自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

因不斷的頭暈,8 年間耳石暈左好幾次,最近5 月又暈,做左復位2 次,但最近都係wing wing 地,所以去左照腦頸mri.

昨天結果發現腦小血管病變,dr 話好高風險會中風 和提早腦退化,叫我食vitamin b12 先,同時叫我睇腦內科醫生,我打算排政府,但時間應該好耐,所以想找好嘅私家專科dr 睇睇,請問有無好嘅醫生介紹? 謝謝。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

https://www.seedoctor.com.hk/dr_detail-1.asp?dr_doctor=2939

陳秉漢醫生

佢幾好 價錢算 合理

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

C6 搵佢睇做手術 第2朝 拆尿喉 就可以落地行 第4日就嘈要出院 住左6/7日...比2星期病假
出院第2日就揸車 出去食飯, 抖左 唔夠一星期就返工

男爵府

htts 發表於 22-7-17 12:36
因不斷的頭暈,8 年間耳石暈左好幾次,最近5 月又暈,做左復位2 次,但最近都係wing wing 地,所以去左照腦 ...

楊澤銘

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

selinako^^ 發表於 22-7-17 12:49
https://www.seedoctor.com.hk/dr_detail-1.asp?dr_doctor=2939

陳秉漢醫生

thanks,請問腦內科嗎?

子爵府

htts 發表於 22-7-17 14:01
thanks,請問腦內科嗎?

我理解腦內科系用藥治療,腦外科系做手術。有錯請指正
謝勝生系腦內科,我以前老父中風後系睇佢,20幾年前覆診睇一次都千幾蚊,後來佢做咗何鴻燊御用腦內科醫生後更貴又難book

寶石宮

ychan^ 發表於 22-7-17 16:58

我理解腦內科系用藥治療,腦外科系做手術。有錯請指正

醫生叫我睇腦內科,所以想找呢類好嘅專科醫生呀

男爵府

htts 發表於 22-7-17 12:36
因不斷的頭暈,8 年間耳石暈左好幾次,最近5 月又暈,做左復位2 次,但最近都係wing wing 地,所以去左照腦 ...

鍾天希醫生

子爵府

htts 發表於 22-7-17 17:20

謝勝生醫生系內科醫生,你可以打電話去問姑娘,價錢時間等等問題。
我老父都走咗幾年,因為老父第一次中風後一直有睇佢都。後來10年後再次中風入政府醫院,醫院要番老父舊記錄,我呀媽打去同姑娘講,醫生好好馬上send啲資料去醫院。

子爵府

htts 發表於 22-7-17 17:20

你揾個私家睇住先跟手叫私家醫生寫紙去政府排期應該會快啲。一邊睇一邊等。私家醫生開嘅藥同時如果等到政府睇時就比政府醫生睇下政府有無嗰啲藥

寶石宮

ychan^ 發表於 22-7-17 19:28
謝勝生醫生系內科醫生,你可以打電話去問姑娘,價錢時間等等問題。
我老父都走咗幾年,因為老父第一次中風 ...

thanks

首頁

尾頁

跳至