跳至

首頁
12345...30

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章

襯下墟先!

原帖由 禮媽 於 09-6-11 16:53 發表
開檔喇喂

珍珠宮

醒目開學勳章

各位好姐妹呀,多d黎襯下墟,增加人氣啦謂!

今日大家有無睇菲傭單新聞,真係...睇到我反胃咁濟!

講翻d開心野先,停課期間,亞囝悶到發慌,你地有無咩好玩又益智既網站介紹下呀?

珍珠宮

醒目開學勳章

嘩...比我隻八仔g我上呢度,咁咪成個屯門區d人都g....5得....

原帖由 禮媽 於 09-6-12 10:12 發表

好玩又益智?叫你個仔入嚟我地呢度同我地吹水囉

夠晒益智又好玩

珍珠宮

醒目開學勳章

咦...又係喎! 多謝提醒!  但我隻百厭星...真係防不勝防架! 果日見佢雙手舉起拉個間廳櫃,好似打千秋咁,但佢又雙腳離地喎....嚇得我飛身走去抱開佢....你g嘛,我個隔廳櫃到天花咁高,但無釘c響牆度架...容咩易成個扯落黎架....

原帖由 禮媽 於 09-6-12 10:15 發表

仲有呀,而家隻仔日又喺屋企夜又喺屋企,叫你k9收埋晒d危險物品喇,唔好再放膠箱喺頂呀,唔好擺咁多嘢喺屋企,你知你隻仔架啦 ...

珍珠宮

醒目開學勳章

你就好啦,so 我 k9 成日都話你仔好揍...真係恨c隔離呀!

原帖由 濼濼媽 於 09-6-12 10:21 發表

HOMA,

MORNING 菲傭單新聞真係好驚呀

阿仔咪係度玩bus &有時看書囉,無咩特別野做咋

珍珠宮

醒目開學勳章

哦....咁你就好啦,真係比開隻仔上網,開左個頭,真係...無得翻轉頭架!

原帖由 wyk 於 09-6-12 10:25 發表
我黎啦!

菲傭新聞,我睇份免費報紙無咩詳勢報導,不宜評論。

我都唔比阿仔上網,所以都係玩多。

珍珠宮

醒目開學勳章

你仔5g咩...無奶油咕喎...新聞又講,就算5睇呀,咁學校老師都會講架?!

我隻仔,日日我返到去,佢就同我講今日有幾多新增既 h1n1個案,又話我g邊度停課啦!

原帖由 wyk 於 09-6-12 10:26 發表
上學期phonic阿仔只攞7分,番黎比我話(可能佢覺係鬧添),之後我同佢溫書時著重佢的錯處,噚日再派試卷,佢攞到14分啦,佢都未識係乜,但我就好開心,宜家諗緊買咩野獎勵佢好。

另外,我同佢講有豬流感,聽日開始唔使返學,到7月至返,佢話:D ...

珍珠宮

醒目開學勳章

夠專一嘛...好事喎!  你仔真好,只 like 車同英文喎....真係....比我...開心c囉!

原帖由 濼濼媽 於 09-6-12 10:42 發表

咁他鍾情玩bus,我都無他辦法,他真係可以玩bus玩足成日ga ,我有時都叫他玩其他,但他5理我,激c我:;pppp:

珍珠宮

醒目開學勳章

咪係...我怕窄c佢咋! 正百厭仔,真係馬騮託世架!

原帖由 濼濼媽 於 09-6-12 10:45 發表

5係化 咁攪法,一陣有趺到ga lamouth:mouth:" /> mouth:mouth:" />

珍珠宮

醒目開學勳章

你...講緊我牙?  我飲左茉香珍珠7-8年囉喎!

原帖由 濼濼媽 於 09-6-12 10:56 發表

呢d係叫太固執,5識變通,咁都c la,做開個樣就個樣,食開個d就個d,5肯try新事物

珍珠宮

醒目開學勳章

係...咁我地點g有無呀? 會5會寫明架? c囉...我仔由細用到大架!

咦...仲咩你咁日咁閒呀...可以四圍遊既?

原帖由 濼濼媽 於 09-6-12 11:08 發表
岩岩去自由果邊睇左講防蚊, 原來e生話小朋友最好唔好用有deet成份防蚊用品, 因長期用會入皮膚入血對身體有好大影響

珍珠宮

醒目開學勳章

你放心,我隻6似hoho呀,一樣係門口隻 dog 黎既傘!

原帖由 濼濼媽 於 09-6-12 11:10 發表

邊咁話你 ,一陣比你隻6知道我就.......

珍珠宮

醒目開學勳章

車)))佢又真係5會呀! 佢成日話我地呢d係婆拿網,講埋d八野,佢5會睇既!

原帖由 禮媽 於 09-6-12 11:38 發表

你死喇,話你隻佬係門口隻9,因住佢昅你喺度寫咩,番去

珍珠宮

醒目開學勳章

咁邊隻呀? 我仔用開〔蚊敵貼〕架,咁有無呀?

原帖由 濼濼媽 於 09-6-12 11:47 發表

hehe,我5想做野,咪周圍遊law ,會有寫明ga,現在我咪查邊隻無呢d成份

珍珠宮

醒目開學勳章

5遲5遲,有心點會怕遲唧!

原帖由 禮媽 於 09-6-12 11:39 發表
講起拼音班,我而家至同亞仔報會唔會遲咗d呢?

之前我見佢咁抗拒英文,我唔想迫到嚇怕咗佢,而家先比佢去讀,唔會太遲啦呵

珍珠宮

醒目開學勳章

好喎...謝八公...好名呀!

原帖由 禮媽 於 09-6-12 11:52 發表

佢係至好講呀,咪一陣我地喺度講是非,佢番去同你揪後算賬呀,到時登報同佢改名,叫8公架

珍珠宮

醒目開學勳章

cherry

你講果2隻咁 liu lun 咁既....

我不嬲都用蚊敵貼架,我覺得呢隻至得! 我記得以前有人話過,d咩g咩成份,只要5好 over 5g幾多就得,咁我見呢隻蚊敵貼無 over 嘛...mouth:

原帖由 禮媽 於 09-6-12 12:03 發表

呢隻我用過,無乜料到喎,3m嗰隻反而連禮禮都無乜比蚊針,呢隻我同亞仔貼過,一樣咬到豬腳咁

珍珠宮

醒目開學勳章

講真,又邊得驚得咁多oY! 玫瑰崗係名校,咁又點,咪一樣有幾個女生響操場索k! 我覺得...至緊要係早d教自己個小朋友,分辦事非,有正確既價值觀同道得觀念...仲有就係靠我地自己做亞媽既,keep an eye on our kids! Right?

原帖由 禮媽 於 09-6-12 12:43 發表
http://forum.baby-kingdom.com/thread-2360227-1-1.html

喂,你地睇吓呢單news,10歲就嗦k,你話c唔c,天水圍咋,近在咫尺,所以我好担心揀咗學校比個仔就大鑊喇

珍珠宮

醒目開學勳章

唔係架! 惹5惹蚊真係因人而異架!

原帖由 濼濼媽 於 09-6-12 14:20 發表
[quote]原帖由 禮媽 於 09-6-12 12:44 發表

我又係試過唔多得,禮禮同佢daddy係大汗包,好惹蚊,普通料對佢地無用架 [/quote

阿仔都大汗ga,但他用都ok喎 ...

珍珠宮

醒目開學勳章

咪係,so 咩都假,自己睇緊d個小朋友,同佢多d溝通就至真!

原帖由 禮媽 於 09-6-12 14:51 發表

你一咁講,我諗起油麻地天主xxx嗰個淫棍老師,唉,跟著呢d敗類又係死

首頁
12345...30

尾頁

跳至