自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

SharkaSharka 發表於 22-9-2 18:06
英國窮唔窮, 唔係靠把口噏嘅. 高盛已經預計下年英國通脹去到22%, 點解?一句講曬, 冇水冇外匯收入 :joyous ...

人地知道普通感冒咋,真係你咁白痴咩?人地唔駛打針帶口罩啦!你仲有四五六七八九十枝針等緊你呀!記住做水魚仲要多謝習主席呀!

大宅

英國窮唔窮, 唔係靠把口噏嘅. 高盛已經預計下年英國通脹去到22%, 點解?一句講曬, 冇水冇外匯收入 :joyous ...

我諗高通漲大部份來自能源價格及食品價格,汽油同天然氣和食品貴源於俄烏戰事,同英國本身有冇錢關乜野事?

大宅

oiyau2005 發表於 22-9-2 14:48
我哋一家中咗,免死金牌至出年3月,希望到時取消垃圾通行症

我唔知有冇睇錯,8月4號update左,但好似冇大肆宣傳,話中左30日就要打針,免死金牌得返30日?
attach0/tmp/php9bZnhl

子爵府

娜娜媽. 發表於 22-9-2 17:21
因為其他地方話可以用英文,但有D地方英文真係唔係好通行,你係歐洲生活過就知,除非真係識法文西班牙文, ...

去中國咪唔駛谷針囉

子爵府

https://tw.news.yahoo.com/%E6%8F%AD%E7%A7%98-mrna%E7%96%AB%E8%8B%97-%E6%96%BD%E6%89%93%E5%8D%B1%E6%A9%9F-%E7%A0%94%E7%A9%B6%E7%A4%BA%E8%AD%A6-%E4%BA%BA%E9%A1%9E%E5%85%8D%E7%96%AB%E7%B3%BB%E7%B5%B1%E6%81%90%E6%95%85%E9%9A%9C-013402300.html?fbclid=IwAR1QaQnlrBQvToJ3VcY6ciGzEk4HbTlKDOC8w8dDiBmT4ICsNwh7XjYVuFY

子爵府

cheung2013 發表於 22-9-3 00:37
https://tw.news.yahoo.com/%E6%8F%AD%E7%A7%98-mrna%E7%96%AB%E8%8B%97-%E6%96%BD%E6%89%93%E5%8D%B1%E6%A ...

驚既打科興囉,其實滅活疫苗已經好多年 ....

公爵府

親子王國15週年勳章

telfast 發表於 22-9-2 23:57
我唔知有冇睇錯,8月4號update左,但好似冇大肆宣傳,話中左30日就要打針,免死金牌得返30日?

...

我個復康碼係180日。

男爵府

子若 發表於 22-9-2 14:48
因為人地一有針就打,好快就上到8,9 成

外國的碓年紀大及成年人接種率是高,其實12 歲樓下仍然偏低,不過人哋只係鼓勵大家打,小朋友冇因為咁而不可以上課外活動, 仲有美國,英國,加拿大,小朋友打完二針之後,打第三針的% 仍然好低!

大宅

moonishun 發表於 22-9-1 08:38
呢支急急腳落地既針3年到貨仔
劑量係for大人

更正。。。疫情到宜家係未夠3年。。。
所以支針只有大概2年,高官要刷丫爺鞋,軟硬兼施咁逼人做白老鼠。有人鍾意做,但唔該唔好逼我女做。我唔想後悔。

大宅

全世界都開始放棄抗疫,全也界都好窮咩?曾經香港政府都有過下錢既,但都去哂大白象同貪官度啦。你唔好太天真啦。。。無錢抗疫。。。有機會疫苗都係可以賺大錢既機會。。。只係市民受苦。

珍珠宮

Dawnmama 發表於 22-9-4 06:40
外國的碓年紀大及成年人接種率是高,其實12 歲樓下仍然偏低,不過人哋只係鼓勵大家打,小朋友冇因為咁而不 ...

批評下調疫苗通行證年齡損兒童權益 兒童權利委員會:削弱應有的家庭和社交生活
疫情在很多方面都災難性地擾亂了兒童的生活,不僅限於感染和身體上的症狀。 委員會 促請有關當局以一切方法接觸學童和家長解釋新冠疫苗,及了解他們的憂慮。兒童的基本權利不應被用作接種疫苗的交換條件。這會損害兒童的身心及漠視他們的最佳利益。

公爵府

venusbbpig 發表於 22-8-31 23:27
因為已經無人敢出黎反對,所以政府想點就點,將原本屬於你既權利收走,而家過份到連小朋友玩樂權利、學習機 ...

大宅

回覆樓主:

局針局到痴q左線呢個政府 想全香港冇得出街先安落 再放鬆比2外國人任行

公爵府

親子王國15週年勳章

fibe0313 發表於 22-9-4 09:27
全世界都開始放棄抗疫,全也界都好窮咩?曾經香港政府都有過下錢既,但都去哂大白象同貪官度啦。你唔好太天 ...

大白象已經衰,谷針更加又嘥錢又危害市民生命,依家垃圾局完全冇反對聲音,特衰正苦更加想點就點。

奈何仲有一班市民到依家都仲未醒。

大宅

oiyau2005 發表於 22-9-4 14:03
大白象已經衰,谷針更加又嘥錢又危害市民生命,依家垃圾局完全冇反對聲音,特衰正苦更加想點就點。

奈何 ...

井底之蛙永遠不缺

公爵府

親子王國15週年勳章

fibe0313 發表於 22-9-4 14:16
井底之蛙永遠不缺

最慘係班細路,冇得揀。

Uyyann    發表於 22-9-6 16:15

珍珠宮

政府計劃把疫苗通行證的最低適用年齡降至5歲,香港兒童權利委員會執行幹事黃惠玉表示,近日收到很多家長致電表示擔心,部分更激動落淚,覺得很大壓力。有些家長表示,由於子女接種第一劑疫苗後反應很大,因此沒有帶他們打第二針,現時擔心會因為沒有打第二針,最終子女很多處所都不能進入。

大宅

Kittymummy 發表於 22-9-2 14:54
原來有d人真係低能唔係扮既

果個人咩事????直頭人生攻擊

水晶宮

Uyyann 發表於 22-9-6 16:11
果個人咩事????直頭人生攻擊

係咪好攪笑呀

大宅

Kittymummy 發表於 22-9-6 16:17
係咪好攪笑呀

試下做人比D教養 哈哈哈 大家理性討論下姐