0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我仔仔個陣係便秘加皮膚唔好,似係濕疹不過唔算嚴重,我最後係幫佢轉咗飲佳貝艾特羊奶粉,食咗幾日便便已經有好轉,過多排皮膚都好咗,就keep住俾佢飲,到而家1歲幾都冇再出過咩敏感問題

別墅

一打甜筒 發表於 22-6-7 17:00
我仔仔個陣係便秘加皮膚唔好,似係濕疹不過唔算嚴重,我最後係幫佢轉咗飲佳貝艾特羊奶粉,食咗幾日便便已經 ...

我個仔都係有濕疹,轉左呢隻羊奶都幾好
之前飲illuma ,亦試過hipp,但羊奶容易消化,便便靚唔臭

別墅

回覆 miumiuchow511 的帖子

咁睇JM你BB嘅腸胃同皮膚都敏感d…我諗應該轉有機奶粉會好d? 不過有機奶粉唔係隻隻都有益生菌…我當初揀Hipp俾細囡飲都係因為有機, 仲有埋HMP益生菌, 係天然益生菌…細囡而家2歲, 腸胃健康比之前食HMO好左好多

洋房

如果去唔到便便可能真係奶粉唔夾啊,有段時間我BB啲便便都好硬好唔靚,所以聽朋友介紹轉左飲雪印,後黎情況慢慢有好轉

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

嘩睇到BB咁樣都好辛苦啊,又痾唔到屎又有咁多唔舒服,其實真係要睇 BB 同奶粉夾唔夾,我個時都試咗好幾種~

複式洋房

我個BB都岩岩轉奶,改咗飲開美贊臣藍色罐,便便靚之餘都長到肉~

民房

會唔會係唔關奶粉事,可能會係環境因素影響,之前BB都試過皮膚敏感,之後發現原來係因為Bb對佢清潔玩具嘅清潔劑敏感,之後朋友同我介紹咗隻岩BB用叫Mxmxxka,如果你想知多啲可以PM我

複式洋房

請問你哋轉奶粉係點轉呀?溝奶粉定一次過轉?

別墅

其實friso有營養師比你詢問,免費架。打電話上friso book,之後營養師就會在約定嘅時間打俾你。唔會sale野,只會回覆選擇奶粉上嘅問題。
前排我bb肚痾,我除咗睇醫生之外,都有同佢營養師詢問過,跟左佢建議,情況有改善。詢問期間佢都有問必答,都幾幫到忙架,尤其係我呢d新手媽媽。
又唔洗錢嘅,攞多啲意見,話晒都營養師。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

ohhippo 發表於 22-11-26 22:46
其實friso有營養師比你詢問,免費架。打電話上friso book,之後營養師就會在約定嘅時間打俾你。唔會sale野 ...

apatmil直頭有直線喎。唔洗等。一打即有人聽。

首頁

尾頁

跳至