自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

都由陽性轉陰性了,手帶要點樣處理(emoji)衛生署按鐘後,人影都唔見,問都問唔到!

水晶宮

cherry2003 發表於 22-3-1 21:07
都由陽性轉陰性了,手帶要點樣處理(emoji)衛生署按鐘後,人影都唔見,問都問唔到!
...

慘,又唔知佢哋點計中招時間

男爵府

...

我都好想知, 我係15/2 中, 突然派手帶比我….我都唔知點算

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

計採樣日期

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

...

驚到走都走唔切。
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

...

同樣 已完成隔離但收到手帶
擺係度 都唔知點好

珍珠宮

...

吓。。 C6同事14號中,手帶都完成左,可以出關了,你奶奶真係陰公

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

...

明顯浪費晒喇
放下自在

珍珠宮

回覆樓主:

非高危的獨居患者可留在家中,直至第14日檢測呈陰性,即視為無傳染力患者,可以自由離開家居;尚待人院病人如在第14日也檢測呈陰性,同樣可以自由活動,毋須再等送往隔離設施。https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/737702/%E7%96%AB%E6%83%85-%E5%AE%98%E6%96%B9%E4%B8%80%E5%9C%96%E8%A7%A3%E9%87%8B%E5%85%A5%E9%99%A2%E6%8A%91%E6%88%96%E7%95%99%E5%AE%B6-%E7%AC%AC14%E6%97%A5%E5%BF%AB%E9%80%9F%E6%8A%97%E6%BA%90%E6%B8%AC%E8%A9%A6%E9%99%B0%E6%80%A7%E5%8D%B3%E8%87%AA%E7%94%B1

點解過咗14天仲派手帶???

abirdma    發表於 22-3-2 08:18

侯爵府

No eye see, such poor arrangement

大宅

我都係過左14日先收到手帶,點搞 ?

大宅

2024年龍年勳章

hellohihihi 發表於 22-3-1 21:31
我都係過左14日先收到手帶,點搞 ?

唔洗理...過左就算..

班人亂黎的...

之前有人試過..話衛生署打黎做咩唔用..佢話過左14日啦喎..衛生署話咁冇野了...

E家改埋7日就得,,,梗加唔洗理..除非你仲係陽性

男爵府

回覆樓主:

我仲搞笑 過左14日又係今日打來話送緊來、叫我千其唔好開 鐵閘或者木門、 總之有條 門罅佢都唔會幫我掛手帶係門口、之後打來話叫我開門攞嘢、仲話d嘢好貴再唔攞會比人偷 點知我開門乜都唔見、即刻打比對方佢話肯定送左、對完地址係啱、不過佢送左去A座、大佬我住B座架 我話裏面有冇個人資料架、我唔該即係去攞番比我

侯爵府

係唔係送俾佢留念咋?而家仲送來做乜

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

真係浪費。有需要的人冇,冇需要又派

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

maychan1114 發表於 22-3-1 21:19
我都好想知, 我係15/2 中, 突然派手帶比我….我都唔知點算

如果轉陰唔駛帶喇
講笑咁講,送比有需要嘅人

大宅

10101010 發表於 22-3-1 22:26
我仲搞笑 過左14日又係今日打來話送緊來、叫我千其唔好開 鐵閘或者木門、 總之有條 門罅佢都唔會 ...

咁裡面有冇個人資料?

男爵府

magicy777 發表於 22-3-1 22:51
咁裡面有冇個人資料?

好彩冇、剩係有本確診手册同抗疫用品

水晶宮

catfy 發表於 22-3-1 22:47
真係浪費。有需要的人冇,冇需要又派

食衞局/衞生署真係冇得救㗎。只係為咗完成件事, 但完全冇從市民角度去思考及行動。

由於衞生署反應慢, 確診人士已過了十幾日兼已自測陰性, 衞生署卻不理, 梗要塞條手帶俾人。審計署/申訴專員要調查衞生署!!!!

伯爵府

10101010 發表於 22-3-1 22:26
我仲搞笑 過左14日又係今日打來話送緊來、叫我千其唔好開 鐵閘或者木門、 總之有條 門罅佢都唔會 ...
班人做嘢真係驚青成咁

首頁

尾頁

跳至