潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

mikibo 發表於 22-6-14 17:53
唔知繼唔繼續,同fd都買左三萬幾,電話都無個

有冇鋪頭電話?有就打去約佢時間。落到去,睇吓有冇想要而又平啲嘅item, 再話佢知你想要咩袋,睇吓有冇咩指示比你。

大宅

mandmdr 發表於 22-6-15 00:41
有冇鋪頭電話?有就打去約佢時間。落到去,睇吓有冇想要而又平啲嘅item, 再話佢知你想要咩袋,睇吓有冇咩 ...

有呀,我上網揾到鋪電話約,去左第二次,買完單:下次見。
依然無電話,第一次已表示對袋有興趣

大宅

NoName 發表於 22-6-14 13:01
唔好意思,想請教多一樣野,我知配貨呢個詞語係唔講得,但spending出袋呢啲字眼又講唔講得呢?應該私下wha ...

呢啲「敏感」話題最好面對面講,佢哋會怕WhatsApp留底。睇你同SA幾熟同埋佢哋性格,我SA係會講你買啲乜可以儲spending 之類的說話。。。

大宅

NoName 發表於 22-6-14 13:35
官網嘅野佢地有辦法可以幫我搵到落返店幫佢買?係就太好喇,我今個星期尾問下佢先
...

一啲啲啦,官網同舖頭分開運作,stock亦不同。我都成日cap官網的東西比我SA,但so far 只揾到2成左右。好多過例如 鞋、衫官網賣緊過季款,舖頭就唔會有。大額留返係舖頭儲spending著數啲

男爵府

mikibo 發表於 22-6-15 07:12
...

假設你嗰3萬係non-leather goods, 又假設你想要的袋係P仔/GP 呢啲入門級,應該有機。如果放棄去過第二間鋪就全清。比我就會比多一次機會佢。當然,亦要睇吓你之前2次同佢好唔好傾,除咗冇比WhatsApp 你之外,感覺如何?

大宅

mandmdr 發表於 22-6-15 09:17
假設你嗰3萬係non-leather goods, 又假設你想要的袋係P仔/GP 呢啲入門級,應該有機。如果放棄去過第二間鋪 ...

我覺得舒服既,第二次比第一次熱情少少。唔太chur。

珍珠宮

flyhigher 發表於 22-6-15 00:18
如果真係好鍾意就照買啦

不過官網買嘢就唔計 spending

就係煩spending,因為唔係二三千咁少少地嘅數,無得計又唔想

珍珠宮

mikibo 發表於 22-6-15 07:12
...

你講完袋佢有咩反應呀?你想出邊個袋?

大宅

NoName 發表於 22-6-15 09:52
你講完袋佢有咩反應呀?你想出邊個袋?

我想lindy26

wcpcelia    發表於 22-6-25 15:05

大宅

NoName 發表於 22-6-15 00:04
同一個SA買咗三萬都無電話,咁有無比卡片你叫你下次去打落舖搵佢?

卡片都無

珍珠宮

Hyssss 發表於 22-6-15 08:35
呢啲「敏感」話題最好面對面講,佢哋會怕WhatsApp留底。睇你同SA幾熟同埋佢哋性格,我SA係會講你買啲乜可 ...

知道呢啲係禁語,所以我暫時完全未同佢提過,只見過兩次,黎緊約咗過幾日見第三次,都會試吓放膽問吓佢spending,第一次小薯細膽,同佢講想出GP,佢有即刻問我spec.話會幫我留意,但見自己一個月都已經買咗三次野,黎緊朋友都有啲野想我幫佢買,個spending大咗好多,我心思思想轉出bolide,因為自己最鍾意呢個款,想知要再努力幾多先有

珍珠宮

Hyssss 發表於 22-6-15 08:41
一啲啲啦,官網同舖頭分開運作,stock亦不同。我都成日cap官網的東西比我SA,但so far 只揾到2成左右。好 ...

係呀,因為個額唔細,我暫時小薯唔會出BKC住,所以官網睇中嘅野,對我出袋個spending黎講都幾有幫助架,所以無得計要搵過其他同額嘅再消費多樣又爭啲,我有cap咗佢,佢覆我會幫我留意囉,過幾日見面再問下佢,講清楚個spending先,唔知佢會想我消費到幾多,若果我夠數的話,我就會喺官網買

珍珠宮

mikibo 發表於 22-6-15 09:53
我想lindy26

佢有無問你想要咩色?咩皮之類?

大宅

NoName 發表於 22-6-15 10:04
佢有無問你想要咩色?咩皮之類?

佢只係話無

男爵府

NoName 發表於 22-6-15 09:50
就係煩spending,因為唔係二三千咁少少地嘅數,無得計又唔想

直接cap圖俾 SA 搵啦

珍珠宮

flyhigher 發表於 22-6-15 16:11
直接cap圖俾 SA 搵啦

就係問咗佢答我無貨,但會幫我留意囉

男爵府

NoName 發表於 22-6-15 16:16
就係問咗佢答我無貨,但會幫我留意囉

咁慢慢等啦
如果佢有心
有貨一定會通知你嘅

緣份呢啲嘢話嚟就嚟

珍珠宮

flyhigher 發表於 22-6-15 19:05
咁慢慢等啦
如果佢有心
有貨一定會通知你嘅

我相信佢有心嘅,但問題係另一間店嘅SA話,其中一樣過季嘅野,七月會出新款喇,舊款係唔會再返貨架喇

珍珠宮

Hyssss 發表於 22-6-15 08:35
呢啲「敏感」話題最好面對面講,佢哋會怕WhatsApp留底。睇你同SA幾熟同埋佢哋性格,我SA係會講你買啲乜可 ...

JM,馬坑新手又有事想請教呀,今日第二次去幫SA買野喇,今日佢出咗個我好合心水色嘅GP 30 canvas俾我,我都有問佢,我其實最鍾意bolide,想知要大概spending到咩程度先出到,跟住佢無答我spending,直接就問我spec.同查機,想問下咁樣係咪已經都算傾掂咗,可以俾耐性等袋?

另想請問,出完袋嘅spending係咪會當面同我講返扣幾多?個GP佢無提過扣spending,係咪即係唔使扣?

大宅

NoName 發表於 22-6-17 22:53
JM,馬坑新手又有事想請教呀,今日第二次去幫SA買野喇,今日佢出咗個我好合心水色嘅GP 30 canvas俾我,我 ...

咁佢同你查完機之後點講呀?佢肯同你check 機都positive la
其實SA點同客人處理spending 問題真係無hard and fast rule, 好多時要靠你自己同佢溝通多啲、摸索下揾到大家都舒服的方式㗎

首頁

尾頁

跳至