自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

侯爵府

上善若水 發表於 22-2-19 03:03
你地咁大膽講大話,話我身邊邊個邊個都係咁...而實質一個名都提供唔到, 黃絲就係咁講嘢而無事實既...... ...

我無講大話,你又不是執法人員,為何要交名俾你,醫護都是普通人,有私心唔奇,和名人搵門路睇醫生唔沖突。

男爵府

回覆樓主:

行大陸醫療制度咪咁,國內已係平常事,冇奇怪

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

mickeyeva 發表於 22-2-18 23:07
真係好慘!

最衰最錯係護老院無好好做足防疫措施和衛生,啲職員將啲菌傳染比老弱,依家將啲老人家推曬去亞博,全院職員可以唔駛做

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

當年沙士之後,政府係計劃起一個傳染病醫院,唔知道幾時取消咗。

珍珠宮

畀面勳章

vivibabyvivi 發表於 22-2-18 23:35
好心酸,點解香港變成咁?

唔係香港變成咁, 係醫療集團利益者變成咁, 表面是醫管局, 但實質背後是利益集團, 莫說疫情, 正常情況下, 公立醫院在星期六日公眾假期, 大部分專科醫生是放假, 遇著呢d假期入院, 可以無專科醫生診症, 病人只能在醫院等到假期後先可以有專科醫生診症, 我都唔明點解會咁, 唔可輪班制咩? 已經越嚟越覺得, 香港醫生已經無咗醫者仁心之心,只有利益

子爵府

上善若水 發表於 22-2-19 00:11
前綫食死貓....

其實好有趣,政府咁多部門,個個公務員都廢,都無嘢做?但啲人不滿政府,拎成個架構啲人嚟鬧就得。而家醫院冧檔,就只關高層事

ps 我只是拎兩件事嚟比較,指出有啲人為反而反,絕對不是責怪任何醫護人員。

男爵府

應該安排老人家同小朋友入病房先,後生中年的病患者應該排第三,始終老人家真係要特別照顧咁大年紀捱凍捱風吹好心酸,而家後生果批己入酒店隔離希望老人家盡快安排入病房先

首頁

尾頁

跳至