自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我前晚上網登記左,但仍未收到短訊叫我upload證明,未拎到檢疫令,我先生一樣情況未收到 有無人一樣呢?

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

carol0302 發表於 22-3-10 11:03
我都係, 最攪笑我同阿囡同一時間登記, 我囡4個鐘已收到並已上載曬資料, 但我今日都仲未收到, 唔知關唔關用 ...

最煩等緊張檢疫令請假 一陣公司唔認數點算

翡翠宮

carol0302 發表於 22-3-10 11:06
係呀, 所以諗會唔會miss左, 好唔好登記過

你收到確認編號?我頭先照email去問,起碼有個email證明可以同公司交代咋

翡翠宮

carol0302 發表於 22-3-10 11:56
得個參考編號咋

我再登記多次就得啦!嘥左我2日時間

翡翠宮

wmkcnw 發表於 22-3-10 22:03
你有ref no 可以用link上載,唔洗等sms

唔得,試過了。結果我重新登記多次就收到sms。

翡翠宮

shmom 發表於 22-3-12 10:46
密切接觸者好似未駛隔離住,但要一路check住有無中

確診者登記時,要填同住既未確診家人,所以確診者登記完,同住家人(密切接觸者)都會收到SMS,一樣要隔離的,等到確診者第6第7日陰性(假設己打2針),密切接觸者先可以出去。

翡翠宮

幸福謝師奶 發表於 22-3-12 20:26
今日申報左,但打左3針都要14日隔離令?
吾係話第6,7日check到陰性就可以出得去? ...

隔離令係寫14日,但內容都有寫只要你第6第7日教係陰,你就可以離開隔離地點。

翡翠宮

tonywkl 發表於 22-3-12 11:05
我反而想知會唔會有人唔遵守隔離走左出街.
因為上報完基本上只會收到2個短訊 (1,上載資料 / 2, 問你使唔使 ...

Pandamart、朋友、網上睇醫生(有啲可送藥上門)都可以幫到你。
因為我呢幾日都用過

首頁

尾頁

跳至