自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

tinlong22 發表於 22-9-8 16:31
我等佢地兌現承諾
一定要12+24
記得抬阿Mo上台

好易啫,楝個紙版公仔在台上話到咗咪得囉,反正啲盲粉實撐

伯爵府

2023年兔年勳章

phchan 發表於 22-9-8 16:02
真心唔明,賠幾多關人咩事。
又有幾多工業意外日日比人淡化

同意!
又或者已經傾左賠償而冇公佈呢!
其實咁大單野,點都冇可能唔賠償喇!

伯爵府

yuyueng 發表於 22-9-8 16:44
唔使全港地盤,起碼出事個地盤公司先停工啦,甘如果之後又出事呢?正如唔使全港紅館演唱會停曬,但鏡呢單 ...

well said。對事不對人

水晶宮

畀面勳章

pp_pp1021 發表於 22-9-8 15:15
阿mo仲未脫離危險期喎,唔係呀?佢地仲夠膽開?

又張敬軒 又鏡仔

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

回覆樓主:

我估之前演唱會門票冇得退返咪繼續開
但最低限度都開個記者會交代返件事先而唔係粒聲唔出等人忘記咁
堂堂一個電視台大show可以咁求其就完件事真係有啲失望

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

pp_pp1021 發表於 22-9-8 16:41
我唔係鏡粉,我知唔關12個事,佢地公司係好有問題,到而家都冇交代點處理,賠償,12子去向問題……
一直處 ...

我當然明白你!

我係想講某些BK鏡粉真係好可怕

男爵府

意外嘅野無人想 … 但都要工作要食飯

公爵府

yuyueng 發表於 22-9-8 16:44
唔使全港地盤,起碼出事個地盤公司先停工啦,甘如果之後又出事呢?正如唔使全港紅館演唱會停曬,但鏡呢單 ...

勞記已經出動去有天秤的地盤啦

大宅

pp_pp1021 發表於 22-9-8 15:15
阿mo仲未脫離危險期喎,唔係呀?佢地仲夠膽開?

聖誕喎,仲唔開?唔係點賺佢哋班粉絲錢

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

pp_pp1021 發表於 22-9-8 16:00
如果係真係照開既,咁佢地公司好應該出黎交代點樣處理阿mo既事,點樣賠償,而唔係一句聲都唔出來淡化件事 ...

係喎!咩賠償都冇,琴日一出事房協一出手就每家三四十萬,唔係話錢可以買咗條命,但三家人都孤兒寡母,拎住三四十萬起碼冇咁慌有錢買棺材,d dancer仲响醫院仲有排醫但就乜都冇

男爵府

Ol0314 發表於 22-9-8 16:35

咪玩啦 紅館而家仲開緊show

只係天秤暫時停工通知書
【Now新聞台】安達臣道地盤天秤倒冧造成三死的嚴重工業意外,警方東九龍總區重案組聯同相關部門早上會到現場調查及搜證,有工人早上返回地盤開工。

倒冧的天秤仍然留在地盤內。勞工處對承建商發出天秤暫時停工通知書,止整個地盤使用及拆卸天秤。

地盤早上已復工,有工人陸續返回工作崗位。至於部分被壓毀的貨櫃被移至旁邊空地,鐵皮嚴重變形,有工人用工具撬開貨櫃,回屬於自己的物品。他們指,貨櫃原本用來存放地盤安全用品及隨身行李。

地盤工人:「我的東西都在裡面。(有甚麼在裡面?)還有安全鞋,還有朋友的包在找。(找不到)?是。」

地盤工人:「拿自己的東西,我們今天就是幫忙清場,就是這樣,沒甚麼事情。(這樣的情況常見嗎?壓得這麼嚴重。)當然這不常見,很特別的。」

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

一年開兩次演唱會, 開得咁密

公爵府

竇漪房 發表於 22-9-8 16:57
係喎!咩賠償都冇,琴日一出事房協一出手就每家三四十萬,唔係話錢可以買咗條命,但三家人都孤兒寡母,拎 ...

係呀,其實係唔駛向公眾交代賠幾多錢,但最低限度都應該交代句會賠償,處理緊件事,12子日後何去何從,而唔係偷偷地咁攝下攝下出黎囉~

子爵府

pp_pp1021 發表於 22-9-8 16:41
我唔係鏡粉,我知唔關12個事,佢地公司係好有問題,到而家都冇交代點處理,賠償,12子去向問題……
一直處 ...

有陰影嘅人自然唔會去睇, 其他人睇唔睇關你乜事?
你咁紧张,咪叫咗你日日唔好开工食飯留喺屋企祈禱囉。
由頭到尾 喺台上面嘅全部都係受害者, 最討厭就係你哋呢啲塘邊鶴

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

pp_pp1021 發表於 22-9-8 16:59
係呀,其實係唔駛向公眾交代賠幾多錢,但最低限度都應該交代句會賠償,處理緊件事,12子日後何去何從,而 ...

人地話唔關佢地事 佢地係打工仔喎
唔知以為個演唱會係其他人開 只係請佢地方去表演
無腰骨無膞頭係咁上下

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

竇漪房 發表於 22-9-8 16:57
係喎!咩賠償都冇,琴日一出事房協一出手就每家三四十萬,唔係話錢可以買咗條命,但三家人都孤兒寡母,拎 ...

琴日除左死者家屬有臨時慰問金, 傷者都有十萬蚊應急錢, 呢D 真係好重要, 家屬本身已經驚徨失措, 有呢D 錢起碼唔洗愁短期生活問題

發生意外房協第一時間就係道歉同協助家屬, 唔係好似MUTE 咁真係咩都唔做, 仲閃哂人

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

phchan 發表於 22-9-8 16:02
真心唔明,賠幾多關人咩事。
又有幾多工業意外日日比人淡化

唔係要知賠幾多, 如果今次傷唔係阿MO而係12子其中一人, 而VIU一直唔交代事件, 然後要另外11子繼續出黎12月開演唱會, 真係覺得心寒

公爵府

longlokma 發表於 22-9-8 17:01

有陰影嘅人自然唔會去睇, 其他人睇唔睇關你乜事?

我回埋你最後一次,唔想同你咁低質既人嘈,我只係post出來大家討論一下,咩塘邊鶴姐,呢度係討論區,唔比討論架?你咁唔想討論既你可以唔好入黎架,冇人迫你既,而且越淡化件事,只會令件事超大

子爵府

pp_pp1021 發表於 22-9-8 17:10
我回埋你最後一次,唔想同你咁低質既人嘈,我只係post出來大家討論一下,咩塘邊鶴姐,呢度係討論區,唔比 ...

件事點樣處理 唔係你係呢度講幾句就影響到, 傷者唔係你話淡化定強化就可以影響到佢嘅康復, 真心想人哋好嘅就唔好咁多嘴自以為是

子爵府

pp_pp1021 發表於 22-9-8 17:10
我回埋你最後一次,唔想同你咁低質既人嘈,我只係post出來大家討論一下,咩塘邊鶴姐,呢度係討論區,唔比 ...

佢哋唔會理性討論㗎啦,只要一講到佢哋嘅偶像,已經冇晒理性

首頁
12345...10

尾頁

跳至