自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

骨灰盅要買一舊石打造出嚟嘅,打開蓋會見到係一舊石掘空打造而成。

如果打開蓋見到入面底部有一個圈, 即係個骨灰盅個底係痴上去。 呢啲骨灰盅比較平, 但日子耐左, 個底會甩出嚟

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章 育兒性格勳章

回覆 Mao..Mao.. 的帖子

我都係淘寶買, 其實香港買嘅都係大陸做, 但自己淘就係10分1價錢.

子爵府

牛年勳章

Mao..Mao.. 發表於 22-5-3 15:00
媽媽的喪事已完成,亦火化了

在未抽到骨灰位之前,想買個骨灰盅先安置好媽媽,唔想就咁一袋:bashful ...

媽媽現在那?接回家定放agent /長生店,
之前好似有post 講,要幫襯佢地買,
先可免費放到有位。

水晶宮

回覆樓主:

媽媽當年又係樓主咁諗,想買個盅比爸爸,agent果時叫我地未上位前唔洗買多個盅,因為唔好將佢倒黎倒去,擺殯儀公司到時你去拜佢搬出搬入又危險(盡量減少風險),我地到上位時佢會包埋,所以到上位先做個盅。而家好快就排到上位。

珍珠宮

在未抽到骨灰位之前,想買個骨灰盅先安置好媽媽,唔想就咁一袋:bashful ...

紅磡有好多選擇,節哀順變

水晶宮

相片不能盡信,最好看實物,見大洒店買較平,但agent介紹定賺少少

大宅

紅酒 發表於 22-5-3 23:17
媽媽現在那?接回家定放agent /長生店,
之前好似有post 講,要幫襯佢地買,
先可免費放到有位。

媽媽現在喺 Agent 度,都要等到 11/5 先可以開始申請排和合石灰位,而家好似冇嘢做到咁
您, 是我一個遙遠的夢~~~

大宅

問過 agent, 佢都有代購骨灰盅服務,玉石款要成$8000,仲話而家大部分盅已不是原石一件過造,又話唔會甩底…..

價錢不是主要問題,不過我還是有點猶疑…
您, 是我一個遙遠的夢~~~

珍珠宮

Mao..Mao.. 發表於 22-5-6 13:15
問過 agent, 佢都有代購骨灰盅服務,玉石款要成$8000,仲話而家大部分盅已不是原石一件過造,又話唔會甩底 ...
我2020年買,$3000

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

問過 agent, 佢都有代購骨灰盅服務,玉石款要成$8000,仲話而家大部分盅已不是原石一件過造,又話唔會甩底 ...

$8000好貴
我買嘅時候都唔係一件過
不過見佢鋪頭大部份都係咁
不要從別人的嘴裡去認識我

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

2014年 Pa去時, 在萬國, 有各宗教, 佛教有經文, 有道教,有天主教, 基督教。 有平有貴。 普通石。 大理石。 玉石。 個陣Pa個3千幾4千。 有心經。

水晶宮

回覆樓主:

長生店買吧,又唔係貴又有得睇實物,淘嚟淘去得個煩字

珍珠宮

我舊年喺agent度買, 佢每次只入幾個。 買咗冰種玉,差唔多4千蚊, 係一舊石打造出嚟。

男爵府

我19年係幫手搞殯儀嘅長生店度買白色雲石直身款骨灰龕加造石碑及裝工$4000-

首頁

尾頁

跳至