美容扮靚

跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

懷疑自己係落雨對襪濕,長時間焗住搞到有灰甲,我自己一直知有呢個問題,我諗差唔多兩年時間,有用過灰甲藥水1-2樽唔同牌子,唔知係我用得唔岩定係點,一直無完全根治也沒有惡化,之後冇理到,我會搽指甲油遮醜,話說我見到小朋友手指有白色點,上網問人話可能係灰甲,即刻驚係我傳染佢,所以即刻睇醫生,小朋友最後係冇灰甲,明知自己會傳染人我都冇理會,真係好自責其實無論有冇小朋友都應該要治理,醫生都有話我兩句,佢話嚴重到冇得laser就要拔甲,左腳有4隻,尾指無事,醫生話有機會交叉感染,所以最好5隻做哂,萬幸冇傳染俾小朋友

男爵府

亮甲可以幫到你,唔知香港有冇得買,國內就有,我朋友試過好work ,佢都介紹咗比好多朋友都得,希望幫到你

象牙宮

annachaubb 發表於 22-8-28 02:53
懷疑自己係落雨對襪濕,長時間焗住搞到有灰甲,我自己一直知有呢個問題,我諗差唔多兩年時間,有用過灰甲藥水1- ...

似灰甲未必是灰甲。
如你免疫系統有問題, 指甲, 头發, 皮膚會出問題。
似灰甲, 但不會感染。

灰甲: 是可以檢驗的。是否真菌。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

回覆 333s 的帖子

小朋友唔係灰甲,我自己就係,虛驚一場,我唔知道可以自行檢測有冇真菌,俾醫生睇完先安落晒

大宅

回覆 me2me2 的帖子

謝謝分享,我一去睇醫生就決定要解決佢,我如果真係傳到俾小朋友,老公一定一定會鬧死我

男爵府

annachaubb 發表於 22-8-28 15:56

謝謝分享,我一去睇醫生就決定要解決佢,我如果真係傳到俾小朋友,老公一定一定會鬧死我 ...

你依家做咩治療?

大宅

回覆 AX21 的帖子

Laser , 我帶埋小朋友睇醫生,小朋友唔係灰甲,我自己要做laser

男爵府

annachaubb 發表於 22-8-29 14:53
回覆 AX21 的帖子

Laser , 我帶埋小朋友睇醫生,小朋友唔係灰甲,我自己要做laser ...

明白,你買機自己做定出去做?有效果嗎?

大宅

回覆 AX21 的帖子

睇醫生時做埋,未完成療程,要等多兩個月先知效果,仲要做多4次

侯爵府

me2me2 發表於 22-8-28 12:17
亮甲可以幫到你,唔知香港有冇得買,國內就有,我朋友試過好work ,佢都介紹咗比好多朋友都得,希望幫到你 ...

請問有冇相?淘寶好多唔同款。Thank you!

男爵府

回覆 Chole 的帖子

唔好意思!我唔識send 相,你可以PM我再whatsapp相比你。我唔係淘寶買所以都比唔到link 你

侯爵府

me2me2 發表於 22-8-30 23:52

唔好意思!我唔識send 相,你可以PM我再whatsapp相比你。我唔係淘寶買所以都比唔到link ...

麻煩晒你,我唔好意思就真。係咪咁樣?
attach1/tmp/phpLjkKMu

男爵府

有啲似,我嗰盒係一盒兩支嘅,同埋係樂泰葯业有限公司,另外有隻叫足光散係葯粉嚟架,如果腳趾罅好多汗或者好痕用嚟浸腳都好有用

男爵府

我啱啱睇到你嗰盒都係樂泰嚟架,咁係呢個,不過你嗰盒4支裝囉

侯爵府

me2me2 發表於 22-8-31 10:38

我啱啱睇到你嗰盒都係樂泰嚟架,咁係呢個,不過你嗰盒4支裝囉 ...

唔該晒你!

大宅

你有冇睇淘__有啲治灰甲藥水用完搞到腳趾爛咗,因為啲相好恐怖,佢地係負評寫,所以我冇再睇,唔記得個名係邊隻,之後我轉左萬__買左兩款,斷唔到尾

大宅

你用完有冇好d,我腳板有甩皮同埋有時會痕,藥粉浸可能好過藥水,我見淘__藥水治灰甲搽上甲面果d好似溶甲咁樣,灼傷皮膚,睇左陣唔敢睇

男爵府

回覆 annachaubb 的帖子

你係腳板痕定係腳趾罅痕?你都可以試吓足光散浸腳吖,如果你腳汗多,不過佢都浸完會甩皮嘅,原意係甩咗啲舊嘅皮,生番啲新嘅皮,對腳會乾爽好多, 搽腳甲嗰啲應該唔啱你

大宅

疣同灰甲都會傳染人嫁

大宅

我媽咪都有,佢話浸白醋ok我見到佢甲好厚深色,唔覺得ok囉…勸緊佢睇

首頁
12345...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊