自由講場

跳至

首頁
12345...34

尾頁

子爵府

telfast 發表於 22-4-4 01:11
開左,一心諗住只想開debit, 但原來要用埋credit至可以簽1千送1千,唉,冇睇清楚。。。
...

即係好似信用卡咁簽脹?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

freshgreentea 發表於 22-4-4 08:18
即係好似信用卡咁簽脹?

申請嘅時候可以揀 debit card 或 credit card,兩者都可以好似信用卡咁簽賬。我都申請咗,入咗落 wallet,經 apply pay 碌卡。

男爵府

pauline_c 發表於 22-4-4 08:26
申請嘅時候可以揀 debit card 或 credit card,兩者都可以好似信用卡咁簽賬。我都申請咗,入咗落 wallet, ...

咁如要簽1000個優惠,都系先入1000.落銀包,再簽1000?我剛開戶,信用卡個度剛上傳文件,不知批不批,系咪要等埋張實體卡先簽,會好D?

水晶宮

wing姐 發表於 22-4-4 09:15
咁如要簽1000個優惠,都系先入1000.落銀包,再簽1000?我剛開戶,信用卡個度剛上傳文件,不知批不批,系咪 ...

我都唔知 信用卡無要我上傳文件,只係交咗身分證,即時批咗。

男爵府

pauline_c 發表於 22-4-4 09:48

因爲我寫有工作,佢要上載銀行資料,早知填無業

水晶宮

wing姐 發表於 22-4-4 09:50
因爲我寫有工作,佢要上載銀行資料,早知填無業

我都有填工作,佢無要我交資料,可能我用開渣打信用卡,佢有我資料。

子爵府

yuensiu 發表於 22-4-3 19:27
唔洗呀,就咁入返佢個code申請戶口加信用卡就得。
我老公申請左即批,不過簽個$1000回$1000唔知幾時回到。 ...

我見吾到有呢個promotion?

大宅

2023年兔年勳章

回覆樓主:

我都對呢個好有興趣

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

232 發表於 22-4-4 09:58
我見吾到有呢個promotion?

https://mox.com/zh/promotions/

伯爵府

telfast 發表於 22-4-4 01:11
開左,一心諗住只想開debit, 但原來要用埋credit至可以簽1千送1千,唉,冇睇清楚。。。
...

debit,credit,請問即係點?
平時只用過信用卡,唔係好似信用卡咁簽?

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

pauline_c 發表於 22-4-4 09:48

我都有填工作呀,但我無渣打戶口同信用卡,都即批左。

珍珠宮

somehow 發表於 22-4-4 10:03
debit,credit,請問即係點?
平時只用過信用卡,唔係好似信用卡咁簽?

我都等佢寄張卡黎先簽,暫時上網又無野要買。本身一批已經有信用卡號碼,可以上網買野用了。

伯爵府

yuensiu 發表於 22-4-4 10:05
我都等佢寄張卡黎先簽,暫時上網又無野要買。本身一批已經有信用卡號碼,可以上網買野用了。
...

debit card 係虛擬卡?credit card 係實體卡?

水晶宮

somehow 發表於 22-4-4 10:22
debit card 係虛擬卡?credit card 係實體卡?

debit card 係用戶口嘅錢,要戶口有錢先用到;credit card 係有還款期,戶口無錢都可以碌,截數日後,還款期內還錢,即係平時嘅信用卡。
無論 debit card 定 credit card,MOX 都係虛擬卡。

珍珠宮

pauline_c 發表於 22-4-4 10:41
debit card 係用戶口嘅錢,要戶口有錢先用到;credit card 係有還款期,戶口無錢都可以碌,截數日後,還款 ...

但我見credit card佢好似有實體

男爵府

咁點找卡數㗎,pps可以嗎

水晶宮

yuensiu 發表於 22-4-4 10:59
但我見credit card佢好似有實體

我未試用,不過入咗落 wallet,用 apply pay 喺實體店用應該無問題,超市職員話見過人用 MOX,我試咗再分享。

珍珠宮

pauline_c 發表於 22-4-4 11:09
我未試用,不過入咗落 wallet,用 apply pay 喺實體店用應該無問題,超市職員話見過人用 MOX,我試咗再分 ...

好呀,我都唔係好識用
見佢條款咁寫,所以唔知連落去google pay比錢都唔知計唔計落去簽$1000到

成功購買交易指由 Mox 根據其持有的交易紀錄最終決定(如有任何爭議,Mox 保留最終決定權及按其絕對酌情權作出最終決定)。以下是⼀些不符合成功購買交易的例⼦:以連結至 Mox 戶口的 Mox Card 進行的交易、現⾦透支及提取、卡數「即時清」、經 Mox app 進行的轉賬、利用電子錢包付款(透過 Google Pay 或 Apple Pay付款的大部分情況除外)以及購買或充值儲值卡的交易(包括但不限於透過電子錢包或任何其他途徑充值八達通戶口之交易)及任何無效、取消、退款或撤銷的交易等。

子爵府

yuensiu 發表於 22-4-4 11:13
好呀,我都唔係好識用
見佢條款咁寫,所以唔知連落去google pay比錢都唔知計唔計落去簽$1000到

請問知否是否用debit card定credit card都有$1000回$1000,是否可申請是但—張,以下的不合資格的mox card是什麼,謝分享

伯爵府

pauline_c 發表於 22-4-4 10:41
debit card 係用戶口嘅錢,要戶口有錢先用到;credit card 係有還款期,戶口無錢都可以碌,截數日後,還款 ...

咁我明白啦,謝謝!

首頁
12345...34

尾頁

跳至