自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問葬禮中子女所穿的白衫白褲可以在哪兒買到呢?
謝謝大家
您, 是我一個遙遠的夢~~~

男爵府

Mao..Mao.. 發表於 22-4-4 18:50
謝謝大家

寶靈街,花園街 但應該長生店可以提供,我公公今日剛出殯,無記錯收$60套(要買埋白鞋)

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

大酒店有,同自己喺出面買差唔多

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

依家係直接套喺自己衫外面,離開火葬場連白飯魚即除放入大垃圾箱,記得帶多對鞋

大宅

其實守夜當日,到殯儀館才換上,當晚離開時換返衫,套白衫白褲留低,然後翌日大殮就係到殯儀館換上,直到在火葬場完成整個儀式,再換返普通衫褲

而套白衫白褲就掉,又為之脫孝

程序上有錯嗎?

象牙宮

出面賣毛巾地方有成套包埋鞋。

男爵府

Mao..Mao.. 發表於 22-4-4 19:08
其實守夜當日,到殯儀館才換上,當晚離開時換返衫,套白衫白褲留低,然後翌日大殮就係到殯儀館換上,直到在 ...

Yes

男爵府

謝謝大家

我哋係殯儀 agent 提供

男爵府

牛年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

Mao..Mao.. 發表於 22-4-4 19:08
其實守夜當日,到殯儀館才換上,當晚離開時換返衫,套白衫白褲留低,然後翌日大殮就係到殯儀館換上,直到在 ...

正確

大宅

另外,我想請問火葬完成後,要派纓紅利是,利是封有冇特別要求呢?「大吉大利」就可以?

謝謝各位!

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Mao..Mao.. 發表於 22-4-5 01:36
另外,我想請問火葬完成後,要派纓紅利是,利是封有冇特別要求呢?「大吉大利」就可以?

謝謝各位! ...

纓紅利是係殯儀預備好,我見利是封都係寫住大吉大利

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大酒店包埋

大宅

yanyan-mummy 發表於 22-4-5 01:46

纓紅利是係殯儀預備好,我見利是封都係寫住大吉大利

Agent 叫我自己準備,佢淨係俾咗幾疊「吉儀」封我返去自己封,要去銀行唱1蚊了

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Mao..Mao.. 發表於 22-4-5 11:27
Agent 叫我自己準備,佢淨係俾咗幾疊「吉儀」封我返去自己封,要去銀行唱1蚊了

我agent吉儀同纓紅利是都準備好架,佢有冇教你纓紅利是入咩嘢

大宅

yanyan-mummy 發表於 22-4-5 11:38
我agent吉儀同纓紅利是都準備好架,佢有冇教你纓紅利是入咩嘢

$20

總之係雙數銀碼

雲母殿

Mao..Mao.. 發表於 22-4-5 11:44
$20

總之係雙數銀碼

2蚊,仲有扁柏紅繩

男爵府

謝謝大家

深水埗檔仔有呀..50蚊套大約

大宅

yanyan-mummy 發表於 22-4-5 11:47
2蚊,仲有扁柏紅繩

扁柏可以喺邊度買?

雲母殿

Mao..Mao.. 發表於 22-4-5 13:31
扁柏可以喺邊度買?

吾清楚呀,我都係殯儀幫我準備

男爵府

燭舖有紅利是買

首頁

尾頁

跳至