夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

如果你當初結婚係為咗佢啲錢嘅,而家佢冇錢你咪走囉。
如果唔係為咗錢,又點解會因為一時生意失敗而有離婚嘅念頭?

子爵府

oscarbbma 發表於 22-7-4 04:32
各位BK媽咪,我係待產中嘅準媽媽。呢半年因為老公生意唔順利,我原本由安心待產變成日日都好擔心,亦要擔起 ...

離了婚,你就會變有錢了嗎?

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 開心吸收勳章

回覆 oscarbbma 的帖子

唔去私院去公院生,慳返d錢,同老公溝通多d, 大家一齊共渡。

別墅

秋天與楓葉 發表於 22-7-4 11:42
既然財政有困難就轉公立醫院生bb
點解有財政困難唔係諗方法cut洗費,而係「cut老公」?

講得好

別墅

各位BK媽咪,我係待產中嘅準媽媽。呢半年因為老公生意唔順利,我原本由安心待產變成日日都好擔心,亦要擔起 ...

離婚一定慘過唔離,反正離唔離都要俾甘多錢,離咗仲要一個人面對,無你想像中甘易,例如你的情緒唔係錢可以幫到你。
本身大住肚就會好緊張,會成日亂諗野,放鬆心情一下,有咩同老公講多d,唔係因為佢有野煩就要你自己面對晒,搞到你依家大住肚諗來諗去,大住肚荷爾蒙都會易影響你,為咗BB加油呀。
生BB邊度生洗麼煩,想慳錢就政府,想服務好就私家,我自己都生咗件我自己政府生都覺得好好,唔好都係住一兩晚就走,無諗甘多。陪月姐姐就唔好慳,生完真係好辛苦

男爵府

冇錢就返公立醫院生,緊急的話都會開到,唔一定要去私家醫院開刀,另外冇錢請工人嗰度就唔好搞住,睇你寫嘅嘢有少少唔化

禁止訪問

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

因為你C6有錢有生意;你先結婚?
如果唔係...點都捱下去

大宅

梗係離婚啦!生咗出嚟佢會唔會養唔起

侯爵府

日落西山你不陪,東山再起你是誰?
同甘共苦你不在,榮華富貴你不配

洋房

第日你老公生意有起色,甚至風生水起時 同你離婚,再出去搵個後生女都好合理。

複式洋房

你是否願意這個男子成為你的丈夫與他締結婚約?無論疾病還是健康,無論「「「貧窮還是富有」」」,或任何其他理由,都愛他,照顧他,尊重他,接納他,永遠對他忠貞不渝直至生命盡頭

別墅

回覆樓主:

離婚都係要你自己面對所有野,其實冇變

除非,你唔想要個b,想變回單身日子

呢樣,真係要問你自己,究竟愛老公,愛bb,定係愛自己多d

人生係你自己,你可以選擇,對錯都只係你自己承擔

男爵府

因為錢而離婚? 你既婚姻都好脆弱。。。。
可否因為咁而轉去政府生呢? 政府唔肯開刀,咪自已為錢而試下順產,馬死落地行。唔好以為開刀就輕鬆,只係先甜後苦,因為自已湊bb,又要開刀後湊b真係仲辛苦,順產係陣痛辛苦但生完好快康復,我生完半天已經完全無野,行得食得訓得。講真,係湊bb無覺好訓我覺得比陣痛辛苦x100倍。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

樓主開完個膠post 就潛水

大宅

回覆 oscarbbma 的帖子

咁就離婚

民房

Rainnie2020 發表於 22-7-10 09:21
離婚一定慘過唔離,反正離唔離都要俾甘多錢,離咗仲要一個人面對,無你想像中甘易,例如你的情緒唔係錢可 ...

一定離,由你可以諗到呢個問題出嚟已經知你係一個咩人黎,老公有冇去滾去賭去飲?有都仲話可以諗下呢個問題,無嘅話咁佢都唔算係一個壞人,我唔知你老公做咩生意丫,唔知佢有冇伙記,如果佢係有伙記嘅壓力更加大,你老公背後有唔知幾多個家庭係等你老公出糧開飯交租架,但如果你老公因為生意問題而煩惱緊,你係應該開解同鼓勵下佢,而唔係諗應唔應該離婚,不過算啦你咁樣問得你自己都心目中有答案

cathngai    發表於 22-7-14 13:01

首頁

尾頁

跳至