網購天地

跳至

首頁
12345...8

尾頁

禁止訪問

男爵府

試咗極兔,的確慢,10月2集運,今日(10月5)到自提點,無下次

大宅

如果俾尼隻兔上埋市,搵佢收貨就要吐血

珍珠宮

虎到金來勳章

神州同極兔的免租期都是30天?
如過了免租期未集運到港, 怎計?

翡翠宮

oasis18 發表於 23-10-16 15:18
神州同極兔的免租期都是30天?
如過了免租期未集運到港, 怎計?

30天後¥0.5/日/包裹,滿60天倉庫自行處理包裹。

男爵府

發表於 6 天前 |只看該作者
lyh80115 發表於 22-8-5 16:27
幫阿女買咗啲平價雜貨,反正全部拼多多,就試下佢個官集。官集有順豐、神州,梗係揀平啲嘅神州,玩拼多多都 ...

請問拼多多有冇好似淘寶果只$99包直送香港?

是否全部都要自己給運費?

珍珠宮

chinfongfong 發表於 24-5-15 13:43
請問拼多多有冇好似淘寶果只$99包直送香港?

是否全部都要自己給運費?

無包郵到港,但佢啲價錢普遍係平過淘寶或者京東,但要自己比較一下

佢全部都要俾運費,但係同樣順豐,拼多多用順豐比淘寶係平啲,你去睇吓….首重已經平啲,我用拼多多順豐,送上門係唔使另外加錢….

男爵府

天貓 發表於 24-5-15 18:28
無包郵到港,但佢啲價錢普遍係平過淘寶或者京東,但要自己比較一下

佢全部都要俾運費,但係同樣 ...

多謝你回覆先,我見佢哋首重不收,只係收之後續重錢,rmb3.8/0.5 kg ,這是順風送上門。

如果我買的野好輕,只有一件貨,不用合單,咁運費我只給rmb3.8嗎?就可以等他們送上門給我嗎?

珍珠宮

chinfongfong 發表於 24-5-15 19:26
多謝你回覆先,我見佢哋首重不收,只係收之後續重錢,rmb3.8/0.5 kg ,這是順風送上門。

如果我買的野好 ...

我知你講乜,但係得嗰次咋,第一次係免首1kg,之後再集係首重17 ,再收繼重….

如果你係第一次用,即係免首重嗰次,你喺1kg以內,係免費送上門,重量重過一kg就收你繼重,係0.5以內嘅就真係加多RMB3.8..以重量照計加上去….

我都試過享受過嗰次免首重,每個帳號就係得嗰次….

男爵府

天貓 發表於 24-5-15 19:34
我知你講乜,但係得嗰次咋,第一次係免首1kg,之後再集係首重17 ,再收繼重….

如果你係第一次用,即係免 ...

哦,我仲以為之後都係,原來是第一次新人優惠,我要好好珍惜,我再看看買什麼好。

珍珠宮

chinfongfong 發表於 24-5-15 20:01
哦,我仲以為之後都係,原來是第一次新人優惠,我要好好珍惜,我再看看買什麼好。
...

雖然我都好想多2次免首重,但第二次用已經無lu

男爵府

天貓 發表於 24-5-15 20:06

咁我第一次買,是不是要買些重點的東西抵點,我想買泡腳藥材包。淘寶有些都係要我自己給運費,都不平,都要20-30元運費。

男爵府

天貓 發表於 24-5-15 20:06

想問下,我給錢時,見到有官方直郵,給跨境運費44直送香港,什麼意思?

珍珠宮

chinfongfong 發表於 24-5-15 20:45
咁我第一次買,是不是要買些重點的東西抵點,我想買泡腳藥材包。淘寶有些都係要我自己給運費,都不平,都 ...

淘寶寄香港係無免首重,拼多多寄順風第一次先有免首重,淘寶有啲係買滿$99係要去自提點攞先免運費⋯⋯唔係全部貨品喎!

男爵府

天貓 發表於 24-5-15 21:29
淘寶寄香港係無免首重,拼多多寄順風第一次先有免首重,淘寶有啲係買滿$99係要去自提點攞先免運費⋯⋯唔係 ...

這個我知道,淘寶我識,但拼多多我又點知自己買的果些貨大概幾重和體積大小呢?有冇得計,好似淘寶有啲給你計,預計自己要給多少運費?拼多多有嗎?

珍珠宮

淘寶官方集運-快捷,首重人仔23,先係順風,我好耐之前打去問過,但係真係唔係記得太清楚….官方直運都好似唔係順風係4PX

我平時多數喺拼多多買多,唔知有冇講錯俾你聽,但你可以明天打淘寶熱線:30183610,可以問清楚…

珍珠宮

chinfongfong 發表於 24-5-15 21:37
這個我知道,淘寶我識,但拼多多我又點知自己買的果些貨大概幾重和體積大小呢?有冇得計,好似淘寶有啲給 ...

好老實講,係去到集運點佢秤先知實際重量,佢會同體積重比…..

體積重係 :長X闊X高÷6000,會同實際重量比,邊個高佢收邊個

男爵府

天貓 發表於 24-5-15 21:40
淘寶官方集運-快捷,首重人仔23,先係順風,我好耐之前打去問過,但係真係唔係記得太清楚….官方直運都好似 ...

我想問的是拼多多,我現在想買拼多多,

男爵府

天貓 發表於 24-5-15 21:43
好老實講,係去到集運點佢秤先知實際重量,佢會同體積重比…..

體積重係 :長X闊X高÷6000,會同實際重量 ...

我想用拼多多第一次果免首重優惠,但我想知我買的果些貨,大概有幾重和體積大小,想計下之後要給多少續重費費?

珍珠宮

chinfongfong 發表於 24-5-15 21:45
我想問的是拼多多,我現在想買拼多多,

拼多多係順風第一次首重免,由第二次開始,佢都係首重17 ,繼重3.8 - 0.5kg,你要手動集運寄到左集運倉嘅貨,頁面就會有提示click icon去集運同付款….

首頁
12345...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊