自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

cyyiu 發表於 22-5-7 13:24
我只係講外面嘅世界同bk不同,10A我自己唔buy ,但出面的確好多人buy!
我見佢fb出 po都好多人like,當然li ...

10A當選時冇一個佳麗行去佢身邊去祝賀佢,唔知幾時開始咁多人buy佢。
不過,網絡世界有真有假,我比較信真正接觸過佢嘅人嘅反應。

男爵府

叫傳媒去舊薑間中小學問吓啲校長老師對佢評語,而家紅到出宇宙喎,學校都仲唔出嚟叨吓光歌頌吓佢,冇他嘅,大話講唔出口囉

利申 識人同薑讀中小學

男爵府

題外話:講對唔住先,無意冒犯, 只是覺得幾得意,連續睇咗幾個留言,見到網名又「無話可說」,又「廢話少講」,忍唔住笑了。

公爵府

佢個人嘅嘢完全與我無關,我亦吾識欣賞佢

水晶宮

OHIMESAMA 發表於 22-5-7 14:07
10A當選時冇一個佳麗行去佢身邊去祝賀佢,唔知幾時開始咁多人buy佢。
不過,網絡世界有真有假,我比較信真 ...

你講得無錯呀,無佳麗喜歡佢係事實,但tvb對佢不薄,比勁多機會佢,又拍劇又主持 .... 佢嘅出位言論的確好多人buy,佢fb有30萬fans,當然呢d可以買!
而家又有人搵佢拍劇又係事實,咁無人睇又係另一回事,反正佢律師,佢留戀娛樂圈係佢嘅事,始終佢有退路,bk唔buy佢對佢無影響!

水晶宮

littlesister 發表於 22-5-7 13:50
咁bk 係親子網站,年齡層應該不同會 like 10A 言論個班人吧

你講得啱,呢度係親子網,所以我用媽媽嘅角度睇!
之前有個po問揀10a定炎,我作為媽媽一定揀10a ,始終佢成左年又讀好事先入行,佢媽咪本書都講無得唔支持,而且佢嘅言論係點係又佢自己負責!
正如我都同我女講,18歲前我一定管你,因為未成年,好多野都要父母負責,但到阿女成左年攞左成人身份証,女嘅人生就係佢自己,佢要做乜我都管唔到,如果有能力搬走我都無權過問!
所以點解我咁唔buy 呢度d人話有好嘅機會入行,放棄讀書無所謂,入娛樂圈同做運動/學廚/學裝修 ..... 唔同 ,花無百日紅,長江後浪退前浪,潮流轉得好快,有時睇tvb d舊劇,就會發現勁多已消失的人!

琥珀宮

畀面勳章

cyyiu 發表於 22-5-7 14:33
之前有個po問揀10a定炎,我作為媽媽一定揀10a ,始終佢 ...

我尊重你既睇法,但我自己就咁睇,運動都係短暫,亦無幾多個張家朗,學廚裝修都可以學得唔好無工開,媒樂圏雖然未必做到一世,但反而把握得好可以搵到一舊錢去支持自己以後既生活,如果唔係10A 都唔會又走出番黎啦,真係為興趣咩?!有機會唔試,或唔俾佢試,我怕個女會抱憾終生,恨我一世

子爵府

lovelysnake 發表於 22-5-7 11:41
運動員放棄學業追夢你又唔開post?

睇近期的post 就明白,本星期開始,不斷有人開唔同post 用两極化的問的討論,某些有目的嘅人就是要引發爭吵,如出一澈的套路,就是引發人仇恨

男爵府

lihomahk 發表於 22-5-7 15:05
睇近期的post 就明白,本星期開始,不斷有人開唔同post 用两極化的問的討論,某些有目的嘅人就是要引發爭 ...

點解唔可以百花齊放各有各做,係要不停咁挑撥離間,黑粉先會心腸咁壞

公爵府

cyyiu 發表於 22-5-7 14:33
之前有個po問揀10a定炎,我作為媽媽一定揀10a ,始終佢 ...

你咁講都有道理,但從另一面睇,宜家有機會佢唔全力發展,等佢考完個dse,機會可能已經冇左,或者星夢2已經爆左另一個出嚟。反而就算紅唔起,一兩年後返去讀書都冇問題,而且唔讀書,都可以進修或學習其他技能,知識。

男爵府

認同
樓主真係極級無品

男爵府

Black Pink 嘅Lisa都係14歲出道,呢個世界好現實,你紅咗就冇人再話你咁細個出道⋯炎依家未紅,妒忌嘅人就會打壓,有實力嘅話,紅咗,咪就係大明星⋯
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

子爵府

bbml 發表於 22-5-7 13:59
樓主同一垃圾冇分別,你阿媽生舊叉燒好過生你,社會敗類

最慘重話有仔女, 又要講句, 生仔要考牌

子爵府

秋天與楓葉 發表於 22-5-6 09:06
因為隔離台捧鏡,所以大台捧邊個都要撐
其實讚係唔緊要,但讚得太誇張就招人話柄
根本未到位又讚到天花亂墜 ...

同理,就因為大台棒,所以就一定要踩大台棒的人。有時佢哋自已棒人的手法比大台更誇大,棒到為亞洲第一,用錢入圍的全球美男,有時太誇真是招人話柄

男爵府

自由自在228 發表於 22-5-7 16:13
最慘重話有仔女, 又要講句, 生仔要考牌

唔知佢仔女被欺凌,佢有乜感受,算啦,佢一生只會去妒忌人,唔睇下自己係咩料

水晶宮

littlesister 發表於 22-5-7 14:42

我尊重你既睇法,但我自己就咁睇,運動都係短暫,亦無 ...

入娛樂圈,真係唔可能好純粹,枱底有甚麼交易,我作為普通人,只睇八卦新聞,但都睇到唔少黑暗野,我真係唔會比個女為左呢個機會連dse都未考好就話入行!
我認我老土,呢d錢我唔希望我女搵,佢要怨我都無法!

伯爵府

bbml 發表於 22-5-7 16:31
唔知佢仔女被欺凌,佢有乜感受,算啦,佢一生只會去妒忌人,唔睇下自己係咩料
...

妒忌人入娛樂圈?

瑪瑙宮

回覆樓主:

每人有每人既選擇,冇問題。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

男爵府

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

子爵府

ivycwl 發表於 22-5-7 11:13
我個d管得好好。
你覺得冇問題咪冇問題囉。
但唔可以唔接受人覺得有問題喎。

姜讀到中三無讀,你叫埋佢返去讀書先唔好再出嚟做藝人住

首頁

尾頁

跳至