網購天地

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

分別在兩間非自營店購物, 第一單的店舖很快及順利已入了集運倉, 另一店舖等了很久終於見貨品話已進倉幾天(見到進倉地址與第一單是相同), 但於選擇集運貨品的版面貨品依然灰色, 未能安排集運. 有無京東達人可以指點一下是什麼原因及可以怎樣做

翡翠宮

回覆樓主:

簽收咗幾日都未集到?問下悅通乜嘢事,首頁「跨境集運」裏面。
attach0/tmp/phpTe0786

翡翠宮

lyh80115 發表於 22-9-20 15:39

搞掂之後睇下裏面幾張集運券是否啱用。

伯爵府

lyh80115 發表於 22-9-20 15:39
問了悅通, 佢話叫我問賣家取快遞簽收底單. 賣家客服唔係路, 昨日問佢情況話幫我查, 一唔都無消息 現在再叫佢取快遞簽收底單, 好無奈, 只有等. 另外在別家買的貨品早已入倉, 倉期又快到 其實京東會否有貨品不能入集運倉再轉到香港

翡翠宮

jcstai 發表於 22-9-20 18:06
問了悅通, 佢話叫我問賣家取快遞簽收底單. 賣家客服唔係路, 昨日問佢情況話幫我查, 一唔都無消息 ...

又係呢啲唔見貨事件……有可能係快遞整唔見話簽收咗……要等佢哋查。

另一件幾重?如果多過1.51kg,考慮用24減23集運券送咗香港先。

伯爵府

lyh80115 發表於 22-9-20 20:33
又係呢啲唔見貨事件……有可能係快遞整唔見話簽收咗……要等佢哋查。

另一件幾重?如果多過1.51kg,考慮 ...
OMG! 唔 見 貨 如果搵唔返要取消訂單?

我第一單超過3KG, 睇多幾日無消息就會安排用券先送香港. 謝謝!

伯爵府

lyh80115 發表於 22-9-20 20:33

另一件幾重?如果多過1.51kg,考慮 ...
客服一路拖, 比唔到簽收底單, 估計9成好似JM咁講唔見咗件貨 因為系統上見到貨品已入倉(但當然事實件貨唔知去咗邊), 只見到確認收貨一鍵, 請問JM如果呢啲情況退款要點做? 搵唔到退款鍵

翡翠宮

jcstai 發表於 22-9-22 08:37
客服一路拖, 比唔到簽收底單, 估計9成好似JM咁講唔見咗件貨 因為系統上見到貨品已入倉(但當然事實 ...

試下入我的→客户服务→在线客服,搵京東人工客服問下,最好搵到全球售客服。

伯爵府

lyh80115 發表於 22-9-22 10:02
試下入我的→客户服务→在线客服,搵京東人工客服問下,最好搵到全球售客服。
...
好的, 先試一試. 謝謝!

首頁

尾頁

跳至