網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

1)要唔要先做member才可以購物 ?
2) 見到大家話成日cut 單, 現在都會有這個情況嗎?
3)下單後,集運到我指定的倉庫地址,這程需要俾運費嗎?(因為我經常見產品是包郵的)。
4)如果用 global express 運回香港,費用比其他集運公司貴或平 ?

請大家指教 ,謝謝

男爵府

2022年仲有網購/集運新手?如果你係長者,不如叫你D仔女教你玩啦,上網問人老點你居多

別墅

1)要唔要先做member才可以購物 ? 一定要
2) 見到大家話成日cut 單, 現在都會有這個情況嗎? 未試過
3)下單後,集運到我指定的倉庫地址,這程需要俾運費嗎?滿指定金額包日本國內運費
4)如果用 global express 運回香港,費用比其他集運公司貴或平 ?無研究 global express

象牙宮

baby-town 發表於 22-4-6 15:59

1) 要唔要先做member才可以購物 ? = 購物平台要注冊, 和你玩BK 一模樣。

2) 見到大家話成日cut 單, 現在都會有這個情況嗎? 集運? 不標準, 可不理。

3)下單後,集運到我 ...

1) 要唔要先做member才可以購物 ? = 購物平台要注冊, 和你玩BK 一模樣。
2) 見到大家話成日cut 單, 現在都會有這個情況嗎? 集運? 不標準, 可不理。
3)下單後,集運到我 ..

內地 一>集運倉庫地址, 不要俾運費?(如產品包郵的)除非不包郵
4) 集運公司貴或平 ?自提平。選集運在家附近。方便自己取。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

kensiu 發表於 22-4-6 22:11
2022年仲有網購/集運新手?如果你係長者,不如叫你D仔女教你玩啦,上網問人老點你居多 ...

哎... D仔女未必想教你。 時下的年輕人自私/沒時間, 耐心教。
長者网購, 是困難。 中年人也一樣。我身邊的朋友, 沒网購。哥姐長者60+ 更反對你网購。
網購/集運 必須學。。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

BK Milk勳章

333s 發表於 22-4-24 08:06
哎... D仔女未必想教你。 時下的年輕人自私/沒時間, 耐心教。
長者网購, 是困難。 中年人也一樣。我身 ...

多謝大家指導

伯爵府

2018母親節勳章

mt2101 發表於 22-4-22 15:54
1)要唔要先做member才可以購物 ? 一定要
2) 見到大家話成日cut 單, 現在都會有這個情況嗎? 未試過
3)下 ...

借位問:樂天而家係咪只係淨返日文網站rakuten. co. jp?樂天中文版係咪只係比台灣用? 我哋可唔可以入呢個網站買嘢返香港?
另外,尋日用痕生卡落單買護膚品,今日收到店家發嚟嘅email, 話等緊銀行核實信用卡嘅付款。詳細睇落去先知道原來佢唔接受國外信用卡,咁係咪一定會cancel order?

首頁

尾頁

跳至