跳至

首頁

尾頁

洋房

大家係咪已經準備就緒, 為仔仔/囡囡攞2010-2011嘅報名表呢? 可否分享吓你地嘅心儀幼稚園 and 準備咗d咩?

本人會為囡囡攞以下幼稚園嘅報名表, 但仲未教interview嘅嘢, 開始擔心呀!

1. 培正
2. 協恩
3. 九龍禮賢
4. 創價 (may be)

大宅

take it easy la... 平常心~~
good luck!

原帖由 lausy 於 09-6-10 22:08 發表
大家係咪已經準備就緒, 為仔仔/囡囡攞2010-2011嘅報名表呢? 可否分享吓你地嘅心儀幼稚園 and 準備咗d咩?

本人會為囡囡攞以下幼稚園嘅報名表, 但仲未教interview嘅嘢, 開始擔心呀!

1. 培正
2. 協恩
3. 九龍禮賢
...
當你見到天上星星,可有想起哥哥...

大宅

培正要9月頭打去問幾時可以報名,其他要10月初~~~~interview相信唔會太難,我唸玩下玩具,認水果、人物、用品等,分享家庭生活~~~~或唱歌~~~如果間學校問得太深!比我都唔讀啦!

不過要睇下老師有冇耐性、愛心、懂唔懂得同小朋友玩~~~學校整體職員服務禮貌等~~~希望大家順利!

原帖由 lausy 於 09-6-10 22:08 發表

1. 培正
2. 協恩
3. 九龍禮賢
...

大宅

如果間學校問得太深!比我都唔讀啦!<-- AGREE!!!

原帖由 yandyyan 於 09-7-20 22:34 發表
培正要9月頭打去問幾時可以報名,其他要10月初~~~~interview相信唔會太難,我唸玩下玩具,認水果、人物、用品等,分享家庭生活~~~~或唱歌~~~如果間學校問得太深!比我都唔讀啦!

不過要睇下老師有冇耐性、愛心、懂唔懂得同小朋 ...

當你見到天上星星,可有想起哥哥...

洋房

hope it is not very difficult for school interview la and good luck for all of K1 kids in 2010 !

子爵府

好媽媽勳章

大家選左幾多間?有無報埋九龍塘的幼稚園?我報左根德園.

大宅

我打算報以下幾間KG. 不過都知1-3好難入, 所以都有報幾間屋村KG.

1. 培正
2. 民生
3. 崇真
4. 荊冕堂 (青衣)
5. 聖多默 (青衣)
url=http://www.TickerFactory.com/]

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 畀面勳章

只報一間,平安褔音堂幼稚園.
coming sat 就interview喇~

男爵府

叻叻勳章

其實聽人講....幼稚園及小學係BAND幾BAND幾....其實在那裡可以搵到那間學校是BAND幾呢?!??!?!mouth:

仲有...又話出生率...係幾多幾多.....叫我上網找....但我又搵唔到喎...請問有無媽媽可以幫到我呀?!?!?

首頁

尾頁

跳至