自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

我啱啱先回完一個 post, 話自己好怕响路上遇到 Tesla, 轉頭就見到呢單新聞! 真係車又有問題, 揸果啲又有問題!

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220723/bkn-20220723151417710-0723_00822_001.html

天水圍Tesla駛入單車徑 返回行車線捱撞翻側

天水圍發生交通意外。今日(23日)下午近3時,一輛Tesla電動車與一輛寶馬私家車,沿青山公路段行駛,當駛至近洪福邨對開,其中Tesla向左駛入單車徑,懷疑行錯路再扭軚向右撞倒路牌後駛出行車路,惟快線一輛私家車疑收掣不及,Tesla捱撞後撞壆向左翻側,有途人赫見發生意外,慌忙報警求助。現場消息指至少有兩人被困。

據私家車司機蔣先生指出,事發前目睹Tesla從油站前的路口快速駛出,他猝不及防及收掣不及下致座駕撞向Tesla,Tesla撞壆後掃欄翻側。意外中他妻子腰及頸受傷,自己則頸部受傷,事後警方看完其車Cam片後把Tesla拖走查驗,他則留在現場替座駕善後。

天水圍Tesla駛入單車徑

大宅

回覆樓主:

哈哈,我啱啱又係係另外一個post覆咗你,又係講到呢單嘢。 今次我覺得唔係車嘅問題應該係駕駛者發癲。 佢駛入單車徑嗰時仲係行得好慢, 之後可能發現自己入錯咗單車徑 ,之後就發咗癲咁回駄加油。

侯爵府

crazygal 發表於 22-7-23 19:00
哈哈,我啱啱又係係另外一個post覆咗你,又係講到呢單嘢。 今次我覺得唔係車嘅問題應該係駕駛者發癲。 佢駛 ...
我睇到條片直情笑左出聲!

男爵府

我覺得係司機有問題啦,無啦啦駛入單車徑咁搞笑。

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

Tesla好難揸? 咁多意外嘅?!

伯爵府

cowe 發表於 22-7-23 19:16
我覺得係司機有問題啦,無啦啦駛入單車徑咁搞笑。

x2

象牙宮

假日司機,唔識路又唔識揸車。

男爵府

日日揸車接返學放學,有時啲人揸車係好唔小心同燥底,好恐怖

伯爵府

Prosperous 發表於 22-7-23 19:05
我睇到條片直情笑左出聲!
無出大車禍,我都笑咗,神一般嘅操作

Prosperous    發表於 22-7-23 19:44

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Prosperous 發表於 22-7-23 18:53
我啱啱先回完一個 post, 話自己好怕响路上遇到 Tesla, 轉頭就見到呢單新聞! 真係車又有問題, 揸果啲又有問 ...

覺得架車太自動化,揸嘅人往往冇晒警覺性

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

又係 Tesla
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

我啱啱先回完一個 post, 話自己好怕响路上遇到 Tesla, 轉頭就見到呢單新聞! 真係車又有問題, 揸果啲又有問 ...

架電車可能想去入油,心急如焚,駛咗入單車徑

goldpiglet    發表於 22-7-24 01:30

珍珠宮

呢個根本司機問題

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

又係Tesla

大宅

虎到金來勳章

個司機好似亂哂坑咁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

好彩無著火,反左唔知點救
放下自在

侯爵府

回覆樓主:

蔣先生好無辜

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

開車嗰時,其中一種最驚遇上既車就係TESLA
收費亭前得返個半車位都要夾硬用加速力爬你頭HI住你車頭咁CUT埋黎打尖

Prosperous    發表於 22-7-24 01:17

男爵府

嘩,以為又一單,原來係洪水橋果單

伯爵府

牛年勳章

63歲女司機
知咩料

首頁

尾頁

跳至