網購天地

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

圖中訂單是同一店舖集合了幾件貨品, 請問運費是單指國內還是跨境到香港? 其實想選擇自提點自取, 但找不在那裡揀選.

翡翠宮

回覆樓主:

你買嘅係自營定係非自營?自營商品先有得揀自取點。

伯爵府

lyh80115 發表於 22-3-5 14:09
你買嘅係自營定係非自營?自營商品先有得揀自取點。
多謝回覆!
剛查過, 這是非自營商品. 非自營是否一定要送貨上門($20送上門費用), 另外再付送到香港的運費? 可以再買其他店舖的貨品一起集運來香港嗎?

翡翠宮

jcstai 發表於 22-3-5 15:55
多謝回覆!
剛查過, 這是非自營商品. 非自營是否一定要送貨上門($20送上門費用), 另外再付送到香港的運費? ...

有住宅費$20,亦可以打包前搵悅通客服改自取點地址。

可以繼續用官集落單,一齊集運。港澳會場有集運券幫補少許運費。

伯爵府

lyh80115 發表於 22-3-5 16:22

可以繼續用官集落單,一齊集運。港澳會場有集運券幫 ...
明白了, 先再摸索一下. 謝謝

別墅

lyh80115 發表於 22-3-5 16:22

可以繼續用官集落單,一齊集運。港澳會場有集運券幫 ...

新手,全部都揀集運,現在是填屋企地址?
到了集運倉打包的時候就可以選擇附近的自取點?
謝謝
另外邊度可以睇有那幾個自取點
Thx

翡翠宮

k800320 發表於 22-4-16 14:40
新手,全部都揀集運,現在是填屋企地址?
到了集運倉打包的時候就可以選擇附近的自取點?
謝謝

中通國際揀,直接填自提點地址落單
https://mcn.ztoglobal.com/hk-m/Search/PickupAddress.html

別墅

lyh80115 發表於 22-4-16 20:31
中通國際揀,直接填自提點地址落單
https://mcn.ztoglobal.com/hk-m/Search/PickupAddress.html
...

Thx
即係我喺我的地址在直接填寫呢個地址
然後集運嗰度需唔需要特別揀去邊個集運倉?
還是第三方集運就會直接用呢間集運倉?
Thx

翡翠宮

k800320 發表於 22-4-16 20:33
Thx
即係我喺我的地址在直接填寫呢個地址
然後集運嗰度需唔需要特別揀去邊個集運倉?

用香港地址落單,賣家自然會發去香港集運倉,唔須要揀。到齊後付款打包,就會送去你填嘅自取點。

別墅

lyh80115 發表於 22-4-16 22:06
用香港地址落單,賣家自然會發去香港集運倉,唔須要揀。到齊後付款打包,就會送去你填嘅自取點。
...

Thanks

翡翠宮

k800320 發表於 22-4-16 22:30
Thanks

港澳會場有張集運券24-23,超1.5kg用得,打包時用。
https://u.jd.com/BMjkrJT

伯爵府

lyh80115 發表於 22-4-16 22:55
高手,我都想問點解我揀晒自營,商品金額214,少過3kg,佢都收我10元自提運費?另外,我未落過單,佢唔比我一元開通省省卡,依個係咪新人優惠,定新人卷係另一樣野?

翡翠宮

9157 發表於 22-4-18 13:34
高手,我都想問點解我揀晒自營,商品金額214,少過3kg,佢都收我10元自提運費?另外,我未落過單,佢唔比我 ...

計埋折扣及用券後要滿199,免3kg

第一次落單前要先攞齊以下港澳版新人券,有好多優惠券、運費券等,唔洗理¥199,買重啲都得,直接用運費券包郵。以後就要靠建行京東卡、plus會員及不時派發嘅運費券。

https://u.jd.com/BdfdczG

京東省省卡我覺得無乜用……

伯爵府

lyh80115 發表於 22-4-18 15:46
計埋折扣及用券後要滿199,免3kg

第一次落單前要先攞齊以下港澳版新人券,有好多優惠券、運費券等,唔洗 ...
Thanks. 不過我想領新人卷佢顯示我同優惠擦肩而過,唔知係咪我個戶口開咗好耐,但未用過,唔合資格

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

lyh80115 發表於 22-4-16 22:06
...

請問...哪裡有得選? 是非自營的店, 已入了他們寶安區的集運點.... 但想拍集運單時, 未有得選自提.... 又搵唔到人工客服問....

自動回覆的.... 叫提交售後申請時, 選擇反回方式為客戶送貨(送到自提點).... 即是要付款了集運單後再"提交售後申請" ???? 如果我是用自提點地址來拍單的話, 是否仍要"提交售後申請"

第1次用佢地集運.... 咩都唔識

Stay Hungry , stay foolish !!

珍珠宮

lyh80115 發表於 22-4-16 22:55

請問...在港澳會場拍單.... 買手機, 佢是國際自營店? 誇境運送是"賣家自寄"? 知唔知是點運作? TKS

翡翠宮

9157 發表於 22-4-18 15:55
Thanks. 不過我想領新人卷佢顯示我同優惠擦肩而過,唔知係咪我個戶口開咗好耐,但未用過,唔合資格:igiveup ...

可能被凍結,試下email要求解封
[email protected]

翡翠宮

hinhin_ma 發表於 22-4-18 16:27
請問...哪裡有得選? 是非自營的店, 已入了他們寶安區的集運點.... 但想拍集運單時, 未有得選自提.... 又 ...

買啲乜嘢?幫你望下點拍

伯爵府

lyh80115 發表於 22-4-18 16:51
買啲乜嘢?幫你望下點拍
我買咗啦,唔該晒。因為再早啲收到電腦分插頭。今次體驗一般,天貓一般野平過京東,原本想攞卷同免運費,最後搞掂個免運費,但卷只平15,如果唔係買牌子貨我應該會去返天貓
不過都唔該晒你啊!

珍珠宮

lyh80115 發表於 22-4-18 16:51
買啲乜嘢?幫你望下點拍

買左隻華為手環... 已入左第3方集運倉.. 用左自取點地址拍的... E+ 是要付款出貨...

但是付款頁面時無得選自取....

即是點? 好在是用左自取點拍單, 佢地應該會自動化的派去自取點? 定是要做咩步驟去通知 要去自取點取貨?

唉... 搵左2日都未聯絡上客服問....

首頁

尾頁

跳至