懷孕前後

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

畀面勳章

嘩...利害呀, 咁快part4!!

男爵府

畀面勳章

RE: 陳師奶@part3

星期六我老公打死佢都一定要陪我呀!!

男爵府

畀面勳章

原帖由 @陳師奶@ 於 09-6-12 13:31 發表

我同我老公講 : 我聽日唯有一個人帶住嚴重既腰痛 一個人去聽啦.... 我都慣左一個架喇...

陳師奶

你聽日會著咩裝束呀??等我同你相認下

男爵府

畀面勳章

原帖由 寶寶龍 於 09-6-12 13:30 發表
嘩, 無上黎一段時間, 你地竟然去到PART 4嗱, 好勁呀!!
JKFAMILY, 麻煩你幫我加返吖, 我果個係女黎架, THANKS!! 你地呢度咁多公子, 我地D女會唔會吃香D呢, HEHEHE!

其實計落, 我足足休息左一個月喇, 早幾個星期先又 ...

take care呀!!如果QE俾你開file, 到時有兩手選擇都唔錯吖!你照埋結構先決定都未遲

男爵府

畀面勳章

原帖由 黑白豬 於 09-6-12 14:13 發表
我依家驚緊阿b遲過預產期出世,變左做天蠍座咋,好怕d天蠍座人,佢地個心唔知諗乜架!

我都有同你類似諗法, 但大家都唔好諗太多, 都係聽天由命, 我mami都係天蝎座, 所以我都好清楚呢個星座d人性格係點...

男爵府

畀面勳章

原帖由 cinderella_mama 於 09-6-12 16:03 發表
唔該哂你呀,等我 mark 低先
因為同事都講話 jusco 的 bb展係最抵的...
我有諗過o係 護協買的...
之前睇你們 post 話永安都有 bb展...
最衰我冇睇啦!!! miss 左 >_<

...

永安呢個月廿幾号有減價, 應該係八折!有時間可以去行下

男爵府

畀面勳章

原帖由 @陳師奶@ 於 09-6-12 16:47 發表
想知道你地已經買左d咩野0.0

我自己買左bb車,bb床,奶樽,幾件夾衣,和尚袍,紗巾

黎緊想買包被,蚊帳,奶咀,奶粉,沖涼夜,床上用品,仲有咩帶 ...

我都買左唔少野...
床仔, bb車, highchair(車仔同high chair屋企人送), 床上用品一set加多一套枕袋同bed sheet替換, 奶樽消毒煲, 奶樽(4大2小), 奶樽奶咀刷, bb指甲剪, 扣針, 和尚袍(十件左右), 紗巾十條, 尿墊(一張自己買一張朋友送), 口水肩(兩條自己買, 有幾條奶粉會送)...

雖然買左好多野, 但仲有好多濕星野遲d要買, 又係等緊八月bb展買

男爵府

畀面勳章

原帖由 jkfamily 於 09-6-12 22:15 發表

我都會去聽talk喎
但係點樣可以相認,大家say個hello呢?

我已經將我部份特徵pm左你喇!!hehe...但未諗到著咩衫去, 講唔到俾你知添!!

男爵府

畀面勳章

原帖由 @陳師奶@ 於 09-6-13 00:22 發表

我聽日會帶黑色帽 著黑紫色波鞋 你呢

陳師奶

唔好意思呀!!miss左你個pm, 今日我同jk相認左, 但只係見到有一兩個mami有戴帽, 而且有人陪(但你話你一個人去), 唔sure係咪你...你今日坐第幾排呀??我同jk坐同一行, 但一頭一尾, 係break時先相認

男爵府

畀面勳章

原帖由 cinderella_mama 於 09-6-13 11:04 發表
噢... 即係都係 jusco 最抵...
咁我整定張 list 到時一次過o係 jusco 度執算了

我睇返大家以前 d post...
無論永安呀 一田呀... 大減價都好多好多人
嗯,我都要有定心理準備先得...

...

我見到bebe dream combi miracle turn車仔, 原價hkd3880 o個部, 仲賣緊hkd28xx, 我係響ocean terminal o個間見到, 不過我無入去睇high chair, 因為我已經買左aprica, 所以唔會再睇combi車同high chair, 你可以打個電話問一問, 如果啱就去睇睇

男爵府

畀面勳章

原帖由 寶寶龍 於 09-6-13 11:01 發表
其實我c家已經交左訂, 不過touchwood如果bb有咩事要早出世, 有時私家醫院都未必敢收症, 同埋分分鐘天文數字先埋到單, 所以既然佢比我開file, 我當買個保險囉.

...

所以我覺得c家有c家生o既好處, 但有時會有d野係預計唔到, 之後落黎o既駛費正如你話齋可以係天文數字...我同事幾年前響仁安生, 個仔出世第二日黃, 照一次燈都收6k...

男爵府

畀面勳章

jkfamily

今日好開心同你相認, 羨慕你好slim呀!!

下星期六再相認, 到時要預埋陳師奶喇!原來佢pm左俾我, 但我今朝趕住出門都無時間上網check, 所以miss左佢...可惜!

男爵府

畀面勳章

原帖由 cinderella_mama 於 09-6-13 18:53 發表
我都係諗住買 0/3 baby 床仔呀!!
corinna (深木色) 床邊有3個波波o個款呀 ^^
公價做緊好似 $1780

等緊jusco 8.5折... 因為即時做會員再有9折
但康嬰之城就長期就緊 8.5折囉

...

我響一田買左0/3 baby carinna, 原價1990, 而家做緊公價hkd1780都平喎!!不過我當時買係hkd14xx, 希望到時吉之島特價都可以咁平啦!但j card只可以有額外九五折咋!

男爵府

畀面勳章

原帖由 cinderella_mama 於 09-6-13 18:53 發表
我都係諗住買 0/3 baby 床仔呀!!
corinna (深木色) 床邊有3個波波o個款呀 ^^
公價做緊好似 $1780

等緊jusco 8.5折... 因為即時做會員再有9折
但康嬰之城就長期就緊 8.5折囉

...

吉之島即時做會員都只係俾一張全日通只有九五折咋!!即係等同你join會員當日如果唔係感謝日, 都可以用呢張全日通享有j card會員九五折優惠

係呀!!我都係bk見d mami分享話一田大減價, 0/3baby bb床係好平, 不過上次永安有八折都唔差得去邊, 因為我一田要另俾hkd50送貨費, 計落stupid左, 早知唔響一田買, 永安仲做緊減價, 但我買車仔同high chair抽獎都抽到hkd90 coupon, 如果用左佢買床仲平過一田買...真係蠢!!

男爵府

畀面勳章

原帖由 @陳師奶@ 於 09-6-13 22:54 發表

你地今日兩個break果陣係咪係ok門口阿

hehe...原來你見到我地, 點解你唔過黎相認呀??

男爵府

畀面勳章

原帖由 ms_tea 於 09-6-13 23:45 發表
請問係邊度有得買0/3baby床啊?同埋邊一隻最好呢?
THANKS

差唔多各大百貨公司bb部都有架, 永安同吉之島一定有, 不過未必齊款, 去返0/3baby專門店就會齊d

男爵府

畀面勳章

原帖由 @陳師奶@ 於 09-6-13 23:57 發表

我見你2個媽媽一齊傾計 其他都係有老公陪 所以我諗係你地 我果時係上面傾緊電話

我成日望住好瘦有戴帽o既mami係咪你, 但係今日見兩個都有人陪o既??!!!我地傾計時d老公都去左toilet, 只有我地兩個女人傾咋!

男爵府

畀面勳章

原帖由 purinthedog 於 09-6-14 12:50 發表
file:///C:/Documents%20and%20Settings/Administrator/桌面/Aprica%20660.jpg
我想問吓le 款 Aprica ChocolatQ660 雙向手推車 $2998 算唔算抵? 係sogo見到話得le個color做special,另外d color係正價錢3990。

仲有, ...

呢款660係咪啡色呢?上次永安特價都好平, 不過唔記得左幾多錢, 但我最後揀左大波點chocolatq o個隻, 折左三仟多dd, 我估sales話其他顏色, 應該係最新o既款

http://www.citybaby.com.hk/products/babystroller/Aprica/index.htm

平左一仟蚊都算抵架!計落係七幾折

男爵府

畀面勳章

原帖由 tko123 於 09-6-14 18:06 發表
昨日去左做產檢
都成24週.胎盤仍然低
上次係QE照結構話只係有少少低
昨日C+醫生話.巳蓋過成個子宮頸口
仲有寶寶仍然係大碼
但唔知點解個BPD(雙頂俓)只有23W6D大
唔通真係因為我最近食少左蛋 ...

你有去C家照結構confiirm胎盤高低嘛??我上個月睇仁安話我有d低, 跟住張國良都話有少少, 上星期去dr mo度照佢話唔低喇, 跟住去QE照結構都confirm唔低...

你打算搵多個C家醫生再confirm下嘛??

我個b BPD都細過預產期O既週數, 但我一路都好少食旦

男爵府

畀面勳章

hi各位好呀!!

miss左好多頁, 追追post先!

首頁
12345...8

尾頁

跳至