婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

我是和c6/6299/叔仔及佢女友一齊住的,因層樓c6有份供所以不會搬走的,而我同6299關係都ok的,因佢地都比較林善,但我同叔仔同佢條女關係就好差,佢地從來都唔會尊敬我地,第一次開門比佢地時我對住佢笑一笑,佢竟然望都唔望你一眼,唔該都無聲,之後我咪同樣啋都唔啋佢囉!c6之前撞車入院十幾日及在家休養三個月,佢兩個唔好話去E院探佢,連一句問候說話都無!平時成日叫我老公幫佢地整野,但條女明明係屋企,點知突然落大雨而我又未放工,佢都唔會幫你收衫(淨係收自己的)平日我都會幫佢地啦,都唔知點解會唔衰既...
條女29歲人唔做野成日0係屋企生蛋,都唔理佢,但佢0係極之DIRTY既人,無論早/午/晚都係房吃飯的,成間房埋滿食物但又唔見佢掃地抹地,總之我就最怕佢開門,因為佢間房果陣臭味真係好臭,近排我仲發現多左D嘔心既小動物添,又成日唔沖涼,有時經過佢身時仲有陣臭味,我依家返工時只有關上房門..
我買了一個微波爐,平時極少使用,佢因常在家中午差不多日日都用,但佢從來都不用蓋或保鮮紙,所以搞到極之DIRTY,但佢又唔會幫你抹,每次都要我抹,果日我又突然想用點知丁極都唔熱,C6話壞左,我買左年幾咋..佢地用壞左一句聲都唔出,正賤人!!之後我又問我姨拿個二手用,直到現在個微波爐巳經DIRTY到發晒毛又發臭,我巳不敢用,其實我應該繼續幫佢洗定係拋入垃圾筒度呢?其實我有同99講,佢話佢一日未入門都唔知用乜身份話佢...HELP

珍珠宮

[佢話佢一日未入門都唔知用乜身份話佢]

未入門又比人係度住~~ 叫[唔知醜]快D搬走啦!!

大宅

畀面勳章

回覆 2# Siuchoi 的文章

佢地拍左大約十年拖,兩個人只比二千蚊家用(如結婚後99講明要比$5000)所以咪死都唔搬及結婚囉!!

大宅

咁恐佈都諗住比佢入門呀?

複式洋房

同叔仔講左未, 叫你老公同叔仔傾左先啦, 唔得既, 咪丟晒d dirty 野去, 到時嘈鑊金既, 逼佢走 !

水晶宮

原帖由 770217 於 09-6-10 13:25 發表
佢地拍左大約十年拖,兩個人只比二千蚊家用(如結婚後99講明要比$5000)所以咪死都唔搬及結婚囉!!

叫奶奶加佢地家用啦, 現在同結左婚無異.
天空之城, 快樂之地

男爵府

買多幾個曱甴藥同向自己房
d 小強遲早過你房
係我就掉咗個mircowave
橫掂唔係成日向屋企
唔好益d懶虫

大宅

畀面勳章

回覆 5# hongwa_adacow 的文章

巳講過下,不過佢咪一樣係咁,叔仔好怕佢,連底褲都同佢洗埋,條女好似中左六合彩(突然買好多名牌野),可能咁我叔仔咪聽晒佢話囉!!可憐99見佢條女無野做誤會佢地好窮(叔仔咋窮)只收$2000家用(佢地買雞蛋都要買幾十蚊八隻果D日本蛋架)扮晒野...

大宅

加到同你地一樣,一係叫佢女朋友走,一係賣樓自己一家人搬出去,迫老爺奶奶就範,咁鬼污糟,妳叔仔都忍受到?

原帖由 PCCW2319 於 09-6-10 13:30 發表

叫奶奶加佢地家用啦, 現在同結左婚無異.

大宅

畀面勳章

回覆 7# chaklongma 的文章

巳買了,我想不要但C6話我浪費...

大宅

畀面勳章

回覆 9# wxxyxn 的文章

佢地知我99不識名牌多少錢,咪騙99好窮囉,一年可以去幾次日本旅行窮得去邊(叔仔只有幾千蚊人工)

翡翠宮

畀面勳章

將層樓賣出去,自己買過間,講明唔會俾佢地住。

以後唔需要幫佢地做任何野,唔好幫佢地洗衫、收衫,由d野勾臭。

伯爵府

原帖由 Siuchoi 於 09-6-10 13:22 發表
[佢話佢一日未入門都唔知用乜身份話佢]

未入門又比人係度住~~ 叫[唔知醜]快D搬走啦!!

agree.
1係叫你老公出聲同叔仔傾, 傾唔到既, 就你出馬.
就算你99唔鍾意你出聲都好啦, 照講叫佢地搬.

大宅

點解要做佢地免費工人, 俾我就咩都分開, 唔會幫佢做!! 而且亦會當面話佢好唔清潔, 不過會話叔仔, 唔係話佢~

大宅

不如同C6講你地自己兩公婆搬出去住啦!! 比少D錢99囉!!

大宅

一個29歲既女人,食飯要了埋係房食,唔清潔屋,甚至自己訓既房間,唔沖涼,有臭味 乾物女??(即係電車女)
你叔仔好好野 乞衣都肯要

大宅

既然你同6299同一陣線就唔難搞.

1. 微波爐少事啦, 唔好抹, 唔好掉, 不過你唔好再用, 等佢食多d 細菌叮叮飯, 身體好呀, haha

2. 你同99唔好理佢地, 唔好幫佢地做佢地的家務,佢地鍾意在房食野, 食完d碗碟唔好幫佢洗. 食飯唔好預佢地, 等佢冇得拎入房食.

3. 佢地間房d垃圾要掉, 叫佢自己掉出垃圾房.

4. 個女仔一出房就同6299夾定比說話佢聽, 例如 '好臭呀, 唔好周屋行啦.', '嘩, 乜咁臭仲臭過街邊d露宿者.'

呢個作戰可能要幾長期, 等佢地覺得住得唔開心, 自動搬.

別墅

嘩,你個未入門弟婦甘都得呀, 我會用未來兄嫂身分講笑甘同佢講,(弟婦呀,個微波爐壞左吾用得,不如買個新,今次輪到你比$買,重有呀~個屋企好污髒,冇人得閒打理,不如請個工人幫手,冇理由叫99做,你話好吾好呀)等佢有咩反應. 如果佢比你大倒既話,你就等幾日後再同佢講話,c6話屋企甘細,遲d等你兩公婆搬左先講咧(雖然佢未入門,但你懶係當正佢係弟婦甘,等你大條道理用亞嫂身分比說話佢聽,當然,事前要同c6講聲啦),我都係甘樣對我叔仔個女朋友嫁,當然好彩佢冇你個未來弟婦甘差. he..he...

大宅

畀面勳章

回覆 13# 123!@# 的文章

層樓係寫6299名,但我c6要供大份,差兩,三年就供完,6299係唔會搬的,因是細仔更加鍚佢錫到飛起

大宅

畀面勳章

回覆 14# Melody_Che 的文章

巳講過幾次,黑晒面行動照舊,99只係話:算啦!但佢又精喎,一定唔會抹爐(因佢不用)...

首頁

尾頁

跳至