潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

jenniferK 發表於 22-2-19 23:49
依家日日係屋企,其實帶H袋出街機會少,我自己情願等配比低先入手。

近排D配比有D嚇人。依家一路買下買下 ...

我又係咁呀班長~
安全至上所以無乜出街,返工又可以home office,望住d手袋,個心好似靜晒咁~
平時每出完一個QB,就會諗定下一個目標,但上個月的生日月出咗個nata K仔後,唔知點解無下一個目標,好似心如止水咁⋯⋯ 我仍然有睇中袋以外的items,有send袋以外items的相畀SA幫我留,但就完全無晒買嘢計住spending等出袋嗰個心⋯⋯

伯爵府

Miyazaki 發表於 22-3-18 09:02
我覺得人唔同時期priority會唔同,激情過後總會變得淡淡然嘅(我估),係最怕自己受唔住SA動L引誘 ...

我依家就係好似對H小物的熱情仲多過對袋嘅熱情咁,剛剛睇中咗一堆小物,有新款clic H、Glenan、muffler、blanket、新色Tee、粉紅色頭夾請SA幫手留,但完全無諗過下個QB~

tiffanyhk2000    發表於 22-3-18 09:38

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

ChristyHayden 發表於 22-3-18 09:12
我又係咁呀班長~
安全至上所以無乜出街,返工又可以home office,望住d手袋,個心好似靜晒咁~
平時每出 ...

我都唔想計spend

一來有D以前計,依家又唔計,反正唔計spend鐘意仍然會買。二來追spend的距離遠左好多,感覺保持舊年實力都難出袋。諗住spend半年和九個月問下sa指引就算了,出到就出,出唔到都可以target non qb又難攞的袋。

男爵府

ChristyHayden 發表於 22-3-18 09:23
我依家就係好似對H小物的熱情仲多過對袋嘅熱情咁,剛剛睇中咗一堆小物,有新款clic H、Glenan、muffler、b ...

我依家都係迷小物多過袋吖,但靚小物都唔易買到

大宅

回覆 jenniferK 的帖子

好有同感, 而家H嘅小物多咗好多款式同顏色, 直頭跟唔切, 加上QB條路太長, 都係慢慢買開心啲

wcpcelia    發表於 22-4-6 09:05

公爵府

babyivyfei 發表於 22-3-18 09:44
我依家都係迷小物多過袋吖,但靚小物都唔易買到

其實如果唔要袋,網購小物仲輕鬆,貨咁少又多人搶,現實少少嘅SA知道我哋想脫坑,未必會咁幫我哋留小物(而佢幫其他高消費客先我都絕對可以理解吖)

子爵府

ChristyHayden 發表於 22-3-18 09:12
我又係咁呀班長~
平時每出 ...

我係小薯一個,舊年買左想要嘅non q bags 同k 仔,嚟梗想再岀B or C ,轉左新SA ,買左一次野,好似唔太夾。乜貨都無得訂,現貨又唔啱,小物貨少又難買,想買對Paris loafer 都話有排等,下一個 QB 條路係見唔到starting 咁,有點灰

伯爵府

jenniferK 發表於 22-3-18 09:33

我都唔想計spend

班長呢句「反正唔計spend鐘意仍然會買」真係中晒心聲,望住d小物真係好鬼鍾意,買到手又好鬼開心,亦都係咁先知自己中H毒太深

伯爵府

GGsam 發表於 22-3-18 10:06
我係小薯一個,舊年買左想要嘅non q bags 同k 仔,嚟梗想再岀B or C ,轉左新SA ,買左一次野,好似唔太夾 ...

其實慢慢買都好架,可以畀個銀包唞吓、回吓氣嘛
不過新SA呢,又真係要重新夾過,可能初相識未熟落啫,或者見多幾次,互相了解多d有d話題後就會好d。

子爵府

ChristyHayden 發表於 22-3-18 10:26
其實慢慢買都好架,可以畀個銀包唞吓、回吓氣嘛
不過新SA呢,又真係要重新夾過,可能初相識未熟落啫 ...

新嘅 SA 我覺得佢都因為係新入職,係好落力嘅,放假都覆Whatapps , 但見過一次面,感覺佢都chur 我買野,我有點不太自在

大宅

GGsam 發表於 22-3-18 10:50

新嘅 SA 我覺得佢都因為係新入職,係好落力嘅,放假都覆Whata ...

Omg
我都係
佢留咗一堆野比我睇,而我係無話過想要gei
個堆嘢係完全我唔會like 個d

我心諗,你會唔會了解下我d喜好先留野比我呢

Paris loafer 佢留咗比我
但個個色我係我like gei

子爵府

哈密瓜雪糕 發表於 22-3-18 13:32

Omg

對 Paris loafer 係咩色呀?

男爵府

哈密瓜雪糕 發表於 22-3-18 13:32

Omg

會唔會係因為佢都同你新夾,所以大包圍畀晒你睇先,再了解吓你鍾意邊啲嘢

大宅

Showy 發表於 22-3-18 13:52
會唔會係因為佢都同你新夾,所以大包圍畀晒你睇先,再了解吓你鍾意邊啲嘢
...

可能係啩,不過我覺得唔太舒服。我寧願大家一齊行,一齊睇。

男爵府

Miyazaki 發表於 22-3-18 08:43
理性離場,我會恭喜你。我首先要鍛鍊自己自律,唔睇唔諗無慾無求,希望我都做得到不過首 ...

我兩年幾前開始冇做嘢,開始入坑但係又開始斷捨離,想要嘅袋都8899(可能仲有一兩個想要啦,不過自己望住有嘅袋又覺得其實好夠)

啱啱之前都響IG unfollow啲啲,唔好睇太多h,理性控制吓

而且正常配吓貨我覺得ok,要暴力配貨都唔啱我

男爵府

哈密瓜雪糕 發表於 22-3-18 13:59
可能係啩,不過我覺得唔太舒服。我寧願大家一齊行,一齊睇。

咁你可以直接同佢講,呢啲嘢係雙方面嘅

不過可能係一齊喺鋪入邊行,其實都冇貨俾你睇

男爵府

Miyazaki 發表於 22-3-18 09:53
其實如果唔要袋,網購小物仲輕鬆,貨咁少又多人搶,現實少少嘅SA知道我哋想脫坑,未必會咁幫我哋留小物( ...

係呀,以前我都會網購吓啲小物,但係而家H美國網我試過幾次都比唔到錢

男爵府

jenniferK 發表於 22-3-18 08:48

H永遠追唔晒 要學睇左當買左

係呀,學緊

男爵府

babyivyfei 發表於 22-3-18 08:56
如果我繼續做打工人,還可間中放肆一下。但年紀有返咁上下,可能到某日真係好唔想返工,所以好似班長咁講 ...

唉,一嚟而家好少出街,二嚟都覺得慾望無止境,成日都要提自己我唔係甘比呀,對h嘅追求都真係慢咗好多,而且年紀大咗都真係覺得有錢傍身好啲

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

Miyazaki 發表於 22-3-18 09:53
其實如果唔要袋,網購小物仲輕鬆,貨咁少又多人搶,現實少少嘅SA知道我哋想脫坑,未必會咁幫我哋留小物( ...

我反而覺得sa們最鐘意個個月自動進貢又唔多問袋的客人。
比係出袋,其他貨有就keep比客。不用下下要經理批。
work hard PLAY hard

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊