自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

大宅

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

近幾年面部多左D粒粒, 初時都無咩理會, 但好似越來越多.
有朋友話呢D係疣, 會越生越多, 而且會傳染比人.

我好擔心會傳染比小朋友, 想去脫疣, 有無好介紹?

大宅

我愛我的家 發表於 22-3-30 05:06

我都想知

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章

借位問下,用保險脫疣,除高端醫保,仲有咩類型保險可包?

伯爵府

回覆:想脫疣有咩要注意? 幾多錢先合理?

如果醫生做,每部位大約九千元,醫保包

男爵府

回覆樓主:

阿大聖誕節做左,全面(大約30粒)脫哂,$5500,保險claim得足哂,仲有claim多日住院現金!
不過,我唔知自己買左 咩 因為1路都係朋友跟開!總之我地家人有乜醫療需要,話佢知,佢就會幫我地安排好

ada0708    發表於 22-3-30 11:52

侯爵府

脫疣最好搵醫生做, 一來安全D, 二來如果你本身有保險既話可能有得claim.

個個醫生收費方式都唔同,有D返去覆診都要另外比錢, 所以要問清楚.

通常收費大約會係幾千蚊或以上, 真係要視乎數量.

侯爵府

daisy1974 發表於 22-3-30 07:02
我都想知

扁平疣, 係一種好常見既皮膚病, 會傳染.

好多時D粒粒會越生越多, 蔓延到身體其他位置上.

大宅

L.O.V.E. 發表於 22-3-30 07:25
借位問下,用保險脫疣,除高端醫保,仲有咩類型保險可包?

我都想知要買咩類型既保險先會包脫疣?

大宅

restahaus 發表於 22-3-30 09:18
如果醫生做,每部位大約九千元,醫保包

每個部位大約九千係唔係即係臉同頸計2個部位?

大宅

Babetoto 發表於 22-3-30 10:26
阿大聖誕節做左,全面(大約30粒)脫哂,$5500,保險claim得足哂,仲有claim多日住院現金!
不過,我唔知自 ...

全面$5500醫生診金? 入醫院做脫疣住一晚? 幾錢?

大宅

ada0708 發表於 22-3-30 11:44
脫疣最好搵醫生做, 一來安全D, 二來如果你本身有保險既話可能有得claim.

個個醫生收費方式都唔同,有D返去 ...

之前聽過D人講脫疣有平有貴, 有D幾千蚊內就得, 有D要過萬.

究竟有咩大分別? 係唔係搵醫生或美容院做既分別?

大宅

ada0708 發表於 22-3-30 11:46
扁平疣, 係一種好常見既皮膚病, 會傳染.

好多時D粒粒會越生越多, 蔓延到身體其他位置上.

初時都無咩留意, 本身淨係塊面有幾粒, 不過近幾年開始越生越多, 頸都有幾粒.

朋友見到話呢D係疣會越生越多同會傳染比人, 所以我都打算搵醫生去做脫疣.

不過收費好似都相差好多, 上網睇過下, 收費由幾千到萬幾不等.....

大宅

各位有經驗既JM, 可以分享一下用過既醫生/診所/醫療中心做激光脫疣? 大約收費如何?

大宅

我愛我的家 發表於 22-3-31 02:42
我都想知要買咩類型既保險先會包脫疣?

以前用公司醫療保 當小手術claim
我係去診所揾皮膚醫生脱

男爵府

我愛我的家 發表於 22-3-31 02:47
全面$5500醫生診金? 入醫院做脫疣住一晚? 幾錢?

埋單(診金,打疣費同藥膏錢)總數$5500。
唔洗入院呀!都係去皮膚科醫生診所道做,但朋友話門診手術都claim 到住院現金。不過就要等保險公司出左claim先知有冇。我試過做嚮診所鼻內窺鏡都可claim埋院現金。

之前試過做冷凍,效果麻麻,打完個傷口大,會好似燙傷咁,出哂水泡。結完焦,大果幾粒只係縮細左,幾個月後又多返。。。今次做co2 laser,雖然醫生都話有機會再生,不過今次一做完明顯地見到平哂!傷口極小,好似一粒粒雀班仔,幾日後甩埋焦就滑返哂!到依家暫時都keep 得住冇再生。

大宅

BK Milk勳章

我愛我的家 發表於 22-3-30 05:06

我朋友上次做塊面好似7-8千蚊, 佢話差不多claim 足.
佢搵左中環張傑醫生做, 佢話手勢好好, 做得好乾淨,
而且做完之後仲有一次免費follow up.

伯爵府

我愛我的家 發表於 22-3-31 02:43
每個部位大約九千係唔係即係臉同頸計2個部位?
臉同頸計 = 2個部位

侯爵府

我愛我的家 發表於 22-3-31 02:49
之前聽過D人講脫疣有平有貴, 有D幾千蚊內就得, 有D要過萬.

究竟有咩大分別? 係唔係搵醫生或美容院做既分 ...

一般脫疣收費好多時都會視乎數量, 通常搵醫生做都會明碼實價, 激光脫,

醫生一定會先報價, 你覺得ok先至做, 有咩問題醫生會follow up.

而美容院收費應該會平D, 好似之前聽過D朋友講幾多錢脫一粒或者一個價錢包脫.

初時可能好平, 但下下都加錢, 我覺得唔太老實, 到時可能又要你購買其他保濕療程等.

大宅

WWSHANWW 發表於 22-3-31 04:03
以前用公司醫療保 當小手術claim
我係去診所揾皮膚醫生脱

搵皮膚科醫生脫疣會唔會比一般醫生收費貴?

大宅

Babetoto 發表於 22-3-31 04:23

埋單(診金,打疣費同藥膏錢)總數$5500。

可唔可以pm醫生資料比我, thx!

首頁
12345...13

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊