自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

PRINCESCHUN 發表於 22-7-7 22:56
好彩問一問,預約咗星期六,仲諗住影埋相先去添,咁而家即係攞住本舊特區就可以直接去搞掂晒
...

子爵府

畀面勳章

大少拉 發表於 22-7-7 23:19
用自助機唔使預約呀,加上唔使舊護照,攪好哂。之後拎新護照時,先要攞埋本舊護照去。

如果你預約咗,又 ...

應該都得呱嗰日去到再問下先,唔該晒你呀

別墅

PRINCESCHUN 發表於 22-7-7 22:05
我又想問呢,知唔知藍田嗰間換特區又有無自助影埋相嘅呢

你可上網check 下

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

大少拉 發表於 22-7-7 23:19
用自助機唔使預約呀,加上唔使舊護照,攪好哂。之後拎新護照時,先要攞埋本舊護照去。

如果你預約咗,又 ...

我唔知有得揀自助
揀左藍田,又要約實時間
好麻煩咁
唔知有冇得去到轉用自助呢
怕約實既時間去唔切

男爵府

mercurycc 發表於 22-7-6 22:20
用自助機,係部機影理相,
唔洗另外比錢影架。

請問知唔知影得靚唔靚呢?
發覺只有離開幸福, 才能看清幸福, 但代價總不低, 但是,沒有錯過, 又何嘗會知道什麼是對的.

男爵府

大少拉 發表於 22-7-7 13:01
係呀~又易又快!

張相影得靚嗎?
發覺只有離開幸福, 才能看清幸福, 但代價總不低, 但是,沒有錯過, 又何嘗會知道什麼是對的.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

Amyw.. 發表於 22-7-10 16:02
張相影得靚嗎?

唔靚,一般證件相咁。
唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

翡翠宮

D..D 發表於 22-7-10 11:59
我唔知有得揀自助
揀左藍田,又要約實時間
好麻煩咁

如果你驚預約嘅期趕唔切過去,你可以取消預約果個期先,再自己過去自助果邊攪。

男爵府

大少拉 發表於 22-7-10 17:06
唔靚,一般證件相咁。

有冇得睇邊張靚先簡,好似影身分證咁影兩三張呢?

子爵府

大少拉 發表於 22-7-10 17:08
如果你驚預約嘅期趕唔切過去,你可以取消預約果個期先,再自己過去自助果邊攪。
...

請問自助續特區護照要帶什麼?

翡翠宮

Amyw.. 發表於 22-7-10 17:57

有呀,影3張。 如果真係揀唔落,好似仲可以影多1張,但我無試過。

翡翠宮

李家承 發表於 22-7-10 20:03
請問自助續特區護照要帶什麼?

身份證同8達通或eps 比錢就得喇。

到攞新護照時,就帶埋舊嘅護照去。

男爵府

大少拉 發表於 22-7-10 21:18
有呀,影3張。 如果真係揀唔落,好似仲可以影多1張,但我無試過。
...

好詳細!唔該晒你!

子爵府

畀面勳章

Amyw.. 發表於 22-7-10 17:57

我星期六啱啱搞完,影相有三次機會,每次可影三張,如果你第一次三張都揀唔啱,可影第二次但就唔會揀得番第一次影嘅。另我都係預約左12點,去到櫃面工作人員反而問我會唔會用自助式,有三部機,佢話會快好多,咁我就去咗喇,當時係一部都無人用梗,真係快到呢,順住的話連俾埋錢全個過程都係15分鐘到

琥珀宮

回覆樓主:

yes

公爵府

Minnie2010 發表於 22-7-7 22:26
小童都可以自助?直接scan學生手冊?thx!

小童就不清楚了

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Minnie2010 發表於 22-7-7 22:26
小童都可以自助?直接scan學生手冊?thx!

太細唔得,記得有高度要求,因為要影相
放下自在

男爵府

PRINCESCHUN 發表於 22-7-10 23:08
我星期六啱啱搞完,影相有三次機會,每次可影三張,如果你第一次三張都揀唔啱,可影第二次但就唔會揀得番 ...

好詳細呀!謝謝你!咁好影咁多次!

別墅

大少拉 發表於 22-7-6 20:22
請問係咪同第1次攞特區護照一樣,就咁去自助服務機度。影相,比eps. 就得? 係咪要帶埋本舊護照去?

唔 ...
舊護照都不用,插身份証,表都唔駛填,出晒自已的資料出來,自己對下有無錯,打上自己手機,電郵,影3張相,自己選最靚果張..最後比錢,我用微信比,掃佢個收款CODE,自已彈出嚟收370元...最後出一張單幾號至幾號來取証(5個工作天可取証)

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

琪琪二世 發表於 22-10-1 18:36
舊護照都不用,插身份証,表都唔駛填,出晒自已的資料出來,自己對下有無錯,打上自己手機,電郵,影3張相,自己選 ...

請問自助機可唔可以用自己帶去的證件相掃描俾佢?定係一定要係架機影相架?唔該!

首頁

尾頁

跳至