自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章

上次亞女去歐洲買AXA.旅程延誤都無得CLAIM, 所以想問問如果去日本/歐洲國家, 邊個旅遊保險夠全面?(可保隌COVID-19/ 航空公司執笠或清盤等)?

男爵府

2024年龍年勳章

christina 發表於 22-10-12 11:53
上次亞女去歐洲買AXA.旅程延誤都無得CLAIM, 所以想問問如果去日本/歐洲國家, 邊個旅遊保險夠全面?(可保隌CO ...

旅程延誤都無得claim? 好似得中銀包倒閉

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

上次亞女去歐洲買AXA.旅程延誤都無得CLAIM, 所以想問問如果去日本/歐洲國家, 邊個旅遊保險夠全面?(可保隌CO ...

延誤好似好多保險要夠唔知延遲幾多個鍾先有錢claim

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

點解旅程延誤冇?咩原因?唔夠時數?飛機延遲好多都要6小時以上先有得claims。

我都搵緊旅遊保,睇到頭都暈,我主要都要搵包covid 19 出發前確診連同旅行伴侶都有得包。

大宅

我買左蘇黎世, 不過要出發14日前買. 佢有保出發前中COVID-19, 同出發中中左都有得保

瑪瑙宮

大廚勳章

Axa Zurich 喺旅遊保險內都算係唔錯嘅選擇。。

你指延誤冇得claim? Delay幾多個鐘?
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

seaheart88 發表於 22-10-12 12:09
Axa Zurich 喺旅遊保險內都算係唔錯嘅選擇。。

你指延誤冇得claim? Delay幾多個鐘?

想問可唔可以保埋突發取消旅行都有得claim?
因為今次同埋父母去,驚佢哋臨出發前有事唔去得,
因為老豆係長期病患者,佢又好想去幾日旅行

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

咩原因冇得claim? 延誤鐘數少?

象牙宮

延誤咗幾耐?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

yuyu.c 發表於 22-10-12 12:05
點解旅程延誤冇?咩原因?唔夠時數?飛機延遲好多都要6小時以上先有得claims。

我都搵緊旅遊保,睇到頭都 ...

我睇咗 AXA 包,不過要打咗針先得

水晶宮

rebecca0113 發表於 22-10-12 12:11
因為老豆係 ...

好多都包,不過要醫生紙,證明唔適合旅行

公爵府

畀面勳章

AXA佢延誤左成9小時, 但話因為係轉機關係無得保,只有保饍食及住宿, 根本就取考.

水晶宮

rebecca0113 發表於 22-10-12 12:11
因為老豆係 ...

仲要留意年齡,有 d 保唔到高齡

水晶宮

因為老豆係 ...

我係亞仔一個未中,驚佢出發前先中,我又同另一家人一齊去,佢一家成個旅程係靠我,如果我哋去唔到會影響佢一家,所以搵保險都頭痛。

水晶宮

christina 發表於 22-10-12 12:26
AXA佢延誤左成9小時, 但話因為係轉機關係無得保,只有保饍食及住宿, 根本就取考. ...

間間都取巧,航空公司寫咩原因延誤,會影響 claim 唔 claim 到。天氣情況例如颱風就多數都得。
我試過 delay 超過10個鐘都 claim 唔到。

水晶宮

yuyu.c 發表於 22-10-12 12:28
我係亞仔一個未中,驚佢出發前先中,我又同另一家人一齊去,佢一家成個旅程係靠我,如果我哋去唔到會影響 ...

好大機會保到家人,同行唔係一家人未必包到。

水晶宮

pauline_c 發表於 22-10-12 12:24
我睇咗 AXA 包,不過要打咗針先得

我哋針打曬,尼樣冇問題,主要因我仔未中,要搵出發前確診相關,我睇過比較匯豐,中銀,蘇黎世好似啱我,匯豐都好似係AXA。

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

yuyu.c 發表於 22-10-12 12:05

我都搵緊旅遊保,睇到頭都 ...

我睇過旅程延誤要睇咩原因,如果係機件故障保險會睇,如果係航空公司內部問題,保險未必賠

水晶宮

pauline_c 發表於 22-10-12 12:29
間間都取巧,航空公司寫咩原因延誤,會影響 claim 唔 claim 到。天氣情況例如颱風就多數都得。
我試過 del ...

係,間間都好取巧,到claim 時乜都任佢噏。

公爵府

畀面勳章

就係見間間都取巧, 所以先想問問, 唔想再JOIN AXA, 攪到自己唔開心.(講真買只求安心有個保障, 梗係乜都唔想CLAIN 啦)

首頁

尾頁

跳至