跳至

首頁

尾頁

別墅

請問你地bb你乜困蓉呀, 點樣做, 比幾多bb食

[/quote]

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我買左2隻brand,hxxxxxy txxxs,apple同sweet potao & 日本brand(唔記得咩brand係birth買)sweet corn 同chicken vegetable.食左1樽sweet corn & apple,好似鍾意sweet corn 多d1樽大約食4次

別墅

BB 食過apple 蓉, 切大大粒放係blender 攪蓉, 質感好似街買個d 一樽樽BB food, 不過就夠新鮮, 即做即食. 香蕉用小孔的研磨篩壓成果蓉. 壓之前可以用中火蒸10-15 mins, 令水果变軟, 容易壓蓉 和令食物衛生d.初初就俾1 teaspoon, 慢慢才俾多d.

原帖由 jjbe 於 09-6-12 13:17 發表
請問你地bb你乜困蓉呀, 點樣做, 比幾多bb食

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

我試過整梨蓉&蘋果蓉,
去家品店買左個磨蓉器 (個樣係咁),
專登買黎磨水果比阿B
十幾蚊之嘛~
好work喎… 真係幾「蓉」下添
最初整蘋果汁比阿B飲,磨完因為d水同d蓉用個茶隔就分得開,所以好方便。
阿b第一次飲,我就開1份果汁3份水,
飲左幾日先慢慢將比例減少…
刨蘋果就冇刨梨咁好刨,不過真係好方便用,有時出街(去人地屋企)都可以帶埋出去,咁可以方便阿B日日食 ,反正又唔係重,清洗又方便。

男爵府

原帖由 jerymama 於 09-6-22 07:07 PM 發表
我試過整梨蓉&蘋果蓉,
專登買黎磨水果比阿B
十幾蚊之嘛~
最初整蘋果汁比阿B飲,磨完因為d水同d蓉用個茶隔就分得開,所以好方便。
阿b第一次飲,我就開1份果 ...

我都係用呢個工具磨蓉比bb食..好方便

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 jerymama 於 09-6-22 19:07 發表
我試過整梨蓉&蘋果蓉,
專登買黎磨水果比阿B
十幾蚊之嘛~

請問你係邊度買?? 幾好播.

大宅

響大埔富善商場買~
我去行過幾間(包括日本X) ,左揀右揀都唔啱心水…
最後響屋企樓下間家品店買。$15

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 jerymama 於 09-6-22 19:07 發表
我試過整梨蓉&蘋果蓉,
專登買黎磨水果比阿B
十幾蚊之嘛~

咁岩既, 我都買左呢個十蚊仲要係made in japan

男爵府

原帖由 bunbuncoco 於 09-6-12 14:27 發表
我買左2隻brand,hxxxxxy txxxs,apple同sweet potao & 日本brand(唔記得咩brand係birth買)sweet corn 同chicken vegetable.食左1樽sweet corn & apple,好似鍾意sweet corn 多d1樽大約食4次 ...

1樽食4次。係1日內食哂定係?分開食時使唔使擺雪櫃?

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 jerymama 於 09-6-22 22:05 發表
響大埔富善商場買~
我去行過幾間(包括日本X) ,左揀右揀都唔啱心水…
最後響屋企樓下間家品店買。$15

買左喇, 買左喇, 一模一樣, made in Japan $12大元.... 唔該晒.

男爵府

玩具勳章

我試過整梨蓉&蘋果蓉,
專登買黎磨水果比阿B
十幾蚊之嘛~

好似好好咁wor,我都買返個先
咁阿豬就唔洗食一樽樽個d喇~
(因為我唔識整蓉呀:;pppp: )

別墅

原帖由 TobeyTobey 於 09-6-27 00:50 發表

好似好好咁wor,我都買返個先
咁阿豬就唔洗食一樽樽個d喇~
(因為我唔識整蓉呀:;pppp: )

我都買左呀, $12...
[/quote]

別墅

我都想買, 响邊到有?? 日本x有冇??

複式洋房

我都買左呀, $12,家品店....

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我找唔到,請問那裏買到,thx

大宅

好先進喎...
我用匙"更"仔刮蘋果同啤梨佢BB食咋...

但我地好大擔... 我地俾舊西瓜佢吮水. 佢吮得好滋味, 有時仲會食左一忽仔果肉落肚.

香蕉就唔俾佢食住, 因為阿哥濕疹底, 細個試過食蕉搞到個咀變孖潤腸, 所以我地等佢大d先俾佢試.

我試過整梨蓉&蘋果蓉,
專登買黎磨水果比阿B
十幾蚊之嘛~

大宅

原帖由 彤彤希希 於 09-7-6 15:58 發表
我找唔到,請問那裏買到,thx

我行過d細間既 日x城搵過就冇,
可能大間d個既先會有掛~

最後我係響家品店買lor ~
heehee~ 雖然比其他mama買貴幾蚊,
but唔駛我行到老遠買就算lu~~

大宅

之前用個攪拌器打蓉,為左個少少蓉/汁,
攪一大爛餐,用前又要洗,食完又要洗……
諗諗下…都係試下用磨蓉器…
哈哈…點知又work喎~ 洗又方便…

複式洋房

我都買左啦! 我買$9.8咋!! 因為間家品店做緊特價.
真係幾好用喎!
我磨完之後連埋d汁一齊比bb食, 唔知會唔會濃得滯呢?

首頁

尾頁

跳至