自由講場

跳至

首頁
34567...35

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

little.k 發表於 22-3-19 23:01
我相信社署會為她安排好的

無論其他人點為佢準備好,佢都無可能會忘記你。

佢會為你一早準備生日,即係佢好愛你,因為感受同知道你都好愛佢。佢一定係好期待,同你過好多個你嘅同佢嘅生日!

伯爵府

好媽媽勳章

樓主你由2015呻到2022,會唔會睇下醫生好d,抑鬱可以醫架,神未曾應許天色常藍。或者交托比主,唔好諗太多,女女咁乖,幾多人想要都無,你已經好幸福,好好陪住佢成長,雖然家庭唔完整,但媽媽既愛係無人比到,女女需要你。我做過一d孤兒院既義工,入面小朋友細細個已經勾心鬥角你爭我奪,玩埋堆扮乖乜都有,千祈唔好比女女入去,女女咁善良,一定比d大既蝦,去搵社工幫手去攞綜援唔係咩壞事。加油

男爵府

你嘅問題係可以解決架!頭痛就搵到幾個醫生睇,一個唔得,就2個,3個…..
也可以去搵精神科醫生開啲安眠藥食!
無錢可以出聲講,或者呢度有JM可以介紹工作比你,又或者去找社工,看看有沒有支援!
呢個世界上係沒有解決唔到嘅問題,只要你唔好怕,說出來,一定有人會幫你一齊諗辦法!

珍珠宮

回覆樓主:

留得青山在,萬大事有商量,千祈唔好諗傻事,呢度又高手雲集,一定幫你拆掂

水晶宮

雪影 發表於 22-3-19 23:21
佢唔應,真係好擔心佢

好擔心...

樓主, 你講我地可以點幫你, 出下聲

男爵府

小朋友無左媽媽唔得架,你唔好離開佢,辦法總比困難多呀!

別墅

唔好掉低女兒 好可憐 你一定要撐落去

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

樓主
見你仲在線
應該睇到我地講嘅野
好大壓力,可以講出黎。冇人知你係邊個,大家諗下解決方法
傾下喊下分析一下

仲有冇頭痛?我有時偏頭痛,都會痛到嘔
瞓好d就舒服一d
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

樓主,你囡囡六歳真係盲字都唔識隻
佢仲未睇得明你封信架
呢個世界好似所有野都同你為敵
嚟,我哋一齊解決下
你諗下囡囡去社署樂童軒會比人車埋牆、扯頭髮、真係打到半死,佢好細個面對,吾好以氣用事

翡翠宮

牛年勳章

媽媽,唔好做傻事
你個女咁錫你,你捨得佢一世傷心嗎?
無咩事解決唔到,講出黎大家幫你諗下

伯爵府

回覆 little.k 的帖子

做仔女點會輕易忘記媽媽呢!
樓主,你有什麼困難,不如講出嚟吖,看看大家點樣幫到你。如果你想找人傾訴,我好樂意認識你,一齊傾下計。總之,唔好輕舉妄動,你個女好需要你。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

你囡得小二,好细!同好可愛!好需要你在身邊 我覺得你有抑鬱或焦慮症,要揾醫生睇下!宜家咪做任何決定住!有無揾社工跟開??打去求助先

侯爵府

好媽媽勳章

DonnieBB 發表於 22-3-19 23:23
好擔心...

樓主, 你講我地可以點幫你, 出下聲

係,已經十幾分鐘無答
開心每一天

子爵府

little.k 發表於 22-3-19 23:01
我相信社署會為她安排好的

社署安排好又如何,能代替你嗎?連死也不怕,為何不勇敢去面對?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

雪影 發表於 22-3-19 23:21
佢唔應,真係好擔心佢

佢剛才有入來睇
希望睇到我地留言,回心轉意
不要從別人的嘴裡去認識我

公爵府

little.k 發表於 22-3-19 22:53
媽媽知道你很愛我,但媽媽真的撐不下去了。每天活在壓力、恐懼、擔驚受怕之中,我真的很想讓一切結束。

下 ...

停一停 諗一諗 阿女咁乖 點捨得

侯爵府

回覆樓主:

如果你勇敢撐到最後亦是女兒日後做人既榜樣 ,相反亦然 ,兒女還有慢慢長路,唔好給他們負面影響。

男爵府

有咩唔開心都唔好諗傻事⋯⋯
在子女心中沒有人比媽媽更重要架⋯⋯

珍珠宮

回覆樓主:

你女兒這麼生性孝順,你怎麼捨得拋棄她,讓她一生孤苦無依、傷心難過?!

如果是生活一時困頓,可以申請公援。你有什麼困難,可以說出來,讓大家一起幫你想辦法。

男爵府

今晚見到一個內地新聞,90歲老人蕩失系街話要搵媽媽。愛她的話,請努力生存。社署俾唔到幸福佢,只有你,世上只有你

首頁
34567...35

尾頁

跳至