄藥,請問仲有無咩方法可以? ...

如果仔女本身冇食開呢隻成藥, 佢人在外地如果食咗之後有咩唔妥, 可能仲危險。你不如叫佢買定 panadol + vit C 看門口仲好。

公爵府

petpet1117 發表於 22-2-15 09:33
亞仔响外國,想寄蓮花清瘟膠囊比佢,問左DHL, 佢地話唔可以寄藥,請問仲有無咩方法可以? ...

點解唔喺外地買

男爵府

家庭主婦 發表於 22-2-15 11:44
Fedex express

請問寄到中成藥去加拿大嗎?我睇過網頁上話唔可以寄,所以唔夠膽試

伯爵府

yuyueng 發表於 22-2-15 09:43
去郵局寄speed post 或e express 寫Chinese herbal supplement 就得。

無直航機,只可寄船,要四個月

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

TOMATOO 發表於 22-2-15 12:54

最近 Speed Post 好快,無空郵,Speed Post正常

水晶宮

FlowerBoys 發表於 22-2-15 12:51
請問寄到中成藥去加拿大嗎?我睇過網頁上話唔可以寄,所以唔夠膽試

成藥應該可以,處方藥物就唔可以

男爵府

pauline_c 發表於 22-2-15 12:58
成藥應該可以,處方藥物就唔可以

我親戚個女讀書大壓力,幾個月都無M到,想我幫手寄調經姑嫂丸比佢個女,但我未寄過嘢去外國,睇咗好多都話唔可以寄藥品,想幫都唔識幫

水晶宮

FlowerBoys 發表於 22-2-15 13:03
我親戚個女讀書大壓力,幾個月都無M到,想我幫手寄調經姑嫂丸比佢個女,但我未寄過嘢去外國,睇咗好多都話 ...

速遞公司好嚴,可能比人查得多。郵局寄好 d,唔好咁張揚,玩大咗分分鐘郵局都唔寄得。

男爵府

pauline_c 發表於 22-2-15 13:07
速遞公司好嚴,可能比人查得多。郵局寄好 d,唔好咁張揚,玩大咗分分鐘郵局都唔寄得。
...

郵局寄太耐喇,佢急用,係咪無方法呀?

水晶宮

FlowerBoys 發表於 22-2-15 13:08
郵局寄太耐喇,佢急用,係咪無方法呀?

Speed Post 寄英國大概 10日,其他地方唔知。疫情下10日算快。
太急喺當地搵吓有無,或者睇住西醫先。

男爵府

pauline_c 發表於 22-2-15 13:11
Speed Post 寄英國大概 10日,其他地方唔知。疫情下10日算快。
太急喺當地搵吓有無,或者睇住西醫先。
...

多謝你回覆試下先

水晶宮

TOMATOO 發表於 22-2-15 12:54

無直航可以轉機,之前都唔見得全部用直航。

子爵府

FlowerBoys 發表於 22-2-15 12:51

最好唔好咁做。t&t好多成藥都有得買

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

寄去邊度

首頁

尾頁

跳至