自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

BK Milk勳章

回覆 中央情報員 的帖子

我會選擇攀石,因為要靈活運用四肢,要有強健身體,先可以由低層不斷向上爬我要在女兒面前表現出我的好身手,在其他家長面前表現好body,仲要表現我的毅力
我絕對不怕由高處跌下再向上爬

洋房

我最想同仔仔去JUST CLIMB 香港攀石。因為9歲仔仔正處於好動期。他對攀石十分感興趣。早在他6歲時,我曾經帶他到過一次愉景灣的攀石練習場。那時候的他戴上了頭盔,護手及護膝,在工作人員的耐心指導下,自己成功攀上了三米高的石場,而且還想挑戰更困難的呢!對於畏高的我,真的感到五體投地,十分佩服啊!
另外,上星期我帶他到了太平山頂,在3D攝影館看到「太平清醮搶包山」的畫面,他不停想攀上包山的畫面實在令我哭笑不得,看來他真的很想攀上高高的包山呢!希望能夠有機會帶仔仔施展渾身解數,嘗試具挑戰性的攀石活動!

大宅

親子王國15週年勳章

之前試過其中一種新興活動KINBALL,大人小朋友一齊玩氣氛好好大叫OMNIKIN GREEN 或者 OMNIKIN BLUE就即刻拋波,聽到自己名就即刻同隊友合力去接波,跑來跑去真過癮
如果可以再嘗試其他新興運動例如躲避盤,閃避球就好啦,非常期待

民房

我最想同小朋友一齊參加新興親子挑戰活動!可以透過唔同既挑戰同小朋友一齊創造回憶,因為最近妹妹出世、怕忽略左家姐,希望藉住E個機會可以同家姐可以一齊玩一齊開心一齊挑戰❤️I love you 家姐❤️
Work hard play hard, We love D park!
Let’s play together in the wonderful D park.

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 MommyPanel勳章

我想同小朋友去just climb度玩。因為疫情前曾經俾小朋友去just climb度學攀石一段時間。見識到攀石導師有耐性咁幫小朋友綁好保護繩索、做熱身、再一個一個咁指引小朋友應該行邊一步先去到最高。所以攀石依個運動不單可以訓練小朋友專注力同耐性,都係一場鬥智鬥力嘅比賽。

洋房

我最想參加平衡車小鐵人項目,因為亞仔平時都好鍾意玩平衡車,希望有時間可以同其他小朋友一齊比較一下,挑戰自我

大宅

2023年兔年勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 Xmas吸收勳章 親子王國15週年勳章

中央情報員 發表於 22-10-14 09:48
家長平時幫小朋友溫習都好忙啦,國王決定為大家打氣親子王國特別送出 36 套 D ...

我最想參加是新興運動親子大挑戰,

因為小朋友活潑好動,今次難得由不同國家的12種新興運動一次過挑戰, 肯定令小朋友和大朋友增進親子的體驗, 因為講求和小朋友協調性和配合性 所以很吸引,很適合一家的活動。

別墅

家長平時幫小朋友溫習都好忙啦,國王決定為大家打氣親子王國特別送出 36 套 D ...

我最想同我超級好動既小朋友去玩JUST CLIMB 香港攀石,佢一日到黑郁身郁世,屋企空間有限已唔夠佢爬。一去到公園或體育館,好純熟咁爬之餘,仲會嫌太小兒科太悶,年紀輕輕就咁有要求,真係挑戰我底線,所以真係好想藉呢個機會俾佢一個新挑戰,兼且睇下佢實力有幾巴閉。

別墅

最想同囝仔玩Go Goal kids 小鐵人活動。實不相瞞,暑假時有參加過Go Goal Kids Ka Lun Sir 嘅活動,比囝仔跟住車隊-齊响火炭附近進行訓練,等佢磨練鬥志同改善體能,不過因為時間夾唔到冇得正式接受跑步訓練,所以好希望今次有機會體驗到。仔仔今年升小-有幸被參入游泳隊,就快開始練水了,加埋單車、跑步,真係可以成為三項小鐵人呢!可以練好體魄,自然百毒不侵冇有怕啦!

複式洋房

我會想同小朋友玩新興運動親子大挑戰入面嘅遊戲 因為佢一共有12個遊戲比小朋友選擇 而且我有兩個小朋友 切合返佢地唔同喜好另一方面啲遊戲係同父母一齊玩 平時父母忙於工作比較少機會同小朋友互動 咁樣不單可以提升親子關係 連父母都可以玩埋一份放鬆下 係一個非常唔錯嘅選擇

大宅

我最想帶小朋友玩兒童攀石,其實許多國外研究都提到攀石的好處,攀爬是幾乎所有人在幼兒階段都十分喜歡的運動方式。攀石可以促進身體嘅協調性,掌握攀石運動的技巧,令小朋友的身體更靈活,反應更敏捷。而且攀石嘅時候手指的使用量較大,可以刺激大腦的發展,令左右腦同時運作,達到改造及訓練大腦的效果。咁就可以俾小朋友一路玩,同時又可訓練腦部,一舉多得,所以希望可以獲得今次嘅D•Park 兒童放電嘉年華套票,同小朋友一齊玩一齊學新嘢,多謝。

別墅

笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 美好大世界2017勳章

我最想同小朋友玩just climb攀石 因為呢個活動比較特別 平時唔會無啦啦諗起可以同小朋友去攀石 好想俾佢哋探索多啲

大宅

回覆樓主:

我想和小朋友玩新興活動,因呢D活動好新奇,滿足到小朋友好奇心,又可以訓練到手眼協調

複式洋房

我想同小朋友玩新興運動親子大挑戰,透過陪伴、一起接受挑戰增進親子關係,一步一腳印、只有一起經歷才能創造美好的共同回憶
活動後更可在D.PARK食買玩,無論晴天定雨天都可以放心玩樂!

大宅

減齡達人勳章 食得好勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

想同仔仔玩親子新興運動, 一次過可以玩 到12個不同國家的12種新興運動,簡直係親子大挑戰!
平時都會叫仔仔work hard ,希望考試後,有機會同佢一齊play hard, 因為知道要成功挑戰每個關卡,都需要我同佢通力合作,一齊去解難。玩完仲可以繼續係Dpark 食同買,真係好期待!

男爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

我想參加平衡車,我2個係孖胎小寶寶,一直都想玩平衡車,玩平衡車可以鍛煉平衡和神經反射能力,增強身體靈活和技巧,培養獨立自主能力。

民房

我最想同女兒去玩新興運動親子大挑戰, 除了可以訓練女兒手眼協調及反應之外, 還可以在過程中增加對彼此的了解, 相信她看見我手眼不協調的情況時一起哈哈大笑, 我還可藉著這機會教導她, 成績不重要, 過程最重要呢.

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

我最想同小朋友玩JUST CLIMB攀石,因為香港好似好少地方有,好唔普遍,平時電視上都極少講到,小朋友可以講完全唔識呢個運動,希望小朋友可以有機會可以體驗一下呢項運動,從而認識呢項運動,可能有機會愛上呢

複式洋房

2021可愛聖誕B勳章

最想就係同個女去多元智能童樂園玩跳彈床,上次去咗玩揸犁頭車。佢念念不忘,成日提着仲想玩埋隔離嗰啲跳彈床!當然有賣飲食券同睇埋戲一條龍就最好啦!
attach1/tmp/phpAeO6O3
attach2/tmp/phpWDFnfN
attach3/tmp/php67yVFw

複式洋房

2021可愛聖誕B勳章

最想同小朋友去攀石, 因為佢最鍾意嘅就係Spider Man!!!! Justclimb 有專業教練照顧到安全 教佢技巧 又可以訓練到佢嘅膽量 !!! 好期待

首頁
12345...8

尾頁

跳至