興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

用緊華為手機,想換新手機,請問華為新款是否用 Google? 謝謝

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

應該不得

男爵府

Ikymama 發表於 22-4-6 08:49
用緊華為手機,想換新手機,請問華為新款是否用 Google? 謝謝

要非法改裝,夾硬安裝google,但係唔穩定,所以除非你係手機高手,識得自己搞,否則極度強烈唔建議買,而且因為美國禁制令,佢新出嘅型號只可以用4g手機,當然最近佢用另類方法,改到新款手機可以行5G,但係用得咁辛苦,點解唔揀其他牌子

子爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

唔得,不過自從班美國佬清楚示範了佢地既底線就係冇底線之後,全部用華為不失為一個安全既方法,美國隨時搞中國,用親佢地啲野都冇好結果

It's not that I'm so smart, it's just that I stay with problems longer.

男爵府

謝謝你們的詳細回覆,喜歡華為是因為拍照高質,襟用,價錢不高,不用華為,我真不知用哪個牌子及型號,很久前用 LG及 Samsung, 但很易壞機及性價不及華為,請問你們有沒有手機介紹,主要是拍照,上網及睇片,謝謝你們🙏🏻🙏🏻

公爵府

hashtag影視迷勳章

Ikymama 發表於 22-4-13 08:58
謝謝你們的詳細回覆,喜歡華為是因為拍照高質,襟用,價錢不高,不用華為,我真不知用哪個牌子及型號,很久 ...

我都係用華為,p30pro, 兩年多了 ,極度好用, 可惜近日有一個鏡頭壞咗

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

可以用小米

翡翠宮

Ikymama 發表於 22-4-13 08:58
謝謝你們的詳細回覆,喜歡華為是因為拍照高質,襟用,價錢不高,不用華為,我真不知用哪個牌子及型號,很久 ...

我在用Mate40pro,非常好用!但就唔係「價格不高」。
google問題用gspace大致上解決到;另外可以學習少用google,華為都好多替代應用。

伯爵府

好媽媽勳章

lyh80115 發表於 22-4-24 00:10
我在用Mate40pro,非常好用!但就唔係「價格不高」。
google問題用gspace大致上解決到;另外可以學習少用g ...

我買左P40 都要習慣下唔用google

翡翠宮

PANCO 發表於 22-4-24 15:58
我買左P40 都要習慣下唔用google

盡量用華為應用市場裝apps,如openrice、八達通、多間銀行apps、price、微信、支付寶、雲閃付、759、智方便、安心出行……等等。

另外要用幾個app商店裝其他apps;有啲apps要喺gms下運行,就要用gspace,如大家樂、PPS、熊貓、袋鼠……等等。

百度手機助手、應用寶裝其他大陸apps,另外百度可以裝HSBC。

首頁

尾頁

跳至