自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

waic 發表於 23-6-24 22:48
而家啲居屋外貌同公屋一样,好難分
仲有啲人越來越雜
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

redhot 發表於 22-6-23 17:08
如果讀直資,加埋補習、課外活動,一個細路萬五一個月真系好基本。咁當然,香港地大把人上津校冇補習一樣 ...

津校都一樣要補習、學琴學游泳籃球,都燒錢

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

講係咁講,但實際平有平養,又未必真係要用到400萬既只可以話養小朋友真係唔容易

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

我養大了阿女, 20幾年, 應該幾十萬卦, 100萬都未必要。

珍珠宮

富有富養,窮有窮養

如要計的目的係為了將來回報,唔好生!

大宅

Hameow 發表於 22-6-22 13:30
而家大家點睇呢?

一定唔只400萬

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊