自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 中央情報員 的帖子

我最想同小朋友去玩既活動係JUST CLIMB香港攀石,因為一些公園或室內遊樂場都設有簡易既攀石場地,小朋友去到感到興趣,並會嘗試爬上去。由於場地並沒有提供安全設備,所以我只讓小朋友爬上數級便要停下來。因此,希望藉著今次機會,可以讓小朋友體驗攀石既過程,並明白“從哪裡跌倒就從哪裡爬起來”既道理,培養堅持不懈既精神。

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我最想同小朋友一起去玩「新興運動親子大挑戰」,因為這活動集合來自12個不同國家的12種新興運動,有許多運動名稱(例如,穿雲箭、芬蘭木棋、布袋球、法式滾球...等)我們都未見過或聽過,如果可以親身體會這些運動,真是很興奮呀
另外,通過這些運動,可以增加小朋友的手眼協調、反應和靈敏性,又可以增進親子感情和合作能力,真是一舉多得。很期望可以去參與這挑戰
最後,這個親子大挑戰是室內舉行,不用担心落雨或打風的問題,可以開開心心地玩和享受這個親子時光

大宅

回覆 中央情報員 的帖子

我最想同小朋友去玩嘅活動係「新興運動親子大挑戰」。

因為我同仔仔可以一齊學習去玩12種新興運動,每種都有不同的挑戰。例如:穿雲箭可練手既定力同眼界;閃避球可練反應同合作默契;護身道可練功夫來保護自己......這些刺激、新奇好玩既運動不但可以強身健體,而且可以增進親子關係。

之後,我地一家人係D.PARK食飯同買野,這樣度過愉快的一天便可以幫我地充電!

大宅

中央情報員 發表於 22-10-14 09:48
家長平時幫小朋友溫習都好忙啦,國王決定為大家打氣親子王國特別送出 36 套 D ...

我最想同孖仔去玩新興運動親子大挑戰,因為係香港首個於室內集合不同國家12種新興運動既嘉年華,鐘意佢易上手,訓練小朋友手眼協調、靈敏度、反應,更加可以培育親子的感情的關係,
需要與家長通力合作,成功解難,增加親子溝通時間。
每次有活動都會好珍惜同小朋友相處,讓小朋友從中懂得言語/社交/職業/物理/合作技巧,增進親子時光。

大宅

我最想同女兒玩新興運動親子大挑戰,首先我呢d潮媽緊係要試玩新興運動,仲可以俾阿媽我一展身手既機會,平時望個女玩得多,今次可以一齊玩,開心好多!

首頁

尾頁

跳至