夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

老公出面有第2個,老婆都有責任。我地大家無愛情,只有感情維繫, 再加上我對性生活唔熱愛,甚至會拒絕老公,久而久之,佢出去玩,仲要玩出真感情,我攤牌,大家傾有無得挽留,但我無條件留,佢需要性,我無理由自私唔俾佢,又困住佢,以件事,我無嬲佢同出面女人,我只係心痛大家會行到以步,雖無愛情,但我視老公係我重要的家人,分開我會唔捨得,覺得自己好失敗。臨老先失婚。我老公因此一些原因,佢搬唔到出去住,再加上唔想小朋友知,我們仍同住,但分房瞓,大家協議唔管對方。我適應緊大家轉變關係,佢係小朋友既爸爸,我係媽媽,是不是好怪以個關係?

別墅

01 發表於 22-9-15 23:07
老公出面有第2個,老婆都有責任。我地大家無愛情,只有感情維繫, 再加上我對性生活唔熱愛,甚至會拒絕老公 ...

就算你唔俾性佢,都唔係出軌理由喎⋯⋯好多夫妻都係愛情變感情,一日係夫妻都有責任,一係佢同你講清楚,決定離唔離婚或各有各玩⋯⋯而唔係背住你玩!

大宅

佢應該唔係咁愛小三,否則唔會搬唔到出去同小三住。

子爵府

老公出面有第2個,老婆都有責任。我地大家無愛情,只有感情維繫, 再加上我對性生活唔熱愛,甚至會拒絕老公 ...

無性婚姻唔長久,除非大家都對性唔需要,冇理由要對方成世都係咁

cathngai    發表於 22-9-16 08:38

子爵府

畀面勳章

wholemilk 發表於 22-9-16 00:20
佢應該唔係咁愛小三,否則唔會搬唔到出去同小三住。

小三又可能係人妻 各有家庭 所以先唔方便出去住又或者冇地方

子爵府

畀面勳章

善宜 發表於 22-9-16 04:53
無性婚姻唔長久,除非大家都對性唔需要,冇理由要對方成世都係咁

男人 真係以性行先 長期冇性生活的而且確係好易出去玩女人。為人老婆嘅始終幾攰都好 都要比下個老公。今日攰咪明日先做囉。但長期係咁 無論男女都頂唔順呢!

別墅

陳小b 發表於 22-9-16 07:42
小三又可能係人妻 各有家庭 所以先唔方便出去住又或者冇地方
聰明😔

別墅

回覆 01 的帖子

我都知道男人以方便重要,所以我唯有接受分開,但感情上生活多年,唔捨得

男爵府

回覆 01 的帖子

針係無兩頭利,你哋都知道問題,知道後果,呢個就係你哋嘅選擇。你先生變咗嘅同時,你亦變咗,你寧願選擇離婚都唔想再行夫妻之禮,其實已經代表你唔愛佢。
女人係較重感覺或感情,當對一個人有愛嘅時候,係會透過行為去表達,先唔講性,至少會向對方攬攬錫錫,依偎,拖手呢類親蜜行為, 或做一些讓對方開心嘅事,讓佢感受他是被愛的。

至於唔離婚但又一齊住,視乎你接唔接受倒,你會介意佢出去見小三?假日唔同你哋慶祝?樂意每晚為他準備晚餐一家三口食飯?

而他留下來,純粹係有間房比佢瞓,定佢都想為小朋友盡責任?

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

有乜咁怪姐。雖則冇 sex 不是出軌理由,但阿太冇盡太太責任老公出軌怨不得人。
當家庭是一間公司咁,合伙人出錢出力run , 咁諗唔會唔舒服些?

cathngai    發表於 22-9-16 13:00
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

大宅

係認真溝通好先好,否則只會,將問題變大,到時一發不可收拾

侯爵府

你發現之前,你哋已經只有感情,你唔同佢做,只當佢係家人,咁宜家米成全左你啦。佢唔搬出去,你哋好似兄妹,親戚咁相處,可能一齊行落去行得更好更自在。

侯爵府

01 發表於 22-9-16 08:24
回覆 01 的帖子

我都知道男人以方便重要,所以我唯有接受分開,但感情上生活多年,唔捨得 ...

如果你一早講明你不喜歡性,唔會就佢而勉強自己,佢又表明一定要有性先得,咁就可以早啲各取所需。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

除非健康問題,冇性絕對係離婚理由。
如果大家傾掂數,無性婚姻或各有各玩亦未嘗不可。不過同住就要小心,叫佢定期驗性病,你可以話唔係唔信佢,係唔信佢嘅性伴。

別墅

回覆 Belavizio 的帖子

唔想俾小朋友知,同埋,層樓佢供,佢係度住係應該。我無埋怨佢出面有第2個,我知我有問題自己,只係有唔捨得。無愛情都有感情,親情,我地無大吵大鬧,大家生活方式唔同左,關係變左,但我無各有各玩,我都無其他男人。

男爵府

好媽媽勳章

similar case
人不犯我, 我不犯人.

子爵府

欣賞你咁豁達
唔係好多女人做到

複式洋房

你哋結咗婚幾耐? 小朋友幾多歲? 其實小朋友都都會feel 到

侯爵府

善宜 發表於 22-9-16 04:53

如果年紀唔細加身體機能問題而冇性呢?

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

gilgilgilgil 發表於 22-9-17 11:10
如果年紀唔細加身體機能問題而冇性呢?

年紀唔細啫係幾大?身體機能問題又係咩問題?成日話好攰個D又唔算喎

首頁

尾頁

跳至