自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

用戶要求終止服務

首先我並不是針對所有基督徒,而係想講我呢位虛偽嘅基督徒朋友, 咁我就下稱佢做「虛小姐」。話說虛小姐body check顯示佢原來係好罕有血型,佢好開心咁同我講話覺得自己好特別!咁我就話不如你去捐血啦,一定幫到好多人!跟住虛小姐話”我係基督徒唔可以捐血”, 但我明明記得我舊公司有啲基督徒都成日捐血,跟住虛小姐反駁左我好多基督徒嘅理論,又quote左聖經乜乜物物,話唔可以接受人哋嘅血又唔可以比自己嘅血流出之類。我就話你又食豬牛羊?都有血個喎? 虛小姐話:全熟咪得囉! 其實只要係佢涉及利益嘅嘢佢就會拋基督徒個名出嚟話唔得,例如教會叫佢十一奉獻,佢直程唔去教會,話我心入邊有耶穌唔返教會。佢話自己血型好特別叫佢捐血幫人,就話聖經唔俾我捐血。我開始唔係好識同佢相處,虛偽

大宅

我是基督徒我會捐血,但我知道自己唔係所有野都做得好,求主幫助改變。

Dolliedoll    發表於 22-8-26 13:14
la_source    發表於 22-8-26 12:37

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

健康的我 發表於 22-8-26 12:31
首先我並不是針對所有基督徒,而係想講我呢位虛偽嘅基督徒朋友, 咁我就下稱佢做「虛小姐」。話說虛小姐bod ...

佢都痴線
不過每一個教都有好有唔好嘅人
不要從別人的嘴裡去認識我

瑪瑙宮

有, 唔係朋友.

侯爵府

首先我並不是針對所有基督徒,而係想講我呢位虛偽嘅基督徒朋友, 咁我就下稱佢做「虛小姐」。話說虛小姐bod ...

我都係基督徒都有捐血,佢好自私就真,遠離佢啦。

禁止訪問

公爵府

特別血先麻煩,有朋友生仔都要預先存定,怕醫院無或唔夠。。你朋友到時點?會唔會先輸自己既血出哩?輸,又違佢信念。。唔輸,又怕真係有風險

大宅

2023年兔年勳章

佢呢啲唔係虛偽,直頭係借基督來做佢「自私」嘅擋箭牌,只要唔合佢哋心意就會以基督之名口誅筆伐,我身邊大把,對經文不熟,知D唔知D,將聖經全照字面翻譯,呢啲就係嗰啲又懶返教會又自稱基督徒嘅人常見,最憎

男爵府

公司同事,但唔熟

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

佢係負血型?
唔講宗教,你問返佢,如果有日佢需要輸血,係咪都唔接受人地既捐贈?XD
佢唔願意幫人,希望佢他日唔好理直氣壯接受人哋嘅捐贈

佢係自私。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

耶和華見証人, 唔會輸血比人, 亦唔接受人輸血, 含血的食物, 豬红雞紅, 雞太生骨有血又話唔食得, 乜節都不能慶祝, 日日杪佢信咗呢個教點開心, 狂寄比唔識嘅人, 2個女人一隊, 逐户拍門話自己教會派來訪問你地家庭。 怪邪門。

20150618bb    發表於 22-8-26 12:54

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

香港就係多呢的所謂教徒

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

呢d自私嘅人,遠離佢啦!

大宅

真係唔知基督徒唔捐血喎,佢係咩基督徒?天主教?基督教?

別墅

就係特別血先要捐 因為到時有咩冬瓜豆腐可能係輸你捐落嘅血

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

已刪除用户

大宅

其實大家expectation on基督徒太高,其實他們也是人一個,我覺得信教好壞人比例同普通無宗教人士差唔多。
利申:基督徒有恆常番教會

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

一副拎左直通天堂車票睇唔起我d蟻民
還你千世笑來世未必能遇到

首頁
12345...10

尾頁

跳至