在職全職

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆 Mini20160607 的帖子

有做audit 同 會計,但係工時好長仲要出差,唔想再做呢行。

子爵府

回覆 Mimmy 的帖子

試吓先,謝謝

男爵府

solim 發表於 22-9-7 18:48

有做audit 同 會計,但係工時好長仲要出差,唔想再做呢行。 ...

喂同行喎 say 個 hi 先
我大學畢業後都做audit, 都因為成日返大陸同OT, 所以考到牌就跳咗去 commercial, 生BB
Commercial 好d 嘅, 唔使返大陸同時間穩定d, 所以而家兩個小朋友, 但仲係WKM, 不過放工就真係要趕返去湊佢地同跟功課

你睇下有冇半日 account clerk / data entry clerk 嗰d 啦

子爵府

全職返工仲跟到功課, 你真係好厲害👍

男爵府

solim 發表於 22-9-8 09:59

全職返工仲跟到功課, 你真係好厲害👍

唔係厲害啦, 生活迫人 /___\ 邊個唔想唔使返工可以陪住小朋友成長, 不過靠我老公一份糧唔得啦

可能我爸媽以前都係双職, 所以我之前都係訓练佢地好似我以前細個咁放學自動做功課睇書, 我放工返黎檢查下, 因為做功課係佢地责任, 我唔會坐喺度兩個鐘睇住佢做囉~~~ 星期六日就上午溫默書測驗之後先出街玩/興趣班

男爵府

solim 發表於 22-9-5 09:52
全職左五年,開始諗吓出嚟搵少少錢,有咩工作可以跟學校假?

校車保姆

首頁

尾頁

跳至