影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

公爵府

呢套係愛奇藝最神秘的s 級大製作(愛奇藝最高s 級)。2020年11月開機,2021年2月殺青,至今得一張男女主海報。未官宣演員陣容,無片花,無劇照,無預告。所以粉絲都叫佢做“逆子”!

對了,連開機儀式都無男女主出席。佢越神秘,我越要八!

呢套的幕後班底都好勁。500幾人的幕後團隊,《陳情令》的導演,原著作者參與編劇,琅琊榜的造型師,18個月的後期製作。

演員陣容已知有:馬天宇,ab ,宣璐,汪卓成。如果我無認錯,劉玉翠同張國強演ab 父母。

attach1_sign/tmp/phpM9ATQ3
attach2_sign/tmp/phpnByYCw
attach3_sign/tmp/phpK26jpZ
attach4_sign/tmp/phpjBVTbs
attach5_sign/tmp/phpUv1GYU
attach6_sign/tmp/phpJwaHLn
attach7/tmp/phpGIURyQ
attach8/tmp/phpP685lj
attach9/tmp/phpuUTv9L

公爵府

開機無份切燒豬,好彩殺青有份切蛋糕
attach1/tmp/phpkqq57s
attach2/tmp/phpLZFFF7
attach3/tmp/phpK7ExdM
attach4/tmp/phpFtRILq
attach5/tmp/php6XJWj5
attach6/tmp/phpjcYlSJ

公爵府

回覆樓主:

原著係煙雨江南的男頻仙俠小說《塵緣》,呢次的編劇都係由煙雨江南工作室負責。

相對於而家的仙俠劇,《塵緣》的劇情顯得比較復古。佢故事主線就係男主的成長史,係男主從凡人一路經歷重重磨難,一路打怪升級拯救蒼生的一生。有d似以前仙劍一的類型。

attach1/tmp/phpvtQKgG

公爵府

回覆樓主:

男主:紀若塵~馬天宇

一個店小二,誤被認為係謫仙,被西玄派掌門收為徒弟,重點培養,及後下山除妖。一路打怪升級,遭遇重重磨難。最後發現佢係魔界的九幽之主。

性格:馬天宇原話係好“複雜”,有點腹黑。原著最大特點係心智好強大,好堅韌。原著設定後期隨著功力增強,顏值會越來越高,所以難怪要搵馬天宇

attach1_sign/tmp/php5LEUMN
attach2_sign/tmp/phpEQJKRa
attach3_sign/tmp/phpfSoMWx
attach4_sign/tmp/phpSbgZ1U
attach5_sign/tmp/phphJal7h
attach6_sign/tmp/phpGKGOcF
attach7_sign/tmp/php1eJoi2

公爵府

回覆樓主:

女主:張殷殷~~ab

原著佢戲份可能係女三號左右,不過就係陪男主走到最後,生兒育女的。電視劇肯定加重戲份。呢套ab本身就帶資進組。會係男主的重要助力。

性格:敢愛敢恨大師姐,為男主可以不惜一切。

唔講演技,ab 的古裝扮相,我真係好受落

attach1/tmp/phpniviDO
attach2/tmp/phprPpnRf
attach3/tmp/phpLTHD5G
attach4/tmp/phpjel8j8
attach5/tmp/phpBdlLyz
attach6/tmp/phpZg2xN0
attach7/tmp/phprVls2r
attach8/tmp/phpJ16thT
attach9/tmp/php3dlCwk

公爵府

回覆樓主:

大家睇下有無cp感??我好中意佢哋之間的愛情線。一見鍾情,青梅竹馬,雙向奔赴,無論男主受重傷功力盡廢,抑或女主失憶瀕死,都不離不棄。

當然,顏值都好高。

attach1/tmp/phpa6TC7W
attach2/tmp/phppZLrun
attach3/tmp/phpyqaqRN
attach4/tmp/phpV8aDee
attach5/tmp/phpMmE1BE
attach6/tmp/phpDqTPZ4
attach7/tmp/phpIM5Qnv
attach8/tmp/phphqxULV
attach9/tmp/phpopU39l

公爵府

預留劇照位

公爵府

霸定個位慢慢補,落街買個冬瓜先,今晚煲冬瓜湯

公爵府

2024年龍年勳章

又未播
其實冇咩討論度
冇記錯大成同璐姐今次係一對

公爵府

凌陵綾 發表於 22-7-23 13:13
又未播
其實冇咩討論度
冇記錯大成同璐姐今次係一對

隨時空降啊。我開定個舖位,慢慢up

宣璐演女二號顧清,大成演男二吟風,佢地有百世情緣,不過最後一世,顧清認錯人,以為紀若塵係佢的百世情人,呢個係吟風成日追殺紀若塵的原因之一

公爵府

2024年龍年勳章

hugoma2015 發表於 22-7-23 14:55

隨時空降啊。我開定個舖位,慢慢up
播先算
呢類劇除粉絲,真唔係人人有興趣
仲要睇下改成點

公爵府

凌陵綾 發表於 22-7-23 15:28
播先算
呢類劇除粉絲,真唔係人人有興趣
仲要睇下改成點

我其實想佢明年先播,但最近唔對路,有d 大動作。而且愛奇藝無咩大劇了。分分鐘空降都唔出奇,呢套有許可證了。

其他人點睇唔緊要,我比較睇好。我鍾意佢條感情線。

首頁

尾頁

跳至