自由講場

跳至

首頁
12345...29

尾頁

大宅

小妹妹好多fans

伯爵府

牛年勳章

回覆樓主:

世界有咁多人,有些人唔喜歡也很正常,個個人唔喜歡都要開個post講,樓主真得閒。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

72leelily 發表於 22-5-6 08:48
歌聲觸動唔到我
條宣傳片講野聽到好辛苦
做雙非搞到長期分離是父母虧欠佢

我無留意佢,唔知佢話要買十層樓分街坊,佢始終年紀細,又或者佢嘅經歷令佢咁講,我覺得唔使認真。

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

冇感覺,歌手一個囉,唱歌算ok啦。 佢讀唔讀書,雙非身份唔關我事。 呢個髮型今佢突出,但佢轉髮型應該會好睇d。

珍珠宮

因為隔離台捧鏡,所以大台捧邊個都要撐
其實讚係唔緊要,但讚得太誇張就招人話柄
根本未到位又讚到天花亂墜

至於批評妹妹家庭背景就好過份
專心讀書/唱歌都無需多言,正所謂人各有志
炎嘅演繹感動唔到我,不過佢真係有用心去唱,有用心唱歌嘅歌手我都會欣賞

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

tictactoe 發表於 22-5-6 09:04
世界有咁多人,有些人唔喜歡也很正常,個個人唔喜歡都要開個post講,樓主真得閒。
...

完全同意,太得閒!喜唔喜歡,自己覺得ok米得囉.....

伯爵府

ocarebear 發表於 22-5-6 08:53
我係普普通通佢

但就好反感啲人吹到佢天上有地下無, 又好靚, 又可塑性高, 直情未來超級巨星咁

有同感,佢唱歌唔係首首都好聽,而且好賣弄技巧,唔自然。而且每每批評佢就有fans出嚟鬧,甚麽恰細路女,呢樣更加對佢反感

子爵府

回覆樓主:

覺得佢把聲係靚的,但十幾歲成日要唱d 老歌(80年代),同埋玩技巧太過火,唱每一句都要轉音咁。tvb 好似唔識捧人咁,so far 2首派台歌我都麻麻地。

水晶宮

SNA 發表於 22-5-6 08:53
拒絕雙非,佢可以同佢父母反大陸住,我無咁好氣度落比大陸人落黎生仔拎公屋政府福利搶人飯碗,正途申請落 ...

我唔會無理由咁支持自己小朋友放棄學業發明星夢,而係會同小朋友一齊衡量天賦、機會、發展潛力。我唔介意我個仔唔係乖乖讀完大學先發展事業,如果機會在前,而又值得一試,阿仔又想,我係會支持佢。
其實呀「小妹妹」都已經唔屬於未完成強制教育,又唔係犯法,唔係真係咁大問題。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

pauline_c 發表於 22-5-6 09:04
我無留意佢,唔知佢話要買十層樓分街坊,佢始終年紀細,又或者佢嘅經歷令佢咁講,我覺得唔使認真。
...

佢講呢句, 反宜覺得佢有童真 , 好明白 有愛同珍惜 既心情
想當年我仲係小學時, 都有諗過買樓比屋企人 一人一層住埋 樓上樓下 可以成日一齊 成日見唔分開

弊啦, 見到呢句 我加左分添

老實講, 有咁大愛既細路 懂得感恩同珍惜 真係買少見少

珍珠宮

2024年龍年勳章 hashtag影視迷勳章

可以批評佢歌藝,外貌形象。但真係唔需要批評一個17歲初出道女孩係雙非兒童、讀唔成書,發錢寒等等...咬住唔放。
佢都係循正途參加歌唱比賽出道,就好似梅姐,Sammi (16歲參加新秀),千嬅等。有興趣和天份唱歌,發展成事業有何問題?

伯爵府

tictactoe 發表於 22-5-6 09:04
...

所以我咪話,fans唔好入囉。
係要入來冇計啦。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

對佢未係話唔鍾意, 但佢係有禮貌既
讚得太誇張就真既, 只可講係BK吹棒妹妹太高

水晶宮

ocarebear 發表於 22-5-6 08:53
我係普普通通佢

但就好反感啲人吹到佢天上有地下無, 又好靚, 又可塑性高, 直情未來超級巨星咁

bk 部分會員係忠粉,佢地有幾誇張,幫佢 discount 返會聽落正常些少。除咗 bk,你有無喺其他地方聽過?唔使同佢地認真

侯爵府

ivycwl 發表於 22-5-6 08:39
一個小妹妹就返去好好讀書啦。教壞晒。

我都對佢冇感覺。
不過讀書呢方面,有機會緊係唱左歌先啦!你讀完大學又點,出黎比你搵兩皮野好未,佢紅左一個月分分鐘搵6位數以上,拍廣告,甚至拍戲,幾層樓都好快買到。大學畢業果班,咪供死一世樓,當然唔一定要供樓,不過我係佢都唔會讀住。
教壞晒呢句,好old school 壞咪壞law,冇機會搵錢,唔怕壞

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

子若 發表於 22-5-6 09:11
覺得佢把聲係靚的,但十幾歲成日要唱d 老歌(80年代),同埋玩技巧太過火,唱每一句都要轉音咁。tvb 好似唔 ...

兩首根本都唔啱佢唱

水晶宮

Angelice-BeBe 發表於 22-5-6 08:56
我對佢無乜特別感覺

只係覺得佢無乜青春活力,明明可能得17/18歲,好年青,但就個人好憂怨憂愁咁...佢有d ...

相信同佢成長有關,唔知佢父母有幾多時間陪伴佢成長。

男爵府

有姜濤做開頭,佢一早中三就上大陸比賽,佢都吾怕人地講佢出身有咩要數炎都拉埋姜濤出來頂住,姜做得炎都做得,半斤百兩,打和

侯爵府

ivycwl 發表於 22-5-6 08:24
我對佢冇感覺。
但發現bk既人捧到佢上天咁款。

雙非呢方面,我覺得佢本人應該就唔太介意,入得娛樂圈就更加要接受負面批評,洗乜理d人講乜。我係佢就會再更努力,一定要紅,人紅左,又大把錢既時候,完全唔會care呢d 雙唔雙非。

侯爵府

pauline_c 發表於 22-5-6 09:16
bk 部分會員係忠粉,佢地有幾誇張,幫佢 discount 返會聽落正常些少。除咗 bk,你有無喺其他地方聽過?唔 ...

我又唔會認真

不過唔明咁大個人, 點解會咁迷

首頁
12345...29

尾頁

跳至