懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

[quote]原帖由 mouseB 於 09-6-11 23:33 發表 話咁快又到part4啦。

別墅

原帖由 小科豆 於 09-6-12 14:23 發表
黑白豬,

我都想買番條托腹帶, 請問 010 係邊度架?

約幾錢條?

010在新世紀廣場5樓有呀,大約$195至$220左右因為之前我問過,而我就在媽媽世界買了$219,因為我之前有敏感所以我就買了半扥腹的都好舒服呀。

別墅

原帖由 寶寶龍 於 09-6-12 13:30 發表
嘩, 無上黎一段時間, 你地竟然去到PART 4嗱, 好勁呀!!
JKFAMILY, 麻煩你幫我加返吖, 我果個係女黎架, THANKS!! 你地呢度咁多公子, 我地D女會唔會吃香D呢, HEHEHE!

其實計落, 我足足休息左一個月喇, 早幾個星期先又 ...

你要好好休息呀,bb野遲一些你休養好先買啦,我們支持你,好快就見到b女的啦加油。

別墅

原帖由 Winnie_1018 於 09-6-15 17:33 發表

哦...原來係咁, 咁等我下次覆診問吓醫生先.

順產一定要在生bb之前要驗b型鏈球菌,因為是會傳染到bb的,傳染到要打抗生素好慘的呀。

別墅

原帖由 plusskin 於 09-6-16 15:53 發表

你同我一樣呀 我都係61kg呀 不過我已經重左15磅到la
你幾高架??? 死伙 我要好努力咁keep 剩低既quota la

我同你差唔多啦,我59kg呀,不過已重了19lbs啦,我就153cm,所以我生完要好努力減啦,不知喂人奶會否快一些減到磅。

別墅

原帖由 mouseB 於 09-6-16 17:32 發表
唉呀, 無上黎幾日, D POST去到成30幾版, 睇到眼都擎呀~

我尋日返瑪嘉烈做產檢, 醫生話我個B係大碼B.... 我其實每餐都食好少, 肯定少過我未有BB果陣. D同事都話我無肥過咁滯, 唔明點解我都成72KG!!!:igiveu ...

你可以是小吃多餐啦,或許是不會重的這麼快,我6個月都重了19lbs啦,但我就吃好多甜的野和麥當勞,所以我都要節制一些啦,不是bb變了巨b

別墅

原帖由 plusskin 於 09-6-17 11:14 發表

想問下你地度肚 係度肚臍下面定上面定正正肚臍位呢

我度肚臍位是95cm

別墅

原帖由 chucon 於 09-6-17 11:53 發表
真既? 咁啱, 我定左9月23日開刀...希望我個仔乖乖地, 等到個日先出世啦!!

你定了9月23號邊度開呀,我都是20至23左右開刀,但我會在仁安開,你呢?

別墅

原帖由 purinthedog 於 09-6-17 17:29 發表

大家有無聽過,通常第一胎會似daddy多d,因為剛剛結婚鍾意老公多d,所以行埋時會較投入,咁bb就會似daddy多d。

咁我家姐真係好似我daddy喎。 ...

是呀,我就想bb眼睛就似我啦,因為我老公的眼睛是單眼皮及好細,似我就大眼睛就好啦,我想照4d應該是看到的

別墅

原帖由 黑白豬 於 09-6-18 17:45 發表
你99都叫做好d,我99成日話我晒我老公d錢,其實係我老公想我係C+生BB,佢想我同BB都舒服d,而且我唔明我99,生BB既錢係我老公俾,又無問過6299佢地拎過錢(又無借),關佢地乜事,所以都幾嬲架!我99睇錢睇到好大架! ...

我99同你99一樣,不停話我點解要去c+生呀,公立生又不使$$$,,不停話去C+生的$拿來補身好過啦,我就答佢是你的仔想我去c+生呀,因為他想擇時間給bb出世不是我的意思,之後我99都不再講這個話題啦。講我都是不會理她又不是叫她拿$$找數,而她話仁安遠不會日日來我都叫她不使來4日都出院了激到我99沒聲出呀。

別墅

原帖由 imyim 於 09-6-22 09:22 發表
想請教下各位mami, 你地去醫院飲糖水抽血係自己要求定係醫生/姑娘叫咖?

我依家已經22wk, qe冇安排我去飲糖水, 下一次產檢已經係27wk, 我要唔要自己要求去做lee個test呢?

上星期六去c+醫生都檢查嗰陣, 醫生問qe有冇 ...

我都未飲呀,下次去政府檢查都是28WK週啦,都不知會不會叫我飲呢,如果不叫我都要問返私家醫生。

別墅

原帖由 gulolo 於 09-6-23 22:00 發表
我終於有左以黎重左5.5磅喇~~~

我重了19lbs,你5.5lbs算輕啦,你是5.5kg還是5.5lbs是不同的,我之前問過我自己私家醫生他話現在25wk重10磅到10幾是正常,你要吃多一些野啦。

別墅

原帖由 CBabeY 於 09-6-23 19:57 發表

翡冷翠

想問下響taobao買野, 俾錢收貨o個d程序煩唔煩架??我都想響o個度買, 不過唔係bb野

不是好煩,但是看你買的野是大陸那裡的,如果是大陸外地如杭州的就要在大陸有大陸的人民幣戶口,就可以好快啦,不是好煩的,因為我剛剛買了,三天送到貨品啦

別墅

我剛剛打了比雀巢公司話他送一些就快過期的優惠券比媽咪,他們話會跟進。6月30到期6月23先收到,你話是不是好過份呀。

別墅

原帖由 abbielau 於 09-6-23 14:35 發表
我都有上淘寶睇野...但唔知點比錢, 同埋運費好似好貴咁wor. 可唔可以教下我係點用架?

如果你買的東西店舖可以用網上銀行的話就好方便比$啦,看完貨品放晒入購物車之後揀比$的方式,如果你揀網上銀行比只要輸入你的銀行信用卡號碼之後輸入卡後面的四位數字之後工位就可以比$$啦,他們好快就sendemail比你確認你買的野啦,而且你買他們的店舖的野要做了他們會員先呀,因為他們會用你登記的地址寄你買的東西給你呀。

別墅

原帖由 寶寶龍 於 09-6-24 14:09 發表
Hi all,

上星期去照結構, 醫生話我bb胎水好少, 個刻開始我已經好唔樂觀........最終, 起星期日, bb都離開左我喇, 由於個過程都好痛苦, 所以我都唔想多講影響大家既心情.

jkfamily, 麻煩你delete左我個名啦. 多謝 ...

不知講什麼好,你一定要養好身體呀,可以看一看中醫啦,他可以幫你調理好身體,調理好身體再來過啦,我們大家都在你背後支持你。

別墅

原帖由 CBabeY 於 09-6-25 00:11 發表

其實我可唔可以group埋我響唔同地方買o既野, 俾一個standard o既運費架??thz

不可以的,如果你買a鋪$1000就比a鋪的運費,不可以買a鋪又買b鋪加埋一個運費,因為不同公司的,而且不同公司有不同的運送公司。

別墅

原帖由 黑白豬 於 09-6-24 21:09 發表
我C6好孝順架,佢唔會點出聲!不過好彩我62幫我,話:"咪由得佢地囉,有乜所謂!"我62份人幾開通架,都唔明點解99份人甘,62都頂得99順

我99這段時間不停前向我c6投訴我啦,我c6都是同我講返,而他都是站在我這邊,所以我都是不理我99呀,由的她投訴,只要c6在我這邊就ok啦。因為有一段時間我真是想同她開戰。

別墅

原帖由 黑白豬 於 09-6-24 20:55 發表
我99直頭不停甘問我做乜唔去政府生,又話佢個個女(我果d姑9)都係政府生,都係好地地,其實係我C6想我同bb舒服d、安全d,所以先決定去C+生之嘛!不過我C6無解釋到,所以99一直覺得我晒我C6既錢 ...

不用理她啦,我之前都是同你一樣呀,奶奶不停問我為什麼不去政府生呀,去政府生可以慳返好多$,可可以用來補身,我同她解釋一次之後她都是不明白,都是不停問同講她的朋友都是在政府生之類說話,我之後叫我老公同她講了一次之後她都不夠膽在講啦,因為老公話是他的意思是他想擇時間比b出生。

首頁

尾頁

跳至